E-stoffer: Hvordan skjule gift bak et nummer

E-stoffer: Hvordan skjule gift bak et nummer

kategori: helse

Klassifiseringen er magi og lureri

Konservering og bevaring av mat har vært en viktig oppgave gjennom alle tider. I tidligere tider vet vi at salting, tørking og eddikbehandling ble brukt for å få maten til å holde seg lenge. Rå konservering var også brukt, og er fremdeles mulig. Siden den gang har antall tilsetningsstoffer økt betraktelig og i dag finnes det over 300 forskjellige kjemikalier med statlig tillatelse til å brukes i matprodukter, enten det er for å konservere, øke smak, gjøre mat blank eller fyldig, redusere bakterievekst eller bare for fargens skyld.

Det store E systemet inneholder mye svineri

I Europa er disse stoffene klassifisert i et system av tre og fire-sifrede E-nummer der«E» står for «Europa» og det første sifferet etter «E» indikerer stoffets gruppering. Eksempelvis er alle stoffene fra E100 til E199 fargetilsetninger og alle stoffene fra E200-E299 er konserveringsmidler, så dersom vi ser et produkt som inneholder stoffet E101 vet vi at dette er et tilsatt fargestoff.

Klar og skinnende og farlig for helsa - E-stoffer har ingenting med næring å gjøre.

Fører til hyperaktivitet og raseri hos barn og er "godkjent"

Flere av de tillatte stoffene har store skadevirkninger på kroppen og kan føre til en rekke alvorlige helseproblemer, blandt annet hormonforstyrrelser, nedsatt konsentrasjonsevne, hodepine, kramper, tretthet, lavt blodtrykk og blindhet.

Flere av tilsetningsstoffene er så skadelige at de kan føre til nedsatt konsentrasjonsevne hos barn. Dr. Neil Ward identifiserte i fire uavhengige studier E102, E110 og E123 som en utløsende faktor i utviklingen av konsentrasjonsvansker hos barn og unge. Disse stoffene er kjent for å skape raserianfall hos barn og finnes ofte i sterkt fargede drikker og søtsaker. Alle fire studiene viste en sammenheng mellom inntaket og raserianfallene. E102 Tartrazine er en gulfarge som er forbudt i to land, Norge og Østerrike. Den har alvorlige bieffekter som dødelige astma-anfall og svulster i skjoldbruskkjertelen blant annet.

Vær obs på hva produkter kjøpt i utlandet kan inneholde. I EU må næringsmidler som inneholder E102 eller E110 være merket med følgende advarsel: «Kan ha negativ virkning på barns aktivitet og konsentrasjonsevne».

Sunn mat: Spis bra og få god konsentrasjon - hold unna alt som E-merket.

Blant E-stoffene finnes sykdomskatalysatorer i fleng

Kunstige søtningsstoffer kan enten ha tilnærmet lik samme kaloriverdi som vanlig sukker, eller ha nesten ingen kalorier. I den første gruppen finner vi stoffer som mannitol, sorbitol og xylitol. Disse stoffene blir ikke absorbert så lett av kroppen og er relativt ufarlige. I den andre gruppen finner vi skadelige, intense søtningsstoffer som aspartam og saccharin. Disse er mye brukt i slankeprodukter og «lett»-produkter, såvel som godteri, alkoholprodukter, søte drikker, desserter og smakstilsatt vann.

Aspartam er kongen på haugen i de elendiges verden

Aspartam (E951) er et kunstig søtningsstoff 200 ganger søtere enn sukker og kom på markedet i 1980-årene. Siden den gang har det blitt koblet til en rekke alvorlige helseproblemer som leddsmerter, hukommelsestap, svulstdannelse, svimmelhet, angst, utslett, vektøkning, tretthet og multipel-sklerose liknende symptomer. Til tross for dets kontroversielle natur er det fortsatt i utstrakt bruk og står for hele 75% av alle klager vedrørende skadelige bivirkninger

Aspartam inntar samme funksjon i hjernen som glutamat, de er begge en del av prosessen der neuroner kommuniserer med hverandre. For mye aspartam eller glutamat i hjernen fører til at kalsium bygger seg opp inne i cellen som et resultat av overstimulering. Opphoping av kalsium dreper cellen. Slik ødelegges hjernen sakte men sikkert. Opptil 75% av cellene i et område i hjernen kan ødelegges før alvorlige symptomer viser seg. Disse skadene fremskynder i tillegg utviklingen av andre kroniske sykdommer som multipel-sklerose, Parkinson’s, Alzheimers, epilepsi og demens.

Vi skal ikke drikke blandinger av kjemikalier.

Dr Adrian Gross, en amerikansk toksikolog har lagt frem forskning som viser at aspartam er årsak til hjernesvulster, men ble ignorert av amerikanske lovgivere. Etter at aspartam ble godkjent for konsumpsjon har antallet hjernesvulster hos personer over 65 år steget med 67%.

Målet er mest mulig sykdom uten katastrofer, kronisk sykdom er best for farmaindustrien

Sykdomsbehandling er en stor industri med milliarder av potensielle kunder. Det finnes ingen grenser for hvilke lidelser det er mulig å påføre ens klienter dersom man med kjemiens hjelp har som mål å tjene penger på sykdom. Gjennom et korrupt system av offentlige godkjennelser tillates det at giftige stoffer blir tilsatt hverdagsmat, sågar presentert som et sunt alternativ. Samtidig vokser det frem nye og kostbare behandlingsprosedyrer som tømmer statskasser og lommebøker i takt med den økende diagnostiseringen av kroniske lidelser med «ukjent» opphav.

ADHD-bølgen flommer over oss i uforminsket styrke og krever mange års medisinering. Kreftbehandling er svært dyrt og langtekkelig og antall kreftpasienter øker. Sykehuskøene blir lengre og lengre mens sykehusenes budsjetter blir større og større. Markedsaktører som produserer medisiner har ingen økonomisk grunn til å faktisk kurere lidelser, kun utsette dem så lenge behandlingen er lønnsom. Når behandlingstiden per pasient øker, stiger også det potensielle inntektsgrunnlaget. Matprodusenter har ingen grunn til å la være å bruke billige tilsetningsstoffer i sin mat dersom det er tillatt.

Gult er E102 Tartrazin - det er sløvt å spise dette: bruk hodet og verden blir bedre

Medisin/farmaindustrien er sjuke i hodet sitt

Selskaper som Pfizer, Fresenius Kabi, Roche og Novartis er milliardbedrifter. I 2010 solgte de største 50 farmasøytiske selskapene varer for over 3200 milliarder kroner. Samtlige av de 50 selskapene solgte varer for 10 milliarder kroner eller mer. Dette er penger nok til å vanne ut moral. Medisinprodusentene ser ikke lenger etter gode kurer mot sykdom, men heller etter måter å få pasientene til velge deres produkt gjennom propaganda og en kunstig plassert følelse av utilfredshet (se link).

Ren mat må man selv sørge for

Mat er alt for viktig til å overlate til industrimagnater og politikere. Dyrk egen mat. Spis økologisk. Unngå fast food og smakstilsatt vann. Sjekk innholdsfortegnelsen på all mat. Inneholder maten stoffer man ikke kjenner lar man den ligge. Les deg opp på E-stoffer og ha med deg en liste over hvilke stoffer du bør unngå. Ikke tro at helsemyndighetene eller matprodusentene er garantister for din helse, det er åpenbart når vi ser den voksende helsekøen i takt med den stadig utvidede listen over giftstoffer som finner vei inn i vårt kosthold. Unngå unødig sykdom ved å unngå unødige kjemikalier. Spis rent, vær ren.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

De farlige E-tallene: Just how dangerous are those E numbers?

Kunsten å lage helseproblemer: The Art and Science of Creating Discomfort

Glede over det som gror: vokser det opp av jorda er det oftest OK

Les også: