Jukse romfart NASA forsvinner ny privat romindustri mer profitt

Jukse romfart NASA forsvinner ny privat romindustri mer profitt

kategori: økonomi

Raketter satellitter tar ny form med privat jukse romfart

Danskene er med. De har vært på den internasjonale romstasjonen ISS med astronauten Andreas Mogensen. Der møtte han 20 Lego menn i romdrakter. Danskene leverer satelitter store som brød også. Danskene er med.

SpaceX krasjer alltid. Vi vet hvorfor: De driver en stor lureoperasjon, de skyter opp raketter som aldri kommer fram, og de har aldri, selvsagt ikke, greidd å få en returnert rakett til å lande. Studer bildene og videoene deres noen minutter så ser du hvorfor. Raketter kan ikke gå opp i rommet, og raketter kan ikke lande slik som SpaceX viser oss det. De sier de har ordrer på utskyting verdt USD 10 milliarder (2017). Alt er et lureri. Det er en skam at dette får fortsette.

Les mer: Reisen til røde Mars fra vår flate Jord diktes opp av NASA SpaceX Elon Musk.

Det foregår en strategisk og dramatisk omlegging av verdens romfart. Det NASA vi kjenner med sine søsterorganisasjoner i Russland, Kina og flere inklusive Norge, kommer til å bli pulverisert og forsvinne innen få år. De trekker seg ut for løgnen om romfart er blitt for stor.

Den nye billige raketten Electron som serieproduseres i New Zealand.

Nytt jukseparadigme kommer

De sier romfarten skal legges om, og I årene som kommer skal alle private interesser som ønsker det gis mulighet til å tjene penger i det nye romeventyret som allerede er startet. De statsstyrte romferdenes tid er over, og nå kan alle med nok penger og tiltakslyst delta i romfart. De sier at det åpnes fantastiske muligheter for private interesser til å tjene penger, for markedet for tjenester fra rommet er enormt. Spesielt mye penger er linket til raketter som er det som gjør romfart mulig, men også satelitter vil være big business.

Les mer: Satellitter er fantasi, GPS finnes ikke, alt er bakkebasert.

Kostnadsreduksjoner i megaklassen

De sier at en forutsetning er at kostnadene ved romfart reduseres voldsomt. Raketter skal bil dramatisk billigere ved serieproduksjon og redusert størrelse, satellitter skal reduseres i vekt og størrelse til mikro eller nanosatelitter. De kan man strø rundt i rommet i mengder. Ved hjelp av den ypperste nye teknologi skal satellittenes funksjonalitet økes. Alt skal baseres på hyllevare og standardprodukter i smarte kombinasjoner.

Testing av trinn 2 på Electron raketten.

Man skal kunne skyte opp slike satellitter hver uke om man ønsker det, og kostnadene er nede på tusener dollars for hver satellitt og noen få millioner for hver rakett. Alle de nye dataene man kan få vil føre til en datarevolusjon, der man kan analysere data fra rommet i detalj og finne nye uante kombinasjoner av data. Kombinert med kunstig intelligens AI for analyse vil man få en revolusjon i databruk, både i kvalitet og mengde.

Mange nye private utskytingsramper skal etableres. Nye horisontale utskytingsramper er vurdert og vil bli en del av framtida.

Les mer: NASA lyver om alt - raketter er løgn.

Er det slik satellittene til Telenor henger? Meget sannsynlig.

De jukser: Umulig å forstå hvorfor vi trenger satellitter

Men det er en stor hake ved det hele, for Jorda er flat. Dessuten er det umulig å forstå hvorfor vi skal sende satellitter opp i rommet med store raketter til enorme kostnader, og sende signaler opp og ned til satellittene for å få til kommunikasjon og tatt bilder. Alt kan jo løses enkelt med master og antenner plassert på Jorda og sjøkabler over de store havene, og slik er det jo allerede. Det finnes fly i stor høyde som kontinuerlig tar flotte bilder fra verdensrommet. 33 fly av typen U2S flyr over oss kontinuerlig i en høyde på på omtrent 70.000 fot, noen av dem er droner uten førere. Slik er jo virkeligheten - det er jo slik det gjøres i den virkelige verden. Hvor kommer da satelittene inn i bildet?

En annen sak er at raketter ikke kan forlate Jorda.

Det såkalte spionflyet U2S flyr på omtrent 70000 fot, brukes også til fotografering av Jorda for kommersielle formål.

Jukse NASA er allerede på vei ut, bare CGI kunstige bilder igjen hos dem

NASAs utskytinger av store raketter er allerede flyttet over til private interesser, og NASA har i flere tilfelle i det siste kjøpt rakettmotorer fra det nye Russland. De nye aktørene som allerede er kommet på banen er:

Alle bruker en inkremental eller gradvis tilnærming til arbeidet, for det kommer til å ta mye tid dette her. Vi som vet hva som foregår vet at de aldri vil lykkes. Det er ikke negativt å si det, for det er sant.

Satelitter blir stadig mindre, ned i 100 gram, denne dansk produsert så stor som et brød, veier noen kilo.

Stor industri og inkubatorer til hjelp

Det finnes også mange underleverandører av utstyr til satellitter og raketter. Det er en stor industri vi snakker om.

Det er etablert firmaer som kan gi hjelp for å få omleggingen til å fungere og styrke den nye forretningsmodellen: Satelitte Applications Catapult er en business inkubator innen romfart som kan gi råd og penger for å få nye romselskaper opp og gå. De har kompetanse innen romfart, og mange investorer med seg, som alle ser de nye mulighetene. Med rene ord handler dette om å etablere hvitvaskingsprosjekter.

Det positive er at det handler ikke lenger om kald krig, om nasjoner som vil vinne romkappløpet, for kampen mellom nasjoner er borte, og det er bra. Det dreier seg nå om å få fram mange private firmaer som "arbeider til menneskehetens beste." Investeringer i rommet utgjør mange tusen milliarder kroner, så forretningspotensialet eller hvitvaskingspotensialet er enormt.

Cube satelitter er populære og plasseres i rommet slik at de kan jobbe sammen. Ja, hva gjør de egentlig med dem?

Rocket Lab i New Zealand

Et eksempel på en ny aktør er Rocket Lab på New Zealand som har egen utskytingsrampe på North Island på Mahia halvøya. Det er amerikanske interesser som finansierer det hele, og det finnes Rocket Labs i USA også. De har laget en rakett Electron som er billig, rakettmotoren lages med mye 3D-printing, de kan lages og skytes ut en gang i uka med mikrosatellitter ombord. Den er billig så den brukes bare en gang, gjenbruk faller for dyrt. De sier at mange små satellitter kan haike med denne raketten, og det er stor etterspørsel etter jordobservasjonsdata. De har en nettside der man kan gå inn, klikke litt og bestille en utskyting.

Rocket Lab tar sikte på jordbane ved omtrent 500 kilometer fra Jordas overflate, satellittene deres kalles Dove (due), og det er behov for mange. De snakker om hundrevis, kanskje tusenvis, en hel flotilje av satellitter. Bildene de genererer blir billige, det blir mulig å fotografere hele jorda hver dag om man vil. Online kameraer kan bli mulig. Bildene har superoppløsning og kan kobles opp mot programmer med kunstig intelligens så man kan trekke ut mer informasjon.

Billigere med fly som bærer raketten 10 km opp. Hvor går raketten etterpå: Rett i havet.

En annen ny aktør er Team Indus i Bangalore

De sier de ikke hadde noen erfaring innen romfart da de begynte. Det første de gjorde var å søke på Google.

Teamet deres finpusser nå sin 6 kg tunge lunar rover – den blir en av de letteste som lander på månen. Den skal avgårde ganske snart. De er hjulpet av ISRO som er den statlige Indian Space Research Organisation, og noen av deres folk har hjulpet til i arbeidet. Et slikt arbeid vil være “et kvantesprang for et selskap.”

Det er utlovet millionpremier i dollar til de som kan lage gjenbrukbare romskip eller de som kan lande en robot på månen som kan kjøre 500 m og sende bilder tilbake.

Den indiske Lunar Rover veier bare 6 kilo, og er et stort løft for et nytt selskap.

Les mer: Hvorfor lyver de om den flate jorden?

Romsøppel er svada og finnes ikke

De sier det er 1500 aktive satelitter i rommet, og omtrent 30.000 døde satellitter og mye rakettrester i rommet. De sier det gir et søppelproblem i rommet, men det er slett ikke sant, selv om det skulle finnes noe der. Du kan selv regne på volumene her. Volumet av en kule beregnes som fire tredjedeler ganger π ganger radius opphøyd i tredje. Sett hver satellitt til 10 kubikkmeter, Jordas radius er 6371 kilometer og satellittene er stor sett i baner innenfor 36000 kilometer. Vel, hva finner man da: Ikke noe problem, for det er kjempegod plass. Dessuten finnes det ikke satellitter i rommet, og jorda er flat.

Hva mener du - har du tenkt over hva som egentlig foregår? Er dette verdens største hvitvaskingsoperasjon?

Les også: