Karriere i arbeidslivet er for de få

Karriere i arbeidslivet er for de få

kategori: frihet

Plan om karriere bortkastet planlegg heller et godt liv

Alt dreier seg i vårt samfunn om å få en god jobb med god betaling, og dernest gjelder det å gjøre karriere og få en lederstilling. Vår norm for måling av vellykkethet har dette øverst på listen. Det heter at du skal finne din lidenskap, arbeide hardt og du vil lykkes i arbeidslivet. De fleste unge mennesker deltar med full tyngde i dette kjøret, og noen lykkes.

Les mer: Det aller beste er å hjelpe barna til å utvikle sine evner.

Kanskje du skal prøve noe helt annet: Mennesket er et geni som kaster bort mulighetene og sover gjennom livet i vanemessige oppfatninger.

Her får man vite sannheten om muligheten for en karriere i yrkeslivet. Sats heller på en karriere i livet.

Kombiner evner og interesse

Finn det du er interessert i og det som uttrykker dine interesser. Du merker gradvis hva du er i stand til, hvor du er flink og hvor det går tregere. Hardt arbeid kan kompensere for mye, men i det lange løp svarer det seg å følge det som faller lett og naturlig for deg. Er du heldig finner du ut av dette ganske tidlig og kan kjøre på.

Les her om at kvinner dessverre henger etter: Arbeidet for likestilling mellom kjønnene er stoppet før målet er nådd. Kvinner er annen klasses deltakere i arbeidslivet.

Karrieren

Vi benytter oss i dag i bedrifter og organisasjoner mye av hierarkiske organisasjonsmodeller med ledere på hvert nivå, og her er det karrieremulighetene ligger. Mellomledere utgjør kanskje 10% av organisasjonen, og her er det din første mulighet til karriere ligger. Ledergruppen på toppen utgjør kanskje 1% av organisasjonen, og det blir en hundredels sjanse for deg til å komme inn der. Det er svært lite, og noe du realistisk ikke skal regne med.

Hierarkiet i en organisasjon henhold til R. Gervais fra The Office

Det som skjer er gitt

Hell kan bringe deg fram, men forholdet til andre kan sinke deg. Gradvis binder du deg opp og du havner i en låst situasjon og flere unnskyldninger dukker opp. Du tror fremdeles at det er mulig å komme deg til toppen av næringslivet. Men slik blir det aldri for du klarer ikke å fikse det. Du har ikke det som trengs, og det er fint for det redder deg. Det finnes andre muligheter i mengdevis til å tjene penger og ha et interessant liv.

Les her om at å jobbe overtid ikke er smart.

Glem karrierejaget og få et godt liv

Livet ditt uten karriere kan bli godt likevel - helt sikkert. Glem karriereplanene så fort som mulig, og etabler deg i din egen verden som du styrer helt og holdent. Har du etablert det som bærende prinsipp faller det ro over deg og du kan utvikle ditt eget originale konsept. Tenk på det - du styrer alt selv, du er din egen herre, du kan jobbe når du vil og med hva du vil.

Ikke la deg fange av karrierejaget for du vil ikke lykkes, det gjør ikke noe og verden er mye rikere enn som så. Vi kan ikke gi konkrete råd, for verden er heldigvis bred og rik. Ta mulighetene, og lykke til.

Her kan du lese flere artikler fra listen over våre spesielt anbefalte.

Les også: