Full avvikling av marijuana-forbudet

Full avvikling av marijuana-forbudet

kategori: økonomi

Skatteinntekter og medisinske grunner skaper løsning

Det foregår en legaliseringsbølge for marijuana. De siste meldingene kommer fra USA der mer enn et dusin stater har avkriminalisert besittelse av cannabis, og både Colorado og Washington (staten) har gjort det lovlig å ha, selge, transportere, og dyrke marijuana. Dette gjelder også såkalt "recreational use" eller fritidsbruk. 12 andre stater har helt eller delvis legalisert marijuana, og overalt er prosessen i gang for å lage et nytt regime for omsetning.

Les mer:

Sentrale myndigheter gir opp forbudslinjen

De sentrale myndigheter er også i ferd med å endre systemet i retning av legalisering. Det går langsomt, for det er mye gammel prestisje med i saken. For å redde ansikt er det nå mye fokus på medisinsk bruk, og cannabisplanten har en flott liste over medisinske virkninger å vise til.

Det er også klart at marijuana kan gi store skatteinntekter, og det er nå kanskje vel så viktig. Det er derfor interessant at den amerikanske stat har et patent på cannabinoider, og at farmasiselskapene prøver å skaffe inntekter ved å forsøke å patentere deler av virkestoffene og bruken av dem.

Marijuana har kraftig medisinsk virkning

Undertrykkelsen av denne medisinske kunnskapen er det mest negative ved marijuanaforbudet. Forhold som iskemi eller lokal blodmangel, oksidasjon i kroppen, aldersrelaterte betennelser, svikt i immunforsvaret, glaukoma eller forhøyet trykk i øynene, diabetes2, demens og schizofreni kan alle behandles med cannabinoider. Cannabisolje er også nyttig, og har vært brukt mot hypertyreose.

Helbreder tyreose med cannabisolje

Oversikt over viktige områder for medisinsk cannabis

Cannabinoider kan drepe kreftceller, og dette er vist tydelig i dyreforsøk.

Her er det vist signifikante reduksjoner i symptomene i mange timer ved bruk av cannabinoider.

Marijuana har muskelavslappende virkning, og det er mange eksempler på at folk med anfallsproblemer kan fungere bedre med bruk av marijuana.

Leger i California melder at flere hundretusener er behandlet med marijuana i tilfelle der konvensjonell behandling ikke virket.

Behandling av glaukoma eller forhøyet trykk i øynene med marijuana er godt dokumentert, og er blitt svært effektiv og populær hos glaukoma-pasienter.

Flere kjendiser i USA har hatt god virkning på multippel sklerose med marijuana, og den stopper de nevrologiske effektene og muskel krampene en har.

En veldokumentert amerikansk studie har vist at marijuana er en god erstatter for Ritalin og ikke har noen av sideeffektene medisinen har.

Amerikanske Scripps Institute viste i 2006 at THC som finnes marijuana forebygger Alzheimers ved å hindre avleiringene i hjernen som forårsaker sykdommen.

Marijuana virker mot kramper og ubehag som følger premenstruelle symptomer.

Kraftig plante

Rå cannabis kan være best

Hvordan man praktisk skal legge opp behandlingen er under utvikling, og det er ting som tyder på at rå cannabis er best til medisinsk bruk. Juicing av av rå blomster og blader, og salat av hampfrø-spirer anbefales av personell som bruker cannabis i behandlingene.

Rå cannabis er brukt av mange som en viktig del av maten. Den har kraftig virkning mot betennelser og som antioksidant, og kan brukes på linje med hvitløk og kummin.

Les om å spise hampfrø for et langt liv

Et mer balansert og bredere syn på cannabis er under utvikling, og alle kan delta. Fornuftig bruk av marijuana kan ha avslappende effekt eller hjelpe til med øket fokus for ting man skal gjøre. Overdreven eller langvarig bruk av marijuana kan gjøre en sløv, og er ikke å anbefale.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Erowid om cannabis

Norsk Cannabisforum

Her kan du lese flere artikler fra listen over våre spesielt anbefalte.

Les også: