Kyniske långivere lager finanskrisene

Kyniske långivere lager finanskrisene

kategori: økonomi

Sykt økonomisk system gjør alle til slaver

Pengefondet IMF og The World Bank brukes til å styre verden slik at våre herskere får det som de vil. Alle sentralbanker og nasjonale banker er dypest sett kontrollert av disse sentrale enhetene. Resultatet er at alle nasjonale økonomier koordineres derfra.

Hvem har bestemt at vi som bor her skal finne oss i en overstyrende fjern hånd i penge- og finanspolitikken? Når og hvordan lot vi dette skje? Vi vanlige mennesker er ikke med på dette, og viser bare at de tingene vi får stemme på bare er ting som ikke har noe å si.

Alle tar det som en selvfølge at dette ny-verdensorden-dominerte organet får kjøre på uten at noen vet hvor rettighetene deres kommer fra. Brexit har kanskje senket prosessene noe, eller Brexit er avtalt spill for å vise at vi trenger mer styring.

Norske politikere er begynt å antyde at norsk økonomi kanskje kan rammes av krise. Det finnes ingen analytikere her som kan gi oss klare beskjeder om det som kommer, men skriften på veggen er tydelig nok. Det er mange meldinger om store reduksjoner nå, og harde tider på horisonten.

Les mer: Norge er en hard långiver.

Kapitalismen er blitt senil: Det økonomiske systemet er råttent, og drives bak lukkede dører.

Budsjettene for årene framover vil ha stimulerende og regulerende tiltak for å holde etterspørselen oppe og styre långivingen til bolig og forbruk. Lav rente fortsetter nok enda en stund, det blir kanskje en skjult dose "quantitative easing" her. Flere sentralbanker varsler høyere renter.

Skattebetalerne er oss er lik velgerne og vi må svi

Ved kriser samles milliardbeløp inn fra deltakende staters skattebetalere - hvem ellers - og betales til bankene og finansinstitusjonene som er långivere. De enkelte land er i en situasjon hvor de ikke kan gjøre opp for seg, for deres politikere har begått den utilgivelige synd å ta opp lån på vegne av sin egen stat. Landets politikere - som har skapt problemet - legger ansvaret for å løse problemet på landets innbyggere som så blir kraftig rammet av kutt og nedskjæringer samt ekstra skatter.

Långiverne slipper å ta belastningen med at de har bommet på sin risikovurdering, eller kynisk vet at de får penger uansett når det går galt. Sporene fra Kypros med pengebeslagene der skremmer, pengene er ikke dine, de gjør hva de vil.

Les mer: Verdensbankene styrer alt.

Bak det hele ligger det internasjonale pengefondet IMF og Verdensbanken med sine skumle intensjoner om å overta verdens økonomiske styring gjennom et verdensdekkende monopol.

Grekerne denne gangen, men det blir flere nasjoner som skal til pers etterhvert.

Les mer: Eventyret om de gale kriminelle pengebrukertrollene som ville ha ny verdensorden.

Finansuvesenet må få svi

En god løsning er å la finansinstitusjonene ta tapene selv - de vet jo hva de går inn i - slik at det enkelte land kan komme videre. Konsekvensen er at uansvarlige politikere er på vei mot utskifting og at nytt mannskap kommer på plass. Dette er harde prosesser, men det er den eneste klare gode løsningen.

Valgte politikere som låner penger på vegne av sin stat er uansvarlige og bør forlate politikken for godt.

Les også: