Jeg vil riste litt i deg

Jeg vil riste litt i deg

kategori: frihet

Jeg er ute etter å svekke din tro litt. Dine fordommer og måten du lever ditt liv på. Den måten du lar deg behandle og den måten du tier på og lar deg undertrykke. Der du ikke er deg selv, men et glansbilde, eller en robot uten sjel?

Når du står der i speilet og ser inn, hva ser du? Er du den du ønsket at du skulle være? Når du ser deg rundt, hva ser du? Har du det du skulle ha, var det dette du drømte om?

Hva med menneskene i ditt liv, er de gode mot deg? Vil de deg vel? Er de støttespillere i din hverdag? Hvordan er din hverdag? Er den preget av positivitet, takknemlighet og glede?

Hva med jobben? Er du som leire klemt inn i en boks? Blir du formet og trykket? Hva er det egentlig du vil ha? Er du en slave eller er du verdifull? Går dine arbeidsoppgaver på bekostning av ditt menneskeverd, eller står du for dine verdier? Sier du ifra når du er uenig? Eller blir du da sett på som et støymoment som blir plagsomt? Krever du det du skal ha? Eller er du da en utakknemlig drittsekk?

Livet er ikke lett for noen, og jo vondere det gjør, jo mer feil er det for nettopp deg. Hva er dine livsverdier? Mulig du bare har gitt opp og tar til takke med det du har? Eller kanskje fortjener du ikke bedre, er det det du sier til deg selv? "Nå må du faen meg ta deg sammen", sier djevelen, den som sitter bak høyre øre. "Er du i balanse?", sier den hvite engelen bak venstre øre. Hører du på noen av dem egentlig? Eller har du gitt opp, stengt alt ute, dratt på deg dressen og masken, og durer av sted?

Hvor peker kompasset ditt? Peker det opp eller ned? Frem eller tilbake? Er du på rett kurs? Den kursen du drømmer om? Jeg bare spør. Irriterer deg litt. Rister litt i deg, så du slår av autopiloten din, bare et lite øyeblikk, det er alt som skal til, før du bestemmer deg for å endre alt og gjøre det som er rett for deg, det du innerst inne vil gjøre.

Er du skyggen av deg selv?

Snu ansiktet ditt mot solen og skyggen vil falle bak deg.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: