Kaos om genmodifisert mat i Norge GMO OMG

Kaos om genmodifisert mat i Norge GMO OMG

kategori: økonomi

GMO er å ofre verden på teknologiens alter for at noen skal tjene penger

En genmodifisert organisme GMO er en organisme som har fått sitt DNA endret. Vanligvis gjøres dette ved å legge til DNA fra en annen organisme som en bakterie, plante, virus eller dyr. Man vet aldri hva resultatet av en genmodifisering blir. Det kan ta lang tid før effekten av genmanipuleringen viser seg.

GMO handler ikke om bedre mat, men om dominans og fortjeneste. Resultatene av GMO og moderne avlsmetoder er blant annet verdens mest bisarre storfe. Stakkars dyr som lages slik og som siden lever et liv uten respekt og så slaktes for mat til mennesker som er tanke- og refleksjonsløse. Sjekk hvordan oksen du får biffen din fra ser ut.

Teknikkene for å lage genetisk manipulerte organismer blir normalt beskrevet som en prosess der DNA blir endret i laboratorier, men blir også brukt i kombinasjon med tradisjonell avl, medisinering og hormoner. Resultatet kan bli unike arter av dyr som kan patenteres på bekostning av dyrenes velferd, optimalisert for profitt.

nytt_norge_gmo Denne mannen lager ikke naturlig mat - den kan være dødelig.

Bedriftene som lager GMO-produkter vil ikke fortelle hva de holder på med, og prøver å unngå å merke varene slik at man ikke vet hva man får.

Les mer: Du spiser Roundup ved å spise GMO mat.

GMO eller Genmodifiserte Organismer er et hett tema for tiden. Store bioteknologi-firmaer som Bayer/Monsanto og Dupont har utviklet frø og planter hvor de har mikset inn DNA fra forskjellige andre organismer for å fremheve de egenskapene de ønsker seg.

Selskapene som har utviklet dem påstår at GMO-planter er mer hardføre, tåler mer kulde, vokser fortere eller gir større avlinger. I dag fins det GMO-varianter av soya, sukker, tomater, bomull, mais, lin, papaya, squash, poteter, tobakk, kjøtt, melk, vitaminer og mer. Påstandene til disse selskapene er ikke bevist, og forskning på GMO produkter blir ofte gjort av deres egne avdelinger.

GMO-frø kalles dødens frø de er sterile og selges under tvangsbetingelser.

Usikker effekt vi er med i et gigantisk forsøksprosjekt

Det er imidlertid dukket opp haugevis med dokumentasjon fra forsøk som viser at effekten av å spise GMO-planter i beste fall er usikker og i verste fall dødelig. Lidelser som autisme, alzheimer, organsvikt, nervesykdommer, kreft og mye mer har blitt påvist. Det viser seg også at lovnadene om et mer effektivt jordbruk ikke er sant, og hele avlinger har gått tapt.

Genmanipulerte planter er sterile og vokser ikke uten et arsenal av kjemiske sprøytemidler og gjødsel, som selvfølgelig er levert av de samme selskapene som leverer GMO-frø. Disse sprøytemidlene dreper alt liv i jorda og gjør det umulig å skifte over til et økologisk jordbruk uten å bruke flere år på å bygge opp jorda igjen. Sterile frø betyr at bonden må kjøpe nye frø hvert år og ikke kan bruke sine egne såfrø som normalt er året etter, og blir da helt avhengig av produsenten og må betale den prisen de dikterer.

nytt_norge_gmo Snart går alle slik hvis GMO får fortsette.

Store skadelige effekter

I områder der man dyrker GMO-frø har det vært tilfeller av at bier dør helt ut av planter med sprøytemidler manipulert direkte inn i planten (Round-up-Ready seeds, produsert av Monsanto), slik at de naturlige systemene i nærheten også tar skade. Uten at bier pollinerer plantene, produserer de ikke frukt.

Amerikansk dominans og utilbørlig økonomisk press

GMO er mest brukt i USA, men sprer seg sakte men sikkert til Europa og resten av verden. I mange land er det ulovlig. I Ungarn brant de et helt område da de fant ut at GMO var benyttet og det var nylig en marsj mot Monsanto med tusenvis av deltakere fra over 50 land. Motstanden mot dette ondet, som vi overhodet ikke har bruk for, er sterk.

Si hallo til GMO og få svi for det

Ikke vær sikker på det som foregår her - vi blir lurt

Det er pr. dags dato ikke gitt godkjenning til dyrking av noen genmodifiserte matvarer i Norge - men ta det med en klype salt: Ni GMO-produkter kan omsettes i Norge. Kan vi være sikre på at maten allikevel ikke inneholder GMO? Det er mange artikler om genetisk modifiserte organismer GMO i norske medier, og det er ikke lett å holde oversikten over situasjonen. Mediene kjører som vanlig sin informasjonsprosess for å venne oss til at GMO er "normalt".

Hva tror du Bill Gates mener om befolkningsreduksjon: ønsker han seg det?

En av verdens rikeste menn Bill Gates mener GMO fører til befolkningsreduksjoner. Istedet for å sørge for sunn mat, rent vann og luft, skole, fred og ro, synes Bill Gates, skaperen av Microsoft, at vi bør rydde opp i verden med befolkningskutt via vaksiner og GMO. Så GMO fører til befolkningskutt? Der er ikke mulig å vite hva han egentlig mener. Hva tror du?

10 GMO matvarianter man skal unngå.

Linker

Naturlig mat: Nærmere naturen er målet

Les også: