Elektronikk og elektriske felt er skadelige

Elektronikk og elektriske felt er skadelige

kategori: teknologi

Stråling finnes overalt

Det er nå massiv stråling rundt oss hele døgnet overalt. Det er ingen frisoner, for selv hjemme hos en selv, i alle byer, ute i mark, skog og fjell finnes stråling fra mobilmaster, elektriske kabler og kraftlinjer. I tillegg finnes radiosignaler og andre kommunikasjonssignaler overalt. Vi er oppslukt av elektromagnetiske felt hele dagen hver dag, og feltene blir bare sterkere etter hvert som teknologien utvikler seg og sprer seg. De såkalte lavenergi systemene som Bluetooth og NFC kommer i tillegg til alle disse.

Les mer: Er stråling dumskap eller massemord? Stråling i dag kan gjøre deg dødssyk om 20 år.

Elektrisk teppe varmt og koselig eller en strålekilde.

Medisinsk stråling er også farlig

På sykehus og hos tannleger utsettes vi for stråling. Tannlegene beskytter seg med bly mens pasienten bestråles, og på sykehus er det kreftpasienter og andre som "helbredes" med stråling mens radiografene står bak vegger av bly og betong. Det er kjent at også denne strålingen er helsefarlig og i mange tilfelle skaper ny sykdom.

Det elektromagnetiske spektrum

Her er en oversikt over det såkalte elektromagnetiske spektrum med stråling fra de helt lave frekvensene og helt opp i røntgen og mikrobølgespekteret.

4G nett er giftige

Det siste er 4G nett i flere varianter og med stadig "bedre" dekning som nå bygges ut over hele landet, og i alle land. De helsemessige effekter er av stadig større betydning, og flere og flere innser at sannsynligvis er de helsemessige konsekvensene kraftig undervurdert. Det er indikasjoner på at strålingen ikke bare påvirker individer her og nå, men at det kan skade vårt DNA som føres videre til de neste generasjoner.

Alt man gjør har virkning på kommende generasjoner, og førevar prinsippet tilsier forsiktighet.

Les mer: Umenneskelig framtid 5G 5Gbps nettet styrer snart våre liv. Høykapasitets nett over alt legger oss under teknologisk lokk.

Ta vare på helsa i ditt eget hjem

WiFi-rutere, mobiltelefoner, trådløse telefoner, babymonitorer, datamaskiner og nettbrett, elektriske tepper, vekkerklokker - alle disse enhetene er skadelige, sier elektroingeniør og miljørådgiver Larry Gust som orienterte om farene og hvordan folk kan beskytte seg i en video presentert av Elektronic Health. Han ga en oversikt over de helsemessige effektene, diskuterte de anbefalte grenseverdiene for eksponering, hvilke nivåer folk flest reelt blir utsatt for, og tips om hvordan du kan beskytte deg selv .

Gjør deg opp en mening om elektromagnetisk stråling - den omgir deg overalt 24/7/365

Endrer DNAen din

Dr. Martin Blank som studerer effektene av elektromagnetisk stråling ved Columbia University, påpekte i et foredrag i 2012 lastet opp til YouTube at skader på DNA forstyrrer normal cellevekst og proteinproduksjon. Han siterte studier som har vist at DNA-skade fører til kreft. For å illustrere effekten av feltet som strømmer ut fra en enkel dagligdags enhet sa han at det har vist seg at elektriske tepper øker en kvinnes sjanse for spontanabort betydelig.

Helseeffekter av elektriske felt med lave frekvenser:

Helseeffekter av elektromagnetiske felt i radiofrekvensområdet

Styrken på eksponeringen fra elektriske og elektromagnetiske felt

Blanks anbefalinger for maksimal eksponering i elektriske felt varierer fra omtrent 9 volt per meter ved den øvre ende av spekteret til 4,5 volt eller mindre per meter som et minimum. Den typiske soverommet har 10 til 30 volt per meter.

Kodeshopping kommer - man peker på det man vil ha med et signal fra telefonen.

Verdens helseorganisasjon World Health Organization (WHO) melder at det maksimale nivå for et magnetisk felt i et hjem skal være 3 til 4 milligauss. I Marin i California hadde en fire år gammel jente et 80 milligauss felt rundt sengen sin. Hun var sløv, hadde ingen matlyst og hadde rektal blødning. Så snart magnetfeltet ble fjernet forsvant symptomene hennes.

Hvordan beskytte seg

WHO The World Health Organization og mange forskere over hele verden blir stadig mer entydige når de slår alarm over konsekvensene av alle våre trådløse og elektroniske enheter.

En søvnløs eller urolig natt kan være forårsaket delvis av det elektromagnetiske feltet på soverommet. Det er en god idé å gi kroppen en pause fra strålingen mens du sover, selv om du ikke føler søvnen din har blitt påvirket, sier Gust.

Mobilmaster må stå tett for å dekke alt, og mobiltelefonene har små effekter men finnes i milliarder.

Tips for å redusere stråling

 1. Unngå elektriske tepper, vannsenger, elektriske varmeputer.

 2. Flytt klokken bort eller få en batteridrevet klokke.

 3. LED flatskjerm-TV er det beste alternativet, gamle TVer avgir mer stråling, og det gjør også plasma flatskjerm TV.

 4. Fiks problemer med kablingen ved å måle feltene i hjemmet ditt. Det finnes utstyr du kan installere for å måle dette. Mange elektrofirmaer kan foreta slike målinger.

 5. Koble fra elektriske enheter innen seks meter fra sengen.

 6. Koble ut elektrisk drevne senger.

 7. Hvis du har plastmantlede ledninger, skru av strømbryteren for soverommet om natten.

 8. Redusere bruk av mobiltelefon.

 9. Bruk en håndfrienhet, ikke hold telefonen inntil hodet.

 10. Bruk faste linjer for de fleste av telefonens tid, skaff deg en gammeldags telefon igjen.

 11. Når du er hjemme viderekoble mobiltelefonen til en fasttelefon, og sett mobiltelefonen i fly-modus.

 12. Fjern eller slå av den trådløse ruteren. Bruk kablet internett.

 13. Ikke bruk trådløse babymonitorer.

 14. Unngå trådløse tastaturer, mus, osv.

 15. Ikke bruk Bluetooth BLE.

Denne er fremdeles god i bruk.

Moderne hus er fulle av elektriske ledninger som alle stråler. Her ser man hva som finnes inne i veggene.

Bli en sunn aktivist og følg med

Det er ingen hjelp å få fra norske myndigheter i dette spørsmålet, så her må du ta fatt selv. Statens Strålevern arbeider nå endelig og etter påtrykk med helseeffektene av denne enorme strålingen, og vi får ønske velkommen etter.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Se Forskning på helseeffekter av mobil og trådløst

Redusert mobilbruk er sunt også - og bedrer sikkerheten på veiene. Bruk aldri mobil i bilen, det er et godt sted å begynne strålingsreduksjonen.

Les også: