Gellangummi E418 designergelé i mat forkastelig lureri

Gellangummi E418 designergelé i mat forkastelig lureri

kategori: helse

Uetisk produksjon av matvarer med sleipe tilsetningsstoffer uten næring

Matvarer fylles i økende grad opp med tilsetningstoffer uten næring, de har oftest uønskede bivirkninger og brukes bare fordi maten skal "være pen å se på og fyldig", "gli lett over tungen" eller "sikre at man kjøper den igjen".

Fortykningsmidlet gellangummi E418 er et vannløselig polysakkarid produsert av en bakterie som kalles Pseudomonaselodea. Ren gellangummi som fremstilles kommersielt ved fermentering er identisk med et naturlig forekommende polysakkarid i liljer.

Les mer: Æsj: godteri er gelatin av kokte rester av slaktedyr tilsatt sukker og kjemikalier. Alt mykt godteri og gelé lages av dyreavfall.

E418 brukes til mye kunstig mat.

Geléblanding for de som designer utseendet på maten vår

Det finnes to typer, og ved å variere blandingsforholdet kan en få den teksturen en vil: myk, elastisk eller sprø. Gellangummi har evne til å suspendere og gi minimal viskositet ved dannelse av en flytende gel løsning, og en kan velge flytepunktet en ønsker og få partikler til å flyte stabilt - de henger på en måte fast i oppløsningen, og blir hengende. Den endrer seg lite med temperatur.

Gellangummi kan anvendes i produkter der en ønsker geldannelse, tekstur, stabilisering, suspensjon, dannelse av overflatefilm og strukturering. En matkonstruktør elsker slike egenskaper, for han blir jo en trollmann med "mat".

Et mikrobiologisk geldannelsesmiddel

Gellangummi selges som ApplieGel, Phytagel eller Gelrite og brukes hovedsakelig som et fortykningsmiddel, et alternativ til xantan og agar. Den tåler en varme på 120°C, og den er klar på farge.

Her kan du lese om at xantangummi E415 tilsettes mat for å lure deg

Orbitz med suspendert gotteri hengt opp i gellangummi.

I mat brukes brukes gellangummi som fortykningsmiddel og emulgator. Den ble brukt i en brus som heter Orbitz som hadde små spiselige baller som ikke fløt til toppen, men forble stabiliserte. Det var som et mikroskopisk spindelvev av gellan-gummi, som hadde samme klarhet som vann ved hjelp av sukker.

Desverre brukt i mat

Gummien anvendes i soyamelk, kokosmelk og havremelk til å holde faststoffene suspenderte i væsken så du slipper å blande den før du drikker, samt i iskrem og yoghurt. Da gellangummi er varmebestandig og har en lav viskositet ved høye temperaturer er den fin til produkter som gjennomgår varmebehandling som UHT (ultrahøy temperatur) og HTST (High Temperature Short Time). Mat laget på denne måten kommer fra et teknologisk skrekk regime.

Når gelégummien skal ha mer enn en farge eller smak, være sprø eller elastisk eller lagres lenge er gellangummi nyttig.

Medisiner eller gotteri begge inneholder E418

I farmasøytisk industri

Gellangummi brukes til å produsere tabletter som er lette å dosere og svelge. Det er også brukt for kontrollert eller vedvarende frigjøring av forskjellige medisiner.

Bivirkninger

Det er ikke konstatert bivirkninger hos mennesker, men rotter har i tester fått problemer med innvollene sine. Det kan du ta som et tegn på at du ikke skal spise det.

Dette har ingenting med mat å gjøre

Næringsverdien er lik null, og den kan ha negativ effekt på innvollene dine. Konklusjonen er klar: ikke spis mat tilsatt gellangummi E418.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.

De store kjemibaserte bedriftene er farlige for oss alle. Ikke tenk på hva som er farlige kjemikalier, slutt helt å bruke dem.

Les også: