Barn trenger hjelp til å utvikle sine evner

Barn trenger hjelp til å utvikle sine evner

kategori: frihet

Begynn straks de kan holde i redskapen. Å lære å lage mat er noe barn skjønner umiddelbart, for de kan spise det de lager. Stolte moderne barn vil gjerne lære å gjøre ting selv tidligst mulig, og aktiver derfor barnets evne til å lære.

Barnehage og skole er blitt en selvfølge, og det er barnets første møte med samfunnets institusjoner som skal følge dem resten av livet, eller til de skjønner hva som foregår og bryter tvert ut. Våre nervøse barn leker ikke lenger. Alt er normert og fastsatt i forhold til en standard. Alle barn og deres foreldre er intetanende med på dette. Resultatet er normerte barn som ikke vet noe særlig om seg selv og som er blitt aksepterende vesener. Men det er økende forståelse for at alle er unike, og individualisert skole er tidens store slager.

Samfunnets totale kontroll ødelegger selvstendighet og livsglede - repet snøres sammen for alle barn.

Ivrige barn trenger ikke mye hjelp for å komme i gang.

Barn trenger god hjelp fra gode hjelpere for å komme på høyt nivå og utløse iboende krefter. Lær dem å elske å lære selv.

Engasjerte foreldre er løsningen, og ta tak i deg selv, barna og foreldrerollen.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: