Kryptovaluta med data feed for seriøse investorer

Kryptovaluta med data feed for seriøse investorer

kategori: økonomi

Framskritt for Bitcoin økende aksept med gode data

I finansverdenen er det stor etterspørsel fra datahungrige kunder som ønsker å bedre forstå krypto valutaene. De ønsker større åpenhet inn i dette markedet. Bakgrunnen er at den virtuelle valutaen Bitcoin fosset til USD 20.000 og trakk inn et mylder av investorer. Men så falt den til omtrent USD 11.000 (primo 2018), senere (ultimo 2019) til USD 7000. Alle lurer på hva som videre vil skje. Med store variasjoner er det lett å si at det er mangel på informasjon om framtida, men det kan også være store gevinster å hente med riktig tolking av informasjon. Nå kommer mer informasjon, og mer disiplin.

En viktig forklaring på at fallet ble så stort kan ligge i plutselige og ikke annonserte endrede algoritmer hos den viktige markedsoversikten CoinMarketCap.

Les mer: Utbredelse av Bitcoin kryptovaluta er i full gang.

Det blir mer god informasjon å få for investorene

Intercontinental Exchange Inc. ICE som eier New York Stock Exchange NYSE vil sammen med Blockstream lansere en datastrøm som trekker informasjon fra mer enn 15 kryptovaluta nettsider rundt om i verden, og leverer den til profesjonelle finansielle foretak. De lanserer derved en tjeneste som bringer data for bitcoin og andre kryptovalutaer til hedgefond og andre profesjonelle trading firmaer. Dataene vil sendes over ICE sitt høyhastighets nettverk i samme digitale formatet som brukes for elektronisk handel med aksjer, andre verdipapirer og valuta. Det vil da passe sømløst inn i systemene som brukes av store banker, høyfrekvente tradere og forvaltere.

Skjermer overalt med handelsdata for investorer i kryptovaluta.

De store investorene går inn i bitcoin

Denne tjenesten vil bidra til å trekke økonomiske tungvektere inn i den raskt voksende bitcoin verdenen. Oppfunnet i 2008-9 har den digitale valutaen lenge vært et nisjeprodukt for frihetssøkere og programvare geeks. Men den store økningen i prisen i slutten av 2017 dro inn mange nye interessenter.

Les mer: Digitale valutaer brukes og mer sikkert hva det er.

ICE sin tjeneste representerer et stort skritt fremover i hvordan man følger prisutvikling og handel innen kryptovalutaer. Mange av nettstedene som har levert data har et hjemmelaget preg, identifiserer ikke sine eiere/skapere eller kunngjør heller ikke tydelig når de gjør endringer. Det har vært flere tilfelle av uklarheter i informasjonsrutinene.

ICE blir fulgt av flere dataleverandører: Bloomberg LP, Thomson Reuters Corp samt Money.Net som er en rimeligere dataleverandør som brukes av mer enn 1000 banker, meglere og meglerhus. De har alle dekning av hundrevis av digitale coins.

Gamle dagers ticker tape med aksjeinformasjon var av papir.

Avansert datastrøm gir trygghet

ICE nye tjeneste Cryptocurrency Data Feed har som mål å gi detaljerte data som kan brukes av de mest avanserte aktører og trading strategier. Her vil en kunne finne informasjon om “ordrebøker” på kryptovaluta veksling, og se hvor mye kjøp og salg av interesse det er i en digital valuta når som helst. Slike data kan avsløre signaler om potensielle markedsbevegelser.

Ved å strømme sanntidsdata fra mange børser vil ICE data kunne gi grunnlag for arbitrasjestrategier, der erfarne tradere forsøke å utnytte prisvariasjoner på tvers av ulike markedsplasser for samme valuta eller verdipapir. Slike profittmuligheter kan forekomme relativt rikelig innen kryptovalutaer. Ved variasjoner på 10-20% mellom forskjellige børser og markeder er mulighetene store.

Bitcoin og myndigheter: Hvem vil vinne?

Bitcoin har tilsynelatende kommet fra den underjordiske verden av nerder og spesielt interesserte, og noen vil ta med de kriminelle selv om det neppe er sant, til å bli en mainstream investeringsmåte. Derved har risikoen for hacking og skandaler også kommet opp. Det er uklart hvordan de forskjellige regulatorer/myndigheter vil håndtere den bemerkelsesverdige økningen i kryptovalutaer.

De første kryptocoin spill er under utvikling, der man bruker tokens og blockchain.

Kryptovaluta børsene som leverer data til ICE feeden for kryptovalutaer er alle enige om å samarbeide med Blockstream om å støtte initiativet. Blockstream er den ledende leverandør av blockchain teknologi. De er også ledende i arbeidet med kryptografi og distribuerte systemer.

Intercontinental Exchange Inc. ICE er best kjent for å eie New York Stock Exchange NYSE, som ble kjøpt i 2013, og andre børser og oppgjørssentraler rundt om i verden. De er også en voksende aktør som finansdata leverandør.

Blockstreams visjon er å jobbe med sidechains for å utvide virkeområdet for Bitcoins blockchain. Sidechains gjør at digitale verdier kan flyttes fra en blockchain til en annen.

Datastrømmer er god informasjon, og seriøsiteten innen kryptovaluta er voksende.

Linker

Blockstream jobber med integrasjon av blockchains.

Blockchain baserte spill med digitale tokens er under utvikling.

Les også: