Digital desentralisert kryptert valuta vokser fram

Digital desentralisert kryptert valuta vokser fram

kategori: økonomi

Bitcoin er stille før stormen eller døden

Bitcoin er i skyggen og holder på å endre karakter. Det er mange som handler med bitcoin, men det er ikke lenger entusiastene som driver det fram. De internasjonale storbankene er interessert i blockchaindelen av de digitale valutaene, fordi de ser for seg en effektiv, alt inklusive logging av sine finansielle transaksjoner. Akademiske miljøer viser interesse for valutaene, etablerer undervisning for studenter, deltar i utvikling av software og mer. Mer enn 100 banker er i gang med vurderinger av teknologien.

Miljøene som har styrt dette ser ut til å ha blitt splittet, og det er mer usikkert enn noen gang hva digitale valutaer egentlig er. Vi kan ikke lenger se bort fra at det er et verdensdekkende finansielt styringssystem som er under utvikling, i en verden der alle økonomiske transaksjoner er digitale, og fysiske penger er borte.

Snart kan man leve bare med bitcoin, eller ikke? Vet man da hva man er med på?

Blockchain kan holde rede på store mengder helsedata

Dataene hentes fra kommuniserende helseapparater, for eksempel din egen telefon, ved at blockchain har et sikkert, uforanderlig registreringssystem der dataoverføring ikke trenger å verifiseres av en tredjepart. Denne utviklingen er en del av utviklingen innen IoT tingenes internett.

Store datamengder av alle typer i alle industrier kan håndteres av blockchain teknologien.

Det finnes en dokumentar om noen som prøvde å leve 100 dager med bare bitcoin. Følg med enten du er bitcoin-nysgjerrig eller bitcoin tilhenger.

Les mer: Spennende digital kryptovaluta utvikling

Det foregår en stille, men kraftig kamp mot sentralisert pengekontroll. Dagens system basert på "pengetrykking" vil kræsje og noe annet kommer. I det såkalte "fraction banking"-systemet lager bankene penger selv og som de vil. Bankene lager utrolig nok penger ut av løse luften.

Er bitcoin en felle drevet fram av de store finansinteressene eller gjør den oss frie?

Bitcoin går så det suser om dagen med stadig utvidet bruk og store verdifluktuasjoner. Verdien har vært oppe i USD1200, langt nede og oppover til USD 800. Hva som enn skjer med bitcoin så vil prinsippene leve videre. Andre digitale valutaer som litecoin, feathercoin og chinacoin finnes også. Her kan du lese om Bitcoin i praktisk bruk.

De positive mulighetene er store

Islandske Ethereum er med, og har mange gode ideer for håndtering av transaksjoner og avtaler av alle slag.

Følg med i disse grenseløse og distribuerte digitale valutasystemene for framtida kan ligge her uansett hvilken vei det går. Sjekk ut om bitcoin mining også, kjøp bitcoin og få deg en bitcoin lommebok. Finn ut selv hva som foregår og følg med.

Eksempelvis kan man finne god info her: An open source P2P digital currency

Ta en titt på islandske Ethereum også, og deres arbeid med selvorganiserende pengesystemer og administrasjon av avtaler.

Se også Litecoin hos Pirate Bay.

Se Vimeo og sjekk filmen The Rise and Rise of Bitcoin

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: