Bli uavhengig velg arbeidsted fritt

Bli uavhengig velg arbeidsted fritt

kategori: frihet

Bli fri med hjemmekontor ute i verden eller her du er

Å reise til Bergen er kanskje ikke alles drøm - se bildet - men hjemmekontor og stedsuavhengig jobbing er populært, og flere og flere ser mulighetene. Nå kan du gjøre det du har drømt om og mulighetene for personlig frihet er store. La oss si du har en jobb eller yrke du er fornøyd med og som du kan tenke deg å fortsette med, men det å gå på jobben hver dag frister ikke. Folk vil bort fra kontorene og hjemmekontorbevegelsen griper om seg. Stadig flere bedrifter, også i staten, åpner nå for hjemmekontor og andre frie løsninger. Da jobber man via internett og har plikter i forhold til frammøte og rapportering av aktivitet.

Les mer: Lev livet som lokasjonsuavhengig digital nomade.

Kanskje man kan finne seg et sted å være nær Antarktis

Ha arbeidsplassen din der du vil

En god miks av klarsyn, vilje, planlegging og bruk av moderne teknologi kan gi deg en drømmetilværelse: Arbeid hjemmefra eller reis dit du vil for å jobbe. Du kan reise dit været er bra, dit du liker å være, stå på ski, surfe i bølgene, klatre i fjellet, leve i en ny sosial setting, delta i et interessant prosjekt du er interessert i. Du kan skifte på og følge årstidene og dine interesser i øyeblikket. Tenk tanken - dette er mulig. Du jobber med det du pleier, men geografien har du bestemt selv.

Noen titalls ansatte som jobber sammen, men befinner seg mange steder i geografien.

Noen jobbtyper peker seg ut

De mest aktuelle jobbene for jobb borte fra kontoret nå er bokføring, oversettelse, grafisk design, informasjon, kundeservice, callsenter, saksbehandling, arkitekt, forfattervirksomhet, fotografering, rådgiving, konsulentvirksomhet, software, callsenter, og nye jobbtyper kommer opp hele tiden.

Bruk mindre tid og få tid til deg selv

Jobber du hjemmefra er reisetid til og fra jobb omtrent 10 sekunder, og det kan være en lur måte å begynne på. Du gjør en avtale med din arbeidsgiver først og etablerer hjemmekontor. Derfra kan du gå videre: Siden kan du få eget firma, og framdeles jobbe hjemmefra.

Helt ute i det blå og grønne er litt ekstremt

Noen ting å tenke på for å få hjemmekontor

Tog, fly, båt er bra for deltidsarbeid og en begynnende selvstendighet - finn en reiserute du liker og hopp av de beste stedene

Arbeidsplassene skal bort der det er mulig

Hvis du vil jobbe i andre lokasjoner krever det litt mer planlegging, og dette er den nye trenden. Verden åpner seg, du kan flytte rundt eller du kan finne drømmestedet ditt. Det første er dette med å ha et sted å bo. Du kan leie og det koster, men husk at mange steder er mye billigere enn her, også når det gjelder mat. I området sør for oss kan du bli lenge, mens andre steder er det formaliteter knyttet til det å arbeide lenge og du må ha arbeidstillatelse. Her må du sette deg inn i reglene i de enkelte land. I mange land kan man være på turistvisum i 30-90 dager, ta med deg jobben og det kan være måten du starter på, finn ut om stedet, priser og forholdene.

Les mer: Ta kontroll over egen tid og gjøremål.

Få noen til å betale for at du blir selvstendig

De gode gamle og nye rekrutteringsfirmaene som Manpower, Academic Work. Hva med å få et stipend for å jobbe utenlands - jobbmobilitet er den nye trenden - Den europeiske jobbmobilitetsportalen.

For de som vil jobbe i USA har man et system med Green Card du kan sjekke ut. Lignende ordninger har de i mange andre land som eksempelvis Singapore og Canada. Og hva med LinkedIn - er du med? Hva med å jobbe som frivillig en stund?

Har man først fått smaken på friheten er veien til full selvstendighet kort.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Doorway hvor du vil og når du vil

Manpower

Frivillig arbeid

Flytende hjemmekontor man kan dra med seg rundt omkring

Les også: