Gule gurkemeie krydder er godt for all helse

Gule gurkemeie krydder er godt for all helse

kategori: helse

Mange positive meldinger gjør at mange bruker gurkemeie

Tallenes tale er klar: Gurkemeie virker positivt på helsa, inklusive huden - bruk det. Gurkemeie er et asiatisk krydder som er sterkt gult på farge og smaker litt sterkt, litt ingefær og litt søtt og tørt. Å prøve selv og se hva en mener om smaken er best.

Hva med gurkemeiesmoothie med kokos og avokado? Test, lag egen blanding. Eller rødbetjuice tilsatt gurkemeie? Eller chirimoya-mos med appelsinjuice og gurkemeie?

Gurkemeierot som senere tørkes og behandles og blir til pulver.

Oppskrift på helseblanding for alt

For god generell helsevirkning kan man lage følgende blanding hver morgen

Denne blandingen er populær hos mange, og noen sverger til denne enkle drikken. En annen sak er at dette kan være en god drink når som helst, og helt sikkert sunnere enn alkohol.

Gurkemeiepulver sterkt gult eller litt mattere noen ganger.

En god saus som passer til alt

Denne er rå og kan serveres til alt mulig man liker.

Gurkemeie spises i mengder

Forbruket av gurkemeie øker over hele verden år for år, og forbuket her er nå omtrent 30 tonn i året. Viktigste bruksområder er som krydder og som kost-tilskudd.

Som krydder har det vært brukt som erstatning for safran, men det er ikke å anbefale for det er to forskjellige krydder. Som krydder brukes det som en viktig tilsetning til curry, og man kan tilsette det til kokevannet for poteter og få en delikat smak og en fin gul farge på potetene. Det kan også brukes i krydderblandinger akkurat som det passer en, og som tilsetning i saus er det ofte bra. Her må man bare prøve selv og se hva en liker.

Om Gurkemeie Curcuma longa

Gurkemeie er en flerårig urt som blir omtrent en meter høy. Bladene kommer fra nær grunnen, de gule eller hvite blomstene er ustilkete og den knollformede hovedroten får kjøttfulle røtter som selges som krydderet gurkemeie, oftest kokt og tørket og oppmalt som pulver.

Planten dyrkes i stor stil i mange tropiske og subtropiske områder, særlig India, Pakistan, Sri Lanka, Kina, Indonesia, Malaysia, Jamaica, Vestindia, Sør-Amerika og Afrika.

Mange mener gurkemeie forebygger kreft og andre systemiske sykdommer, men de sliter med å finne bevis.

Gurkemeie kan hjelpe til å støtte immunsystemet, bl.a. ved å stabilisere vekst av gjærsopp. Andre virkninger kan være hjelp mot høyt kolesterol, gulsott, gallestein, åreforkalkning, blodpropp, hjerneslag, kreft, magekatar, magesår, dårlig appetitt, dårlig fordøyelse, akutte eller kroniske betennelser i ledd, muskler og andre organ.

Utvortes kan man bruke gurkemeie som et omslag ved fotsopp, skrammer, eksem, psoriasis og muligens andre skader og problemer.

Gurkemeie er ved alle praktisk tenkelige doser ufarlig. Test ut selv, gå forsiktig fram og studer hva som skjer. De som har undersøkt gurkemeie sier at de ikke klarer å påvise det i kroppen etter inntak av store doser - de sier at biotilgjengeligheten er dårlig. Råd fra medisinsk hold er ikke interessante for de er ikke interessert i at dette skal ha virkning. Studer gurkemeie, les og test og se om en kan få nytte av det.

Linker

NIFAB om gurkemeie: Nifab.no er et statlig nettsted som tilbyr kunnskapsbasert, upartisk informasjon om alternativ behandling.

Urtekildens planteleksikon om gurkemeie

nytt_norge_gurkemeie Storskala dyrking i India Pakistan.

Les også: