Giftdrikken alkohol svøpe som reduserer skader dreper

Giftdrikken alkohol svøpe som reduserer skader dreper

kategori: helse

Bevisstløst forhold til alkohol preger samfunnet

Alkohol er en rusgift, og WHO har estimert at det hvert år dør 55 millioner i verden som følge av alkoholbruk. Årlig registreres det her omtrent 6000 sykehusinnleggelser med akutt alkoholforgiftning. Det finnes masse tall for virkningene av alkohol (SSB og WHO), og det er uvirkelig at folk drikker alkohol til tross for alt vi vet om virkningene.

Fettlever kommer både fra alkohol og livsstil og kan gi fedme. En fettlever er ofte permanent skadet. Dessuten kan bruk av alkohol føre til en rekke alvorlige sykdommer.

Les mer: Alkohol tar bort din ånd, og ordet alkohol kommer fra arabisk “al-kuhl” som betyr “kropp spiser ånd”.

Samfunnsødeleggende alkohol

Det er alltid usunt, det gir oss et merkelig samfunn med fulle folk som raver rundt, mister balansen, gjør normal sosial omgang og samtale umulig, fester ødelegges, det er mengder med voldelig oppførsel og det er mange som dør av langsiktig alkoholbruk hvert år.

Man kan regne ut når man tar skade av alkoholen i alkoholenheter på 13.5/12.8 gram. Tallene er alkoholenheter per uke.

Leveren er sentral

Det kan være interessant å vite litt om hvordan leveren fungerer i sammenheng med alkohol.

Hjernen og leveren er de mest komplekse organene i kroppen, og begge påvirkes kraftig av alkohol. Leveren filtrerer uønskede stoffer bort fra blodet, og omtrent en tredjedel av blodet som pumpes ut i det store kretsløp går via leveren. Leveren er viktig og har stor metabolsk aktivitet. Lever, nyrer og lunger holder vevsvæskenes sammensetning innenfor gitte grenser.

Leveren hjelper til med fordøyelsen, regulerer blodsukker og kolesterolnivåene og hjelper å bekjempe infeksjoner og sykdom.

Leveren er svært motstandsdyktig, og kan vokse igjen etter skade. Når leveren filtrerer alkohol dør noen av levercellene. Drikker man for mye alkohold i løpet av mange år kan evnen til regenerering svekkes. Leveren kan da få alvorlig permanent skade.

Vin er ikke bra for deg, tenk alternativ drikke uten alkohol. Alkohol er problematisk for helsa, og uten alkohol reduseres sjansen for mange sykdommer enormt.

Alkoholrelatert leversykdom har mange stadier, og symptomene er mange, og de ligner på symptomer for annen sykdom: Man føler seg ikke bra, spiser dårlig og kan bli forvirret og mer. Oftest oppdages skadene når leveren er alvorlig skadet, altså for sent, og bare det faktum er nok til å holde seg unna alkohol. (Leversykdom kan også ha annen årsak enn alkohol.)

Leversykdom utvikler seg i stadier: fettlever (som også kan skyldes andre forhold relatert til livsstil), leverbetennelse (hepatitt), og skrumplever (levercirrose). Skrumplever forekommer ikke veldig ofte, men fettlever er ikke uvanlig.

Hvorfor i alle dager skal man måle alkoholen - i tillegg til at man setter helsa i fare skal man altså risikere å kjøre med promille og være en fare for seg selv og andre.

Hold deg unna alkohol

Andre resultater av alkoholbruk kan være høyt blodtrykk, hjerneslag, kreft og skader på indre organer.

Det er ingen grunn til å bevege seg inn i dette risiko-området av sykdommer fordi man vil drikke alkohol. Det er heller ingen grunn til å grave seg videre ned i hva som kan skje med deg når du drikker alkohol for å finne en grense for hva du tåler og balansere der. Kunnskapen om alle helsefaktorer i forhold til alkohol er langt fra komplett, og det er mange forhold der flere forklaringer er mulig for det som skjer.

Drikk vann, gjerne med sitron, lime, ingefær eller noe annet du liker.

Gjør det kort og såre enkelt

Løsningen er kort og godt å holde seg unna alkoholholdig drikke og legge opp en sunn livsstil og bidra til et naturlig samfunn. Drikk mye vann, hold deg unna sukker, sov mye, bruk kroppen mye, le mye, spis mye grønt og helsemessig Nirvana kommer. Med det blir livet en sann glede. Gjør livet til en fest - uten alkohol.

Linker

Virkninger av alkohol på sentralnervesystemet og kroppen forøvrig.

Bakrus er for de som er virkelige tullinger.

Les også: