Du har en stor forfatter i deg

Du har en stor forfatter i deg

kategori: økonomi

Ubrukte evner kommer fram i lyset med teknisk hjelp

Skriving er en av mulighetene som har åpnet seg for alle, og her er en gladmelding til alle som vil skrive: moderne teknologi hjelper deg gjennom det praktiske inklusive publisering av boken din, du får hjelp hele veien og du får opp mot 80% av inntektene selv. Noen av de mest populære verktøyene finnes hos Amazon, Apple og Scribd.

Nye apper for skrivehjelp dukker stadig opp - se for eksempel Ulysses

Store forfattere har ofte en skrivestue der de kan være helt fred og ro - ta skrittet og prøv deg som forfatter.

Amazon Author Central

Dette er et nettbasert verktøy og du kan kontakte Amazon via email eller telefon. De har ord på seg for å være meget hjelpsomme. Du får din egen Author Page der du holder rede på aktivitetene, får statistikk på hvor mye du selger og kan lagre stoff. Tjenesten er gratis, og der er mange muligheter avhengig av hva du vil gjøre. Nettsiden deres har egen oversikt over alle aktuelle verktøy. All publisering er via Kindle. Se linkene under for detaljert informasjon.

Det gjelder å få forfatteren i deg ut i det fri.

Apple iBooks Author

Her er Apples verktøy for forfattere av alle slag. På videoen over ser du verktøyet demonstrert. Du laster verktøyet ned gratis fra App Store, og det kan brukes for iPad og Mac. De satser særlig på iPad, og mange skolebøker er skrevet for iPad med vekt på touch funksjonene i iPad, og de legger opp til utstrakt bruk av multimedie-innhold som video, bilder, interaktiv grafikk. De har mange maler og standardutførelser du kan ta utgangspunkt i. iBooks Author tar deg gjennom en skritt-for-skritt prosess for publisering i iBookstore. Se linker under.

Scribd har mye

De er verdens største digitale biblotek hvor du kan publisere, oppdage og lese bøker av alle slag på nettet og alle mobile apparater. De har apper du kan laste ned gratis. Du kan også her publisere og legge ut stoff gratis eller mot betaling. Scribd har et publikum på omtrent 100 millioner hver måned. Se linker under.

Her er litt bakgrunnsstoff om du vil

Tidligere tiders giganter innen musikkhus, bokforlag, aviser og TV forsvinner gradvis over i historien. Paradigmeskifter er på gang i en direkte og nettverket verden, og mellommenna forsvinner - det går direkte fra innholdsprodusent til forbruker. Det er store krav til omstilling, gamle trygge firmaer og mange gode jobber forsvinner gjennom endringene som nå skjer.

Mye å skrive om: Store emner som livet og døden eller krim eller noe du brenner for

Teknologien ruler

Alt det nye kan virke forvirrende, men følg med og fortvil ikke, for faktum er at mulighetene aldri har vært større til å gjøre noe for deg selv. Vi er slavebundet av tanker om jobb, sjefen, lønna og forpliktelsene. Det nye paradigmet er for en ny og fri utgave av deg, og gir deg mulighet til å øke din selvstendighet radikalt. Du har nå muligheten til å få flere bein å stå på: Skribent, konsulent, markedsfører, konseptutvikler, fotograf, rørlegger, selger, webshop, programmerer, videoprodusent, snekker..... Det er mange muligheter i den nye verden vi ser, men du må virkelig trykke på for å få til noe.

Reiseskildringer er alltid populære

Sett deg selv i fokus nå

Det viktige for deg som ny forfatter er at gode verktøy finnes for å skape innhold, du kan få manuskript-råd underveis og garantert publisering. Markedsføring kan du fikse selv via dine nettverk for boken er på nettet og leserne er på nettet. Ebøker markedsføres via nettverk, linker og sosiale nett. Har du en bok på iTunes, Scribd eller Amazon er du lett å finne.

Å skrive bok var før et praktisk helvete med mye å tenke på, og det sies at spesielt refusjon av manuskriptet fra forlaget var tungt. Nå er det slutt, så skriv og publiser. Sett av litt tid hver dag eller ta et stunt over noen uker og få det gjort. Skriv om noe du kan, noe som betyr mye for deg og dine lesere - verden er åpnet, og selvsagt kan du skrive på norsk.

Ble du inspirert - så prøv da vel.

Linker

Amazon Author Central

Publishing and selling on Amazon

Apple iBooks Author

Scribd verdens største digitale bibliotek

Last ned dokument til Scribd

Papir vs. e-bøker

Har man et stort ønske i seg så er PC/Mac og en applikasjon det man trenger

Les også: