Du blir ett med Facebook verdens største teknologi-firma i en mobil verden

Du blir ett med Facebook verdens største teknologi-firma i en mobil verden

kategori: teknologi

Livet ditt flyttes over på nettet

Facebook FB har hatt sin første dataskandale, men det gikk over i løpet av noen uker. Brukerne er hektet på bruk av FB, og bryr seg ikke om hva som skjer med data om dem. Pengene strømmer inn i kassa til Facebook. Det vil bli mye mer, og de har store planer for nye inntektsstrømmer. De bruker data de får gratis fra brukerne til å gjøre aksjonærene rike. En ny dating tjeneste rettet mot de du ikke er venner med kommer.

Den neste store inntektsstrømmen vil komme fra nye tjenester innen messaging mellom enkeltpersoner og firmaer, dating og betal videoer.

FB samarbeider med forskjellige myndigheter om å fjerne saker myndighetene ikke liker: falske nyheter og skadelig innhold. Ytringsfriheten er historie, og hvem skal sjekke det som myndighetene sier?

Les mer: Våkn opp for data innsamlet om deg uten din godkjennelse kan ødelegge livet ditt.

Over 2 milliard mennesker bruker nå Facebook hver måned, og mer enn 1 milliard bruker Facebook hver dag. På mobil er det nå over 1.5 milliard mennesker som bruker Facebook. De har testet ut en ny versjon av Like knappen Reaksjoner slik at man kan uttrykke kjærlighet, beundring og sympati, til og med hat, og derved øke ens engasjement. Mer om følelser kommer, for følelser selger godt for annonsørene.

Facebook søker gratis kunnskap om deg for å manipulere deg og tjene penger på deg

Facebooks Free Basics internettpakke tilbyr utvalgte tjenester inklusive Facebook. Den er i gang i 38 land og har omtrent 19 millioner brukere, men er foreløpig stoppet i India - den er om Facebook og er ikke nettnøytral og det liker ikke inderne - og ikke vi heller: Facebook er frekk, de tenker ikke på deg, bare på penger.

Nå skjer det "viktige ting" i den teknologiske verden. Alle bruker mobilen til alt - det skjer snart nå - enten det er jobb - BYO bring your own device - eller privat. Den store endringen og overraskelsen er at Facebook snart blir verdens største teknologiselskap. Du kommer til å bruke timevis hver dag med mobilen i hånda engasjert i nettaktivitet enten privat eller på jobb, og Facebook er med begge steder - det blir ingen forskjell på det. Dette kommer til å gå fort.

Hvordan vi kan vite det? Vel, les videre.

Facebooks "Shop and Service" funksjoner

Facebook kan redefinere e-handel, og mange småbedrifter trenger ikke egne websites eller apper lenger. Firmaer har muligheten til å tjene penger direkte fra Facebook sidene sine, og det betyr at firmaer vil bruke mer penger på Facebook annonser og drive mer trafikk til Facebook.

Alle har verden i hånda og funksjonaliteten bare øker, og snart er det nett overalt.

Les mer: Tingenes internett gir mulighet for detaljert datainnsamling om alt og alle.

Facebook på vei inn i jobben din

Facebook utvikler nå en ny website som heter "Facebook at Work" (Facebook på jobben) og her vil brukerne holde sin yrkes- eller jobb-profil skilt fra den private profilen. Den nye websiten vil se ut som den Facebook vi alle kjenner med grupper og nyhets-strøm, og vil også la brukerne chatte med kolleger, linke opp til profesjonelle kontakter og og samarbeide om filer som dokumenter etc.

Man er fanget, tenker ikke selv, systemet er naturlig

Man får en smart-telefon i hånda og vet straks hvordan man skal bruke den. Naturlige brukergrensesnitt glatter ut alle vanskeligheter, og drar deg inn i teknologiens verden. Man er fanget, og der vil en bli værende.

Teknologien raser fram, og vi er sannsynligvis den siste generasjon som kjøper bil utstyrt for sjåfør, for selvstyrte biler er snart en realitet.

Facebook har introdusert en 360 graders "sfærisk" video i nyhetsstrømmen sin, slik at du kan oppleve et inkluderende panorama syn - her ser du begynnelsen på bruk med Oculus Rift hodesettet. Her kan du lese mer om Oculus Rift.

Kollisjonsfrie biler samler data, er i nettet.

Les mer: Facebooks Oculus Rift viser at vi lever i en datasimulert verden.

Facebooks Messenger kan erstatte SMS når WIFI finnes overalt, og trenden er her allerede. Erstatningen blir en forbedret teknikk som dekker aller plattformer og som gjør det mulig for folk å sende stickere, foto, video, tale meldinger, GIF, stedsopplysninger og penger. Alt dette kan Messenger.

Bare se hva som skjer

Alle kjøper mobil teknologi nå, og alle har en ny smart-telefon, det er der den teknologiske utviklingen skjer og her kan alle delta for det er lett.

Det er nå solgt nær 2 milliarder smart-telefoner til verdens befolkning på 7 milliarder. Regner vi at små barn og svært gamle mennesker ikke har smart-telefon blir det igjen ca. 4 milliarder aktuelle kunder i mobiltelefonmarkedet. Det betyr at mobilmarkedet nærmer seg 50% dekning, og med sosialt press, gode tilbud, gode løsninger, nye bedriftsløsninger basert på mobil etc., etc. vil snart alle aktuelle mennesker på denne kloden ha en smart-telefon. Alle går inn på nettet via mobilen, og slik har vi aldri hatt det her på Jorda før. Snart kommer Oculus Rift med sin virtuelle teknologi og flytter grensene igjen.

Mange mange mange smarte telefoner i en verden der WIFI er tilgjengelig overalt. Her turister som lader mobiltelefonene sine på jernbanestasjon i Budapest.

Teknologisk storm rundt deg

Det foregår en voldsom forandring - en såkalt eksponentiell forandring - som vi ikke merker fordi vi drukner i detaljer om de siste dippeduttene og deres funksjon, utseende, skjermstørrelse, pris, osv.

Den teknologiske utviklingen har ført oss over fra det ene til det stadig nyere: mainframes med tunge firma-applikasjoner, nettet med sine nett-applikasjoner, mobile web-applikasjoner, dataleketøy og et stadig mer alminnelig og naturlig forhold til bruk av mobile løsninger i alle sammenhenger, webskyer og web services - det hele forandrer seg så fort at vi blir revet med. Naturlige brukergrensesnitt som alle kan bruke er nå en selvfølge.

Stordata bygges opp av informasjon fra mange kilder, og Facebook er en stor innsamler av data om oss.

Ingenting er permanent og store firmaer kommer og går, bare teknologien består.

Du dras med av integrasjonen mellom mobilt internett og sosial mobil

Det er blitt en dyp personlig sak å være med på alt dette, og nå festes et nytt grep for Facebook vil tjene mer penger. Koblingen mellom sosiale medier og skybasert nett-teknologi er i full gang, og den som har posisjonert seg best er uten tvil Facebook. De har over 1.5 milliarder månedlige aktive brukere, og finnes allerede på 70 språk. De store sakene deres er selve Facebook appen (snart med egen jobb app), Instagram, Messenger, WhatsApp, Oculus VR, Private Core, betaling, søk, annonser, og mer kommer.

Facebook jobber nå hardt for å få brukerne til å kjøpe tjenester og bruke mer tid hos dem. De har omtrent 23.000 ansatte, ansetter nå store mengder ingeniører og programmerere og ventes å passere 30.000 ansatte med god margin i 2019.

Venner er de man er interessert i å kommunisere med.

Alt blir software med naturlige grensesnitt

Alt er naturlig og presenteres som del av ditt liv. Du jobber via nettet, holder kontakt med andre via nettet, underholdes, kjøper og selger, får din kunnskap og sex via nettet - du er fanget. Du vil se at du ikke har tid til noe annet, og dette er ditt liv.

Det fysisk aktive liv for alle mennesker er over. Vi er alle inne på en av appene til Facebook, verdens største teknologifirma, nå (2016) med over 2 milliarder brukere, men snart med 4 milliarder daglige brukere, det vil si alle i hele verden.

Sant eller ikke, er du med eller ikke? Var det noe som gikk galt? Er det dette du skal bruke livet ditt på?

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: