Hampfrø for et langt liv

Hampfrø for et langt liv

kategori: helse

Hampfrø rått godt flott tilskudd til kosten din

Innbyggerne i et distrikt i Kina har fått mye oppmerksomhet fordi mange av dem - langt flere enn andre steder i verden - lever til de er langt over 100 år, og de er også lykkelige. Hemmeligheten er at de har hampfrø som en viktig del av kostholdet sitt.

Hamp er et fantastisk produkt på mange måter. Hamp dyrkes ikke lenger her, men hampfrø og oljer, pulver finnes nå lett til gjengelig i butikker og på nett. Et godt og variert kosthold kan godt ha med produkter fra hamp for det har mange gode egenskaper.

En passelig dose hampfrø kan være en kopp i uken eller et par spiseskjeer 2-3 ganger i uka. Ut over det må du selv teste hva som passer for deg. Variasjon og plass til andre ting er viktig i et balansert kosthold.

Tenk etter: Dette er ikke "helsekost" eller "kosttilskudd", for det er maten din, en naturlig del av kosten din, og all mat skal være til beste for helsa og dermed være helsekost.

Hamp livsforlengende frø. Når skallet er på er de litt harde, men de fås også avskallet.

Cannabisplanten var verdens viktigste plante

For ikke lang tid tilbake var cannabisplanten en viktig tekstilplante som ble dyrket over store deler av verden, og klær og tauverk var laget av hamp. Her kan du lese om cannabishamp verdens viktigste plante, og som kan bli det igjen

Hampfrø kan forlenge livet ditt: Nå er det vist at noen av de som lever lengst i verden spiser mye hampfrø, og har det som en viktig del av kostholdet sitt.

For orden skyld gjentar vi raskt hva som er bra med hampfrø

De har høyt innhold av viktige næringstoffer som kalsium, kalium, godt fett med omega 3 og 6, vitamin E, magnesium, alle de 20 aminosyrene som er byggesteiner for protein, og viktige antioksydanter. Hampfrø Fructus Cannabis har ingen enteogen eller sinnspåvirkende effekt.

Spiser du en kopp i uka eller 2-3 spiseskjeer et par ganger i uka har du god effekt av hampfrø. Hampoljen gir samme effekt, unntatt fiberet i skallet, har fin grønn farge, og rund og fyldig smak.

Grønn sunn deilig olje, her brukt til salatdressing med litt eplecider eddik, sennep og salt, pepper.

Her kan du lese mer proteinbomben hampfrø

Mange lykkelige hundreåringer

Det er konstatert at distriktet rund landsbyen Bam Yao i Kina er sterkt overtallig med hundreåringer og enda eldre folk. Hundreåringene selv mener at en viktig årsak er at de er gode mot hverandre: de gjør gode handlinger, hjelper andre, er vennlig, har selvtillit, og aldri gir opp. Disse hundreåringen har gode familier, kommer godt overens med andre familiemedlemmer, og barna deres behandler dem bra. De er lykkelige.

Fint landskap mange lykkelige beboere, og mange gamle også.

Men hør her - hampfrø er livsforlengende også

Det kan være en del av forklaringen, men en viktig faktor til det store antallet personer over hundre år er det store forbruket av hampfrø i kosten. Forbruket er omtrent 1 kopp hampfrø daglig, og grundige undersøkelser påviser dette som en viktig faktor til et langt liv.

Inflammasjon i kroppen

Svake betennelser eller inflammasjon i kroppen henger som regel sammen med lav pH i kroppvæskene og ligger bak sykdommer som diabetes, hjertesykdom, revmatisme og kreft. Ved å redusere denne kroniske inflammasjonen kan vi redusere risikoen for sykdom. Hampfrø er viktig i denne sammenhengen. Den er rik på den sjeldne omega-6 fettsyren GLA som blokkerer produksjon av molekyler som forårsaker inflammasjon. Hampfrøenes GLA reduserer inflammasjon ytterligere ved at den gjøres om til prostaglandin som er et sterkt anti-inflammatorisk stoff.

Kan også forebygge eksem

Eksem som også er et resultat av en betennelsestilstand blir også ofte bra ved bruk av hampfrø, og forsøk med spising av hampfrø og hampolje i Finland har gitt gode resultater. De gode resultatene henger sammen med at hampen forbedrer fettsyre-profilen i kroppen.

Her blir det mye hampfrø i industriell dyrking i Europa og USA. I Norge er det forbudt å dyrke hamp for frø. Besynderlig svikt i tenkingen.

Få hampfrø (og hamp-olje) inn i livet ditt - forslag

Oppskrift på basilikumpesto med hampfrø

God rå pesto er en av livets gleder - her med hampfrø.

Dilemma: "Mattilsynet" vil ikke "godkjenne" offentlig bruk av hampfrø

Det er mye man skal høre før ørene faller av: Hampfrø med skall skal regnes som narkotika til tross for at det finnes minimale eller ingen spor av psykoaktive stoffer i hampfrø. Les her mathamp med skall regnes som narkotika. EU godkjenner mathamp , og hampolje og frø er til salgs overalt - selvfølgelig.

Hva de gjør er ikke det mest interessante: Å ta saken i egen hånd er en god leveregel.

Hamp for et sunt og langt liv er verdt et forsøk

Du vil kunne se resultater mens du forsøker, og kanskje du kan passere hundre du også.

Les også: