Apple Watch er ikke en klokke

Apple Watch er ikke en klokke

kategori: frihet

Systemet for å følge meg i detalj etableres

Apple Watch ikke er en klokke. Jeg bruker den ikke slik jeg ville bruke en klokke. Den er noe annet. De som har laget den har tenkt nøye på hva som nå skal skje, for Apple Watch vil påvirke verden. Den vil gjøre det normalt å samle informasjon om hva folk gjør, hvor de er, hvem de har forbindelser med og hvordan det står til med dem. Informasjonen om meg kan jeg bruke til det jeg vil, men informasjonen fra meg og alle brukere kan samles, koordineres, analyseres og brukes av andre. Jeg har egentlig ikke tenkt på hvem de er og hva de vil bruke slik informasjon til.

De er ikke på vår side og tror du er dum. Det ble for mye styr for ham, og han trakk seg.

Det bygges opp en myte dette er viktig alle må være med

Markedsføringen er i gang, og jeg var en av de første som skaffet meg klokken. Jeg vil ha stor nytte av den til trening, helsemålinger og mange praktiske småting. Det blir meget bra for meg, og utviklingsmulighetene er meget store.

Apple Watch har et hemmelig virkemiddel

Den er ingen luksusklokke, det er bare et markedsgimmick, men den er "cool", kan bli helt nødvendig å ha og reisen er bare såvidt begynt. Den skal utvikle seg teknisk, bruksmessig og systemet rundt den skal bygges opp. Den har et sterkt såkalt teknisk operativsystem som er meget positivt, for et sterkt operativsystem kan gi store muligheter for alle som er med. Reisen er såvidt begynt.

Elektroniske øyne ser dataene dine

Personlig assistent

Min Apple Watch skal nå trenes opp, og den har potensiale. Den har et "cool" nivå som gjør at jeg vil ha den på meg hele dagen, inkludere den i min livsstil, og det er mange andre som vil tenke sånn også. Du kan få den personlig tilpasset, og jeg visste for lenge siden hvilken modell jeg ville ha.

Alt er helt gjennomført "cool" og det var en opplevelse å få den på døren og pakke den opp. Det ble med en gang skapt en følelsemessig forbindelse, pakken var tung, emballasjen hvit og funksjonell, og meget "fancy". Den betyr allerede så mye for meg, ja, jeg er faktisk glad i den. Du kan også få veiledning i hvordan du skal bruke den, men det kan bli følelsesmessig overveldende for meg.

Armbåndet handler om personifisering og mote, og jeg tror jeg har valgt akkurat det rette. Det ser flott ut og føles stort, passer perfekt og det setter ingen merker rundt håndleddet mitt. Den har en hjerteslagsmonitor i bunn og det knytter den enda tettere til meg. Mange andre signalgivere finnes også.

De trenger ikke kamera, for de vet hvor du er og hva du gjør

Den smelter sammen med meg

En interessant ting er at når jeg ser meg selv i speilet, smelter den liksom bort og blir til et armbånd med en svart stykke i. Håndleddet er ideelt for slik teknologi, og vil sende og motta informasjon nesten uten hindringer. Jeg har allerede oppdaget at jeg ikke trenger se på den så mye, for informasjonen flyter jo helt fint.

Jeg kan selv velge hva jeg vil se på skjermen, jeg kan swipe over og få informasjon, og iPhonen kan være hvor som helst i huset. Det er allerede mange apper som vil øke nytten av den enda mer, og du kan få lyder og meldinger rett til deg.

Les her om iPhone med fingeravtrykk sensor

Finne ut hva Apple Watch kan brukes til

Den vil være flott til å gi informasjon om min oppførsel, lokasjon, bevegelser og gi tilbakemeldinger og anbefalinger. Helseinformasjon, værmeldinger, identifikasjon, adgang etc., for mulighetene er store. De som få informasjonen kan sette meg i grupper med andre og analysere det som foregår.

Føles festet til kroppen min

Den integreres med meg, er ergonomisk og uten distraksjoner, og å vite at jeg er identifisert når jeg har den på, er på en rar måte forfriskende og trygt.

Jeg er blitt overrasket allerede over meldinger jeg har fått fra klokken, for hvordan kan de vite hva jeg holder på med? De har allerede fått personlig informasjon den har bedt om, og alt nå venter jeg meldinger, selv om klokken ikke har GPS. Det flotte er at jeg ikke behøver se på klokken for å få meldinger.

Finger, øye, vekt, hår eller annen biometrisk informasjon er god nok. Nå er det en klokke utenpå huden min, snart sitter den inni meg.

Jeg har forandret min oppførsel allerede

Jeg har ikke hatt den lenge, men jeg har allerede fått lyst til å sjekke hvorfor Apple Watch sender meldinger via vibrasjon eller lager lyder. Jeg har hele tiden denne rare følelsen av at jeg må ha klokken på uansett hva jeg holder på med. Jeg føler meg bundet til den og vil ikke gå glipp av noe informasjon. Det veldig bra at den er så komfortabel å ha på.

Den forteller meg hele tiden hva jeg skal gjøre

Jeh trenger ikke tenke en gang. Med en litt mer avansert "Siri" jeg kan snakke med trenger jeg ikke fysiske venner lenger, og de jeg vil ha kontakt med kan jeg nå gjennom de andre funksjonene. Jeg trenger rett og slett ikke venner lenger.

Den holder meg hele tiden opptatt, og en venn av meg sier jeg er distrahert.

iPhone, watch, pods, ..... det kommer mer overvåking.

Apple Watch er definitivt ikke en klokke

Det er ikke tale om at den er en klokke, og jeg bruker den ikke som en klokke. Den er framstilt som en klokke for å hindre at brukere avviser den og ser risikoen med å bruke den.

Jeg vet at "watch" også betyr å overvåke. Apple Watch er ingen klokke. Kanskje jeg skal tenke på hvem mottagerne av dataene fra Apple Watch er og hva de vil bruke informasjonen de får til.

Etterscript

Fremtiden for Apple Watch er klart knyttet til utviklingen av en fullt implanterbar chip - i første omgang for medisinske formål (fully implantable medical device FIMD) - som er laget for å få til toveis fjernkontroll via Apple Watch. "Intel Inside" blir nå til "Apple Inside".

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: