Du får stimulans i naturen

Du får stimulans i naturen

kategori: natur

Nærhet til naturen kan du oppleve i en skog, på en fjellvidde eller ved en strand. Du kan gå rundt, kjenne luktene, se lyset, følge med på bevegelser, se det som vokser, tenke på sammenhengene du ser. Sett deg gjerne ned og se etter dyrelivet, om det finnes bær og sopp, om utsikten er fin eller om du kan ta et bad i en dam eller i sjøen og få synsinntrykk, høre fuglelyder og få mosjon. Du kan samle nyttige planter som nesle, vinterkarse, karve og geitrams. Det finnes mange spiselige planter i norsk natur.

Magisk stimulerende natur med mange elementer og rolig stemning tar bort stresset.

I alle områder med grønne planter har vi den massive prosessen fotosyntesen der CO2 helt naturlig blir tatt opp av grønne planter og oksygen utskilt i det som kanskje er en av de viktigste prosesser vi har her på Jorda. Samtidig skilles vann ut via transpirasjon dersom det er nødvendig. Denne lydløse fabrikken går så lenge sola skinner og lyset faller på klorofyllen i plantene. Tenk det - en stor nyttig prosess som naturen holder i gang for oss.

Les mer: Vi ønsker flere maskiner som kan fjerne karbon fra lufta, teknikken finnes allerede, men vi bruker den ikke: trær i mengder. Skogens trær er maskiner som jobber for en god Jord.

Her er et bra sted for en opplevelse: Genaldalen i Andalucia i Spania

Det kan være en stor opplevelse, tenne deg og spesielt hvis du er kjent med planter, dyr, sesong og vær. Kanskje du kan se etter fantasifuglen tårnseiler. Her ligger også vår egentlige funksjon der vi har mulighet til å bruke oss selv og våre sanser fullt ut.

Forsøk en slik tur og ta gjerne noen med deg.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les om å få mer ut av slike turer ved å gjenskape vill natur på naturens egne premisser

Verdens farligste vei er i Malaga Spania: Caminito Del Rey

Her kan du lese flere artikler fra listen over våre spesielt anbefalte.

Les også: