Det satses på Bitcoin

Det satses på Bitcoin

kategori: økonomi

Utvikling for bitcoin blir bredere - nye store aktører bruker bitcoin

Bitcoinkursen setter stadig nye rekorder, noen ganger er det oppover, men det har også vært nedturer. Nyheter om Bitcoin finner man på CoinDesk som overtas av Digital Currency Group, og oppmerksomhet rettes mot bruk av blockchain i vanlig bankvirksomhet.

Microsoft fortsetter arbeidet med utviklingen av blockchain-som-en-service BAAS, og øker innsatsen sin med å gjøre blockchain med delt transaksjonsbok teknologi til en Azure cloud service., og IBM er også i gang med blockchain

Her er CoinDesk som gir løpende informasjon om Bitcoin - se at PayPal jobber med Bitcoin.

Bitcoin har fått lite oppmerksomhet den siste tiden, men synes å være på vei tilbake. Kursen på 1 bitcoin var ca. NOK 4000, men har nå passert USD 8000 på vei oppover. Det tipses om at den snart vil være USD 10 000. Meldinger i pressen sier at OpenCoins Ripple som er en Google-støttet vekslingsbørs for alle slags valutaer nå godtar crypto-valutaen Bitcoin. Her er det enkelt å betale med Bitcoin via Ripples Bitcon Bridge. Man betaler med den valutaen man vil og og mottakeren får betaling i Bitcoin. Det gjenstår å se hvilken praktisk betydning dette får, men man ser på det som en positiv gest til Bitcoin-systemet. Det har imidlertid også vært spekulert i om dette er et forsøk på å trekke Bitcoin inn i verdens sentraliserte og statskontrollerte valutasystem. Her kan man lese mer om Ripple.

Få innsikt i Ripple

Sterk teknologi

Ni av de største bankene i verden er gått sammen med teknologifirmaet R3 for å utnytte blockchain teknologien i Bitcoin. Ingen konkrete melding foreligger om hva det går ut på, men det dreier seg om å sette fart i bankene transaksjoner med denne teknologien. Dette er ikke en bitcoinutvikling, men et forsøk fra bankene på å utnytte deler av bitcoins teknologi for egne formål.

Bitcoin London dro fram mange nyheter

Bitcoin Bridge ble kunngjort på Bitcoin London, og gjør det altså mulig å betale alle Bitcoin-brukere direkte fra Ripple klienten, med penger som går inn som vanlig valuta og kommer ut som Bitcoin. Ripple mener selv dette er en kraftig demonstrasjon av det Ripple kan gjøre, nemlig å sende Bitcoin uten å gå via en valutasentral som den nå stengte Mt. Gox. Samtidig kan alle selgere som aksepterer Bitcoin også akseptere alle andre valutaer. Bitcoin Bridge er enkel å bruke: legg inn Bitcoin adressen, velg hvor mye du vil sende og i hvilken valuta. Vekslingen er uten gebyr, og Opencoin og Ripple sier den er ideell for betaling til selgere og til pengeoverføringer.

Hvordan står Bitcoin i forskjellige land

Det store spillet om framtidas valuta

Det spekuleres i om dette er del i større spill der OpenCoin og Ripple posisjonerer seg for å sette tradisjonelle banker ut av spill i denne type pengeoverføringer. Det finnes også røster som hevder at opencoin er et opplegg for profitt og heller ikke opensource.

Mt. Gox var regnet som den største Bitcoin leverandøren, men de er gått inn, og det er uklart hva som egentlig skjedde. Det sies at det dreier seg om underslag, anonymisering av klienter, phishing og krevende myndighetskontroller. De hevdet selv at de håndterte 80% av all Bitcoin omsetning. Nå er de tatt ned og grunnleggeren er i fengsel.

Bitcoin London var en konferanse som fant sted i London, og blandt temaene der kan nevnes: betydningen av desentralisert og stats- og bank-uavhengig penge og finansvesen, hvem er viktige Bitcoin aktører, juridiske utfordringer, pitching av Bitcoin startups, hvorfor Island bør bruke Bitcoin som nasjonal valuta.

Gemini og Winklevoss i aksjemarkedet

Det kan også bli mulighet til å handle Bitcoin i aksjemarkedet. Winklevoss tvillingene - som ble kastet ut av Facebook - hadde en IPO med aksjer som skal følge verdien av Bitcoin. Her kan man satse på Bitcoin uten selv å ha Bitcoin. Winklevoss brødrene kontrollerer 1% av verdens Bitcoin, men det går tregt for dem. Her er link til tjenesten Gemini de har satt opp.

Styrker dette Bitcoin, og hva med LiteCoin, Ethercoin, FeatherCoin og de andre? Interessen er der, men konkrete nyheter om utviklingen er vanskelige å finne. Følg med det er spennende hva dette blir til.

Linker

Opptur for Bitcoin?

Hjemmesiden til Ethereum

opencoin.org

Firmainfo om OpenCoin

Mt. Gox og problemene der

Winklevoss Gemini og Bitcoin

Les også: