Bankene lager penger fra ingenting

Bankene lager penger fra ingenting

kategori: økonomi

Bankenes geniale forretningside

De fleste tror at bankene låner deg penger som de allerede har i form av innskudd fra andre kunder og investeringer. Dette kunne ikke vært lenger fra sannheten. Pengene blir faktisk laget av banken for deg i det øyeblikk du lover å betale dem tilbake.

Slik fungerer det

Les mer: Effektiv politisk virksomhet må stimulere til konsentrasjon av alle penger.

Banker elsker kunder som vil shoppe og låne mer penger uten sikkerhet. Det blir ekte utsuging via skyhøye renter.

Les mer: Norge er organisert slaveri i 40 år for hver av oss.

Uklar markedsføring og ordmagi

Bankenes krav ved manglende betaling kommer fra at de mener at de har lidd et tap, og har tatt en risiko ved å låne deg penger. Dette er ikke riktig. Før du satte din fot i banken, hadde nemlig banken ikke pengene, de blir laget digitalt i bankens datasystem, og bankene taper ingenting på "lånet", og har aldri tatt noen som helst risiko.

Rentes rente

I tillegg skal de ha ekstra penger kalt "rente", og over lang tid betaler man tilbake mye mer enn man låner. Problemet med rente er at disse pengene må tas fra den eksisterende pengebeholdningen i landets økonomi. På grunn av rente er det i dag mer gjeld enn penger i verden, noe som betyr at man trenger mer penger enn det man lånte for å betale ned gjelden. Det fins ikke nok penger til å dekke gjelden, slik at hvis alle hadde tatt ut pengene av kontoen sin samtidig, ville alle bankene gått konkurs. Utrolig nok er de fullt ut beskyttet, og har holdt på med dette lenge. Hvis nok folk tar ut for mye penger for fort, stenger bare banken for uttak og du får ikke ut pengene dine.

Hva har dette å si for deg?

For å kunne betale tilbake pengene du "låner", må du bli slave. Uten inntekt mister du alt, også egenkapitalen du hadde og huset du har kjøpt. Dette presset er utrolig stressende, og medfører sykdom, familieproblemer og depresjon, og summen av disse lidelsene manifesterer seg i samfunnet vi bor i.

Moderne slaveri vises i ansiktet til folk på vei til og fra jobb. Ser du mange som smiler?

Det tar ofte 20-30 år med hardt arbeid å betale ned boliglånet, hvis du er heldig. Staten gnir seg i hendene og jubler hver gang noen tar lån, for samtidig som du betaler banken når du jobber, er staten garantert inntekt i form av "skatt" så lenge du må jobbe for å betale ned lånet. Fratrekk, utdannelse og høye boligpriser er der per design for å sørge for at folk tar lån så de må jobbe. Trussel om lavere pensjon gjør at folk fortsetter selv om de er lei for lenge siden. "Lav arbeidsledighet" betyr egentlig bare "høy utnyttelse av menneskelige ressurser". I bankenes øyne er vi bare kveg.

Samfunnet er bygget opp rundt et pengejag

Jaget etter penger gjennomsyrer samfunnet så kraftig at de fleste faktiske bruker hele livet sitt på å skaffe dem, på bekostning av egen helse og familiebånd. Har man ikke penger stigmatiseres man, og blir sett på som mindreverdige mennesker. Uansett hvor lite sympatisk man er, får man respekt hvis man er "rik". Faktisk er det blitt så ille at det er bakt inn i språket vårt. Gamle ord som "rik" og "suksess" er i dag synonymt med å ha mye penger.

Systemet er rigget

Hele det økonomiske systemet er designet for at pengene som lages beveger seg oppover i systemet. Har du mye penger er det lett å tjene mer. Bare noen få på toppen styrer alt, og har man økonomiske problemer, blir de vanskelige å komme ut av. Svindelen ligger i at bankene får lov til å føre opp pengene de lager ut av ingenting som tap og risiko, og det er det fiktive tapet de lider som gjør at "loven" er på deres side. Ingen andre enn bankene har lov til å gjøre dette, som betyr at systemet er rigget i deres favør.

Utkastelse etter manglende betaling av lån skjer i alle land

I Spania i 2008 etter finanskrisen var det mengder med utkastelser, og det samme gikk for seg i USA. Politiet fungerer som voldelige torpedoer på bankenes vegne.

Norske kroner, som lages og brukes av bankene i Norge, er bankenes produkt. Hele samfunnet bruker dette systemet, noe som indikerer at vår samfunnsøkonomi er per deres design. Folket tvinges til å skaffe seg norske kroner for å kunne skaffe seg det de trenger, og økonomisk aktivitet utenfor bankenes system straffes og stigmatiseres.

Bankene har ansatt løpegutter i staten for å straffe de som bedriver "svart arbeid", et klart eksempel på hvor mye makt bankene har. Er det ikke beleilig at lover og regler garanterer forretningsmodellen til bankene? Er det riktig at politiet og rettsvesenet agerer som agenter for bankene og straffer de som ikke vil være med? Paradoksalt nok promoterer systemet faktisk svart arbeid og den kriminaliteten "myndighetene" mener å bekjempe, fordi det er lønnsomt siden man unngår skatt og registrering.

Hva penger egentlig er

Sannheten er at penger i prinsippet kan lages av hvem som helst. Vi trenger overhodet ikke norske kroner for å gjøre noe som helst. Det er opp til hver enkelt hvilken valuta vi vil bruke, og hva du kan bruke den til. Jobber man svart så mye som mulig slipper man skatt og forfølgelse, og slipper å bruke livet på å fylle ut skjema. Skaff deg og bruk Bitcoin, byttevarer eller lokal valuta. Da er man sikker på at pengene ikke blir brukt til utvikling av våpen, krig, overvåking og champagne-fester for udugelige politikere. Du bremser samtidig bankenes muligheter til å høste din energi.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les mer:

Les også: