Greven Vikernes oppblåst kaotisk kulturdekning

Greven Vikernes oppblåst kaotisk kulturdekning

kategori: frihet

Mediene lager kaos - sett selv fokus på black metal kulturen

Mediene fordreier og sensasjonaliserer alt de melder om - de er usaklige, oppmerksomhetssøkende og vilt overdrivende. Ta for eksempel Vikernes, kjent som musiker i bandet Burzum og kalt Greven. Han er over i et nytt liv og fortiden skal ligge, men mediene viser sin sanne natur ved å overdrive og lage kunstige sensasjoner. Han har nylig gitt ut boken Reflections on European Mythology and Polytheism. Boken kan kjøpes på Amazon. Greven har tidligere gitt ut boken Sorcery and Religion in Ancient Scandinavia, og fortsetter å gi ut musikk.

Sett riktig fokus - finn kjernen i metal kulturen

Han er kjent i Norge som black metal musiker, fortidig ildspåsetter av kirker og for å ha drept et menneske. Han er en av dem mediene detaljbearbeider og spekulerer vilt om, og han har i de sensasjonshungrige mediene vært koblet mot det snart altomfattende konstruerte terrorbegrepet.

Sjekk heller den tankeverden som finnes innen black metal, djevlekultur, paganisme og norrøn kultur for den er verdt et besøk, og er en del av vår stedegne kultur. Den er laget her vi bor, de andre religionene er fremmede religioner som er presset på oss.

nytt_norge_ Det opprinnelige som kommer herfra var felleseie tilpasset oss.

Vi skremmes av begreper vi ikke har satt oss inn i

Igjen er det mange begreper som farer inn over oss - pagan odinisme odalisme hedning satanist black metal neonazist jødehater terrorist. Snart er man terrorist bare man har en mening utenom det vanlige.

A Journey through Time av Marie Cachet og Varg Vikernes

Vikernes vil ha fred nå - sjekk heller generelt begrepene det dreier seg om

Black metal musikk vet alle hva er, det er populært i Norge, men ordene pagan eller hedning og satanist er krevende begreper. De beveger seg i en annen tankeverden enn de fleste andre, en tankeverden som er kompleks og synes å være under utvikling. Her finnes nasjonalist, hedning, norrøn mytologi og elementer av rasisme og fascisme.

De mener selv de ikke er religiøse, men bekjenner seg til en hedningetro med innslag av norrøn mytologi. De gjør det vanskelig for alle utenfor miljøet ved å mene at taushet er riktig. Begrepene flommer rundt dem, både deres egne begreper og de begreper media setter på dem.

Radikal musikk skremmer

Black metal musikk eller svart metall er ytterliggående og ikke kommersiell, og forbindes med satanisme, okkultisme og naturtro. Myter og klisjeer flyter rundt, og sjangeren nærmer seg nå 50 års jubileum.

Burzum The Ways Of Yore

Opp gjennom årene har det vært kriminalsaker mot flere bandmedlemmer. Band som Venom, Bathory, Hellhammer, Celtic Frost, Sarcófago, Mayhem, Burzum, Darkthrone, Immortal, Gorgoroth og Enslaved har vært framme. Omtrent 50 band har vært med, og Norge er blitt landet hvor man finner satanrock. Mange regner satanrock for aktivisme, og begrepet "vær en geit og ikke en sau" er brukt for å styre folk unna saueflokkmentaliteten som mange mener preger samfunnet vårt.

Hedning eller kristen/muslim hva er forskjellen

Hedningetroen finnes i mange former og synes å være en reaksjon mot den bastante kristendom, islam og lignende varianter som klart presses fram av sterke og velorganiserte krefter. Kristne mener alle andre er hedninger, men det norske Hedningesamfunnet vil opplyse om et humanitært livssyn, og balansere ut kirkens tidligere enorme innflytelse.

Satanisme er et variert begrep, og de to hovedformene er satanisme med en gud Satan og satanisme uten en gud. Satanisme regnes som en amerikansk akvititet, men sprer seg til resten av verden. Den mest kjente satanistkirken er Church of Satan. Her finnes både en satanbibel og satanbud.

Black metal, hedningesamfunn, satanisme, odinisme basert på norrøn mytologi og komplekse meningsytringer er ikke lenger subkulturer, og bruken av ordet terrorisme i enhver sammenheng er i ferd med å bli preget av hyperinflasjon.

I Black Metal ser vi norsk kultur - ingen subkultur dette - skapt av de som bor her - følg med i timen folkens. Det finnes helt andre ting å tenke på og gjøre noe med enn det mediene overdynger oss med.

Linker

Vikernes egen nettside: Burzum

Hedningsamfunnet

Church of Satan offisiellt nettsted

Black metal er aktivisme

Yggdrasil er verdenstreet: Det norrøne hedenske verdensbilde preger oss alle her

Les også: