Du kan lære så mange språk du vil

Du kan lære så mange språk du vil

kategori: frihet

Å kunne mange språk gir et rikere liv for det er gøy

Mange mennesker kan flere språk, og for eksempel den spanske fotballtreneren Pep Guardiola (p.t. 2018 Manchester City) liker best å snakke til spillerne sine på deres eget språk, og han jobber godt for å få det til. Han snaker helt flytende katalansk, spansk, engelsk, tysk og italiensk. Det finnes eksempler på folk som kan 11-12 språk, og helt opp i 23 språk er registrert.

Les mer: Personligheten og virkeligheten er nøyaktig slik tankene er. Virkeligheten manes fram fra tankene dine.

Det gjør livet lett å kunne mange språk, og når du treffer utlendinger og når du reiser har det sine klare fordeler. Samtidig åpner mulighetene seg til å lære å kjenne andre kulturer og store forfattere på originalspråket. Forskere sier det også hjelper til å utvikle og beholde den mentale kraften i hjernen. Det er også høflig overfor folk i fremmede land å kunne noe av språket deres, og fremfor alt letter det kontakten og ting lar seg ordne raskere.

Multitalenter i språk finnes det mange av. Ikke søk perfeksjon, men evnen til å gjøre deg forstått på fremmede språk. Siden kan du ta i og fordype deg.

De største språkene er jo kinesisk og hindu så hvorfor ikke begynne der? Spennende dager venter. Enklere er jo de nære språk som dansk, svensk, tysk, fransk, spansk, italiensk. Husk ditt eget morsmål - det som vi på underlig vis kaller bokmål og nynorsk og samtidig norsk - som er et sterkt språk som skal holdes i hevd, og som vi alle alltid skal lære mer av. Klart språk er en fin målsetting.

Les mer: Norsk språkstrid suger: Tenk på frihet, identitet og det levende språket.

Grunnlaget er frasene i det daglige språk

Skaff en frase bok og begynn med å lære enkle daglige uttrykk og enkle setninger. Spesielt viktig er det å kunne si hallo, hvordan går det og takk.

Man kan alltid klare det man går inn for, så lær et nytt språk eller to.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: