Jobben stjeler livet ditt

Jobben stjeler livet ditt

kategori: økonomi

Gjør liv/arbeidstid regnestykket og se hva resultatet blir

Finn ut hvor mye av livet som går med til jobben og hvor mye tid er igjen til personlige egne aktiviteter. Vi tenker for mye på jobb og ingenting på hva vi bruker livet til - du selger livsenergien din for penger.

Begrenset eller ubegrenset liv - tenk, velg og gjør det.

Stadig flere stiller seg spørsmålet og i mange land er redusert arbeidstid nå et hett tema. 21 timers uken er under debatt i England, og egne aktiviteter pushes fram. Stor grad av fri tid gir også stor personlig frihet. Andre steder diskuterer man økning av arbeidstiden fordi vi er styrt inn i en økonomisk krise, og fordi man har mindre kontroll over mennesker med tid til sine egne ting.

Jobben har spist opp livet uten at alternativer er vurdert noen gang, og livet forsvant i surret.

I en vanlig 5 dagers uke bruker man 70% av tiden til jobb og søvn. Så har man faste ting som må gjøres og i praksis er det lite igjen til egen selvbestemt aktivitet. Det blir alarm-dusj-brød-kaffe-trikk-jobb-helg-ferie-til-vi-dør. Flere og flere innser at jobb er den store livstyven. Alt man har tid til er økonomisk aktivitet for å greie å holde forbruket oppe. Kjedet du deg på jobben i dag?

Alternativer finnes i mengder, tenkingen er begynt for mange, og slik som nå trenger det ikke være. Det starter alltid med tanker og så kommer handlingene.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les mer: Lag din egen spenningsfylte tenketank

Her kan du lese flere artikler fra listen over våre spesielt anbefalte.

Les også: