Lag din egen spenningsfylte tenketank

Lag din egen spenningsfylte tenketank

kategori: frihet

Andre tenketanker enn din egen er uvesentlige

Samfunnet vi lever i er sterkt autoritativt. Det finnes mennesker som vil dominere verden slik at man oppfører seg som de vil. Det som skjer rundt oss er alltid først tenkt ut av andre, ofte i såkalte betalte tenketanker thinktanks. De tar også som regel til lommeboka eller andre virkemidler - politisk lobbying, betalt bruk av media for eksempel - for å fremme sine egne interesser. Skolevesen, helsevesen, kriger, narkotikaregler, vitenskap, økonomi og mer er alle preget av mennesker som på oppdrag utvikler et sett tanker og presser sitt syn på oss.

Det er slett ingen grunn til at dette skal fortsette. Det beste er selvsagt å holde seg unna alt sammen, la dem leve sitt eget liv og holde på med sitt, for det har selvsagt ingenting med deg å gjøre. Det ideelle er å være sin egen og eneste autoritet.

Den blå er deg med egen rute til målet.

Du er OK

Utgangspunktet ditt er alltid at du er OK, og dine egne selvlagede tanker og meninger er OK, for det er de som bestemmer alt du har tenkt å gjøre. Det er usannsynlig innbilsk av andre å tro de kan tenke for deg bedre enn deg selv. De kjenner deg jo ikke, og vet ikke hvem du er eller hva du vil.

Tenk ut alt selv og gjør uhindret det du tenker

Vi er alle blitt autoritetstro fordi vi er presset hardt til å bli autoritetstro og ingen har noengang lært oss å tenke ut alt selv. Det begynner i barnehage og skole og fortsetter livet ut. Verst er det på jobben, for der kaster de deg ut hvis du ikke gjør det du får beskjed om.

La et lys skinne så du ser godt og kan finne ut hva virkeligheten er.

På skolen som du må gå på, der du må sitte stille og høre etter, lære pensum og bli eksaminert i pensum for å vise at du er lydig, blir du helt ødelagt. Dine evner til å lære å tenke, og å lære deg selv å lære blir ikke utviklet. Når du er ferdig med skolen er du nesten helt ødelagt.

Husk at alt du lærer på skolen er forgjengelig stoff, det går ut på dato og blir ubrukelig etter kort tid. Historieundervisningen er manipulert, det du lærer der er skrevet av seierherrrene, samfunnsfagene er en stor grøt av alle slags meninger for å dra deg inn i det store systemet og kunnskapen om menneskene og livet på jorda er mildt sagt ufullstendig, og store deler er feilaktig.

Les mer: Jorda er flat - det er ingen kurve, Jorda er ingen ball i fritt svev.

Alt må du slepe på og det tar aldri slutt. Klarer man å skape egen bevissthet forsvinner det man drasser på.

Det blir verre etterhvert

I arbeidslivet blir det verre, for lydighet eller autoritetstro er en absolutt nødvendighet. Er du fritt-tenkende eller tenker alternativt og sier, skriver og gjør det du tenker får du ingen karriere eller du mister jobben. Så enkelt er det.

I "samfunnet" er autoritetstro en bærebjelke, og politikere, lover, regler, myndigheter og andre folk rundt deg gir deg ingen valg: Gjør det vi sier ellers får du en smell.

Men du er OK og skal aldri gi opp

Den gode måten å gjøre dette på er å tenke ut alt selv fra egne preferanser, egen erfaring og din egen indre verden. Ikke hør på noen for dette kan du gjøre selv.

Som vanlig når du skal gjøre noe nytt, må du øve deg. Du må være tålmodig og det er en gammel tommelfingerregel som sier at hvis du vil bli virkelig flink i noe må du øve i 10.000 timer. Derfor må du kjempe med deg selv for å greie dette - du må virkelig ta i. Å lære å tenke sjøl er vanskelig for det er store krefter ute etter å stoppe deg.

Hopp over så snart du kan, og lag din egen sfære.

Men premien du får gjør deg lykkelig

Du vil finne ut at det er verdt prisen. Du blir ikke en annen og ny person for du er allerede OK, men du får et enormt interessant og rikt liv fullt av opplevelser du har valgt selv. Du blir heller aldri forstyrret av noen andre, for du styrer hele løpet selv. Frihetsfølelsen din styrkes gradvis etter hvert som autoritetstroen bygges ned, din avhengighet av medier og underholdning forsvinner, din realitetsopplevelse øker og din autoritetstro forsvinner til slutt i den tåka den hører hjemme.

Begynn med å drømme

Ikke la deg forstyrre av noen og la tankene dine strømme fritt - hva tenker du at du skal gjøre og bli? Det er et absolutt krav at det må du vite for du ødelegger livet ditt hvis du ikke har tenkt nøye på hva du vil og vet hva du vil. Når du har plassert det, kommer handlingene og opplevelsene som perler på en snor.

Dypt og grundig og hele tiden

Propagandamaskinen finnes

De rikt finansierte tenketankene og autoritetene er ikke for deg. Du er selvsagt nå klar over at de vil styre deg, og de bare tenker på seg selv og ikke på deg. Å ha din egen tenketank som beskrevet løser dette for deg, og du blir fri og glad. Ikke la noe stoppe deg nå. Du kan greie å gjøre virkelige alle dine tanker.

De som ikke vil hoppe gjør noe annet

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: