Bitcoin i storm, spennende digital kryptovaluta utvikling

Bitcoin i storm, spennende digital kryptovaluta utvikling

kategori: frihet

Nye aktører markerer seg, Bitcoin faller og stiger

Det er dramatiske tider for digitale kryptovalutaer, og mange nye aktører vil være med. Microsoft utvikler for eksempel en ny blockchain plattform ved navn Project Bletchley som vil støtte bitcoin. Microsofts Marley Gray sier: Project Bletchley er en visjon for Microsoft til å levere Blockchain as a Service (BaaS) som er åpen og fleksibel for alle. de store banker og datafirmaer er alle på utkikk etter nye muligheter innen kryptovaluta.

Sentrale elementer i digitale kryptovalutaer er anonyme transaksjoner, egen kontroll med alle data og transaksjoner, real-time transaksjoner, lave kostnader, stabil forutsigbar verdi og ingen sentral påvirkning der ingen myndighet vet hva som skjer.

Det er kommet ny app kalt StartChat som lar brukere sende bitcoin betalinger via meldingsappen Telegram. Telegram kan da brukes som basis for en plattform for pengeoverføinger.

Les mer: IMF, World Bank: Total overtakelse av verdens finansielle system. De vil kontrollere alle pengene i verden.

Nye tanker i sving med bitcoin

Bitcoin og tilsvarende valutaer har satt tankene i sving hos mange, bitcoin er i praktisk bruk og har vist mange muligheter. En ny platform er lansert på Island. Det introduseres stadig nye digitale coins, og antallet er nå mange titalls forskjellige.

Bitcoin er et eksperiment som har pågått siden 2008, det er et digitalt desentralisert betalingssystem laget for internett. Vårt nåværende betalingssystem har store svakheter, det gir monopol og ufrihet. Med dagens system kan din rett til å handle med andre stoppes av myndighetene. Ideen om noe bedre og friere lever hos stadig flere.

Bitcoin kan man sende til hvem som helst, hvilken som helst verdi og med intensjon om hvor som helst tilnærmet gratis. Dette viser seg imidlertid at transaksjonskostnadene er høyere enn antatt, kanskje NOK 100 per transaksjon. Men Bitcoin og lignende systemer som Ethereum har kjernen i seg til å skape et verdisystem som er felles for alle, likt for alle, effektivt og man har kontroll over egne verdier.

Den dype kunnskapen om hvem som står bak mangler, spørsmålet som stilles er om dette egentlig er begynnelsen på et nytt verdensdekkende pengesystem kontrollert av de få. Men snart er alle penger digitale kryptovalutaer, kontanter forsvinner og veien til full kontroll av oss alle er åpen.

Skal bitcoin bli den nye verdensvalutaen

Sentralbankene er nå kommet på banen i forhold til bitcoin, og vi vet ikke hva de holder på med.

Bitcoin er i bruk, det foretas daglig omtrent 100.000 bitcoin transaksjoner, vi vet ikke hva bitcoin egentlig er, og hva som vil skje med denne ideen. Det er ingen grunn til at vekslingsmiddelet vi bruker for å gjennomføre bytte av varer og tjenester skal være styrt av av en myndighet og være monopolisert. Det er rom for mange i denne arenaen.

Les mer: Sentral styring av pengesystemet er unødvendig.

Dataplattformen Ethereum er lansert

Vi går inn i en ny tid innen digital kryptovalutaer. Ethereum er et desentalisert mining-nettverk og utviklingsplatform kombinert, og har hatt stor fremgang. Det som imidlertid har fått mest oppmerksomhet er at Mt. Gox er stengt, mange har tapt penger, verdien på Bitcoin falt dramatisk og mediene svømmer over av meldinger om at digital valuta er på vei ut. Senere er Bitcoin økt kraftig, og har hatt verdier nær USD 5000.

Hva som egentlig skjedde med Mt. Gox er uklart, de sier på sin nettside : "An increase in the flow of withdrawal requests has caused technical issues." Mt. Gox lovet da en oppdatering snart, men er nå over og ut og under konkursbehandling.

Vitalik Buterin fra Ethereum

Island begynner for seg selv

Auroracoin er en kryptovaluta for Island som er basert på litecoin og er 50% ferdig minet. De forhåndsminede myntene skulle deles ut til alle islendinger - hele Islands befolkning - 25 mars 2014: resultatet er ukjent. Les bloggen til Auroracoin her

Auroracoin fra Island er en aktør

Tydeligere prinsipper

Det er neppe riktig at digital valuta er ut, for antallet bedrifter som bruker Bitcoin øker. Kanskje det viktigste er at prinsippene og svakhetene bak Bitcoin kommer tydeligere fram. Samtidig er det ikke sikkert at det er Bitcoin som står igjen til slutt, det kan bli en av mange alternative digitale kryptovalutaer.

Bitcoin er et stort eksperiment

Da det store eksperimentet som Bitcoin er begynte, ønsket den anonyme personen som laget det å teste to viktige parametre: en sikker desentralisert database der sikkerhet opprettholdes av den strenge konsekvente bruken av kryptografi, bygget på det robuste blockchain-systemet. Systemet er et nodebasert nettverk av små maskiner som er tilgjengelig over hele verden. De siste fem årene har vi fått demonstrert mangelen på en tredje egenskap hos Bitcoin: Et tilstrekkelig kraftig Turing-komplett eller beregnings-universelt skripting språk.

Pengesystem og politisk system henger sammen

Bitcoin er basert på en distribuert autonom organisasjon uten mellomledd og sikker kryptering. Dette er en fundamental forutsetning som ikke kan lempes på, og kravene om politisk overvåking er derfor meningsløse. Det finnes nå radikale krefter som interesserer seg for dette nye valutasystemet og ser det som en mulighet til å fremme politiske endringer fram mot mindre styring og mer frihet og likhet.

Sterk mening: Bitcoin er en ulv i sauepels, en gris med leppestift, en sukret gift.

Sitat: "The design of Bitcoin has the clear markings of a political movement, and in fact it is the product of the libertarian anti-Government anti-Federal Reserve anti-Banking competing currency theories. It should be no surprise that what gave the Bitcoin its start was its use in illicit and illegal trade. Libertarian commentators call it the Bitcoin Revolution, Viva La Bitcoin!!!"

En funksjon til trengs

Bitcoin er bare en av mange applikasjoner man kan bygge på fundamentet av kryptografi og blockchain. Frem til nå har de fleste innovasjoner i avanserte applikasjoner som for eksempel domene og identitetsregistrering, bruker-utstedte valutaer, kommunikasjon med smarte gjenstander, smarte kontrakter og desentralisert utveksling, blitt svært fragmenterte. Å implementere disse teknologiene har krevd at man skaper et helt lag av meta-protokoller eller en spesialisert blockchain. Teoretisk sett kan hver og en av disse nye applikasjonene potensielt bli gjort hundrevis av ganger enklere å implementere og skalere, hvis bare det var et sterkere lag i bunn med et kraftig skriptspråk som alle disse protokollene kan bygges på.

Man snakker også om et nytt nivå innen internett, et internett over internett.

Ethereum platformen er kommet på banen

Dette behovet er det Ethereum søker å tilfredsstille. Har du lyst til å lage din egen Dropbox-implementasjon? Har du lyst til å lage din egen valuta? Programmer det med Etherum.

Ethereum Frontier platform for hele kryptovaluta økosystemet

Ethereum utvikling skal fortrinnsvis gjøres for å komme hele kryptovaluta økosystemet til nytte. Hver gang du sender en transaksjon til en kontrakt, utfører kontrakten sin kode, data kan lagres, den kan sende transaksjoner og selv samhandle med andre kontrakter. Du kan bruke kontrakter for å utstede valuta, konstruere dine egne escrow (deponering) kontrakter eller finansielle derivater, og lage on-blockchain datalagre. På grunn av at den er Turing komplett kan Ethereum la deg lage selvforsterkende smarte kontrakter for alle forhold som lar seg matematisk definere.

Ethereum er en plattform og et programmeringsspråk kombinert

Ethereum gjør det mulig for enhver utvikler å bygge og publisere neste generasjons desentraliserte programmer. Ethereum kan brukes til å lage kode, desentralisere, sikre og handle med nesten hva som helst: Stemmegivning, domenenavn, finansielle børser, crowdfunding, et selskaps kontrakter og avtaler av de fleste slag, intellektuell eiendom, og til og med intelligente produkter takket være hardware integrasjon.

Ethereum låner begrepet desentralisert konsensus fra Bitcoin, og det er det som gjør Bitcoin så levedyktig og sterk. Det er likevelt enkelt å bygge videre på dette fundamentet, og du kan lese flere detaljer om hvordan Ethereum fungerer i dette Whitepaperet.

Wolfram Language kommer på banen også

Stephen Wolfram og hans firma Wolfram Research har laget det kjente tekniske beregningsprogrammet Mathematica. Han publiserer nå Wolfram Language, og det har også innebyggede funksjoner for å generere og kjøre Turing maskiner, og kan være aktuelt for framtidige cryptocurrency applikasjoner. Wolfram Language er laget av Wolfram Research som et bredt anlagt generelt multiparadigme programmeringsspråk og som grensesnittspåk for Mathematica.

Det kan nevnes at Raspberry som er en datamaskin i kredittkortstørrelse for opplæring i grunnleggende computer science fra UK vil ha Wolfram Language installert.

Linker

Bitcoin magazine følger utviklingen

BitChip The Bitcoin Killer - The Merchant's Solution To The Bitcoin Problem

Les her om Apple og at de senere gjorde kuvending om bitcoin: Apple drops top Bitcoin app from marketplace

Auroracoin til alle islendinger

Les også: