Ansiktsgjenkjennelse direkte overvåking online bygges ut

Ansiktsgjenkjennelse direkte overvåking online bygges ut

kategori: teknologi

Ny smart iPhoneX teknologi blir totalovervåking med din medvirkning

Vi hadde fingeravtrykksleser, ansiktsgjenkjennelse er kommet. Kameraer for overvåking finnes overalt. Vaskemaskinen og stekeovnen får stemme gjenkjennelse. Sensorer, mikrofoner, høyttalere, kameraer finnes overalt i tingenes internett. Data om alle mennesker samles systematisk inn. Disse systemene blir snart alltid-på - du kan ikke slå dem av - slik at Siri, Alexa, Cortana, Google Assistant alltid kan følge med deg. Det blir mer, alle er deltakere i utviklingen, og til slutt blir vi microchippet i kroppen. Vi er nyttige idioter i spillet som foregår.

Snart er alle i databasen

De siste 15 årene har de militære i USA utviklet sitt eget system for ansiktsgjenkjennelse. Systemet er usynlig, det blir bedre og bedre for hver dag, og brukes over hele verden. Dette er en stor database full av ansikter og iriser, samt fingeravtrykk og DNA data, en biometrisk trål for alle som har vært i kontakt med USAs militære. Opp mot 10 millioner identiteter finnes, og alt fra samarbeidspartnere til terrorister og norske soldater som jobber med NATO er med.

De ser deg overalt.

Kunstig intelligens og databaser er babyen deres - den vokser

En Google supercomputer har selv laget et datasystem "AI child" (barnet med kunstig intelligens) kjent som NASNet, et open source system som kan identifisere objekter som folk og biler i fotoer og videoer. Nøyaktigheten er for tiden 85 %. Det jobbes med gjenkjennelse av alt som kan identifisere noe eller noen, musikk, video, tale, bilder, annonser, bevegelse ... alt.

Alle databasene kan kobles mot hverandre. Militære, etterretning, overvåking, politi, bedrifter kan se hverandres data og bruke dem for sine formål og alt er hemmelig og ukjent. Overvåkingssamfunnet er her.

Les mer: Tingenes internett The internet of things IOT skrekkfylt teknologisk framtid.

Firma implanterer microchips i hendene til de ansatte så de kan bruke kopimaskinene og betale for lunsj.

Et nytt smart skybasert overvåkingsparadigme utvikles nå

Fra dagens indirekte overvåking via registrerte data fra bankkort, epost, aktivitet på nettsider, logging av smarttelefon til direkte total overvåking via kroppsnær teknologi og sensorer, mikrofoner plassert i miljøene du beveger deg i. Overalt hvor du går bygger man ut teknologien for å følge deg: hvor du er, hva du sier og hva du gjør. Nytt utvidet brukergrensesnitt gir dem total informasjon om alt du gjør og sier lett og elegant, inklusive kontinuerlig geografisk informasjon.

Den store visjonen er at alle de små maskinene (hardware) skal smelte bort slik at de som overvåker oss sømløst kan følge deg individuelt overalt via programvare (software). Alt blir automatisk overført til datasystemene i skyen via kroppsnære små apparater og utstyr plassert i miljøene vi ferdes i. Det ultimate kroppsnære apparatet er microchippen plassert i kroppen din.

Les mer: Teknologi skal bli vårt nye altomfattende fengsel for livstid.

Teknologi med stor funksjonalitet og toveis kommunikasjon.

Leverandørene av smarttelefoner vil at apparatene skal smelte bort

Brukeren skal bare forholder seg til programvarens stadig bedre funksjonalitet. Programvaren leverer tjenester man ber om, men samtidig er det opprettet en forbindelse inn til datasystemene som overvåker verden. Høyttalere man kan snakke til, og som snakker tilbake er allerede på plass. Trådløse mikrofoner og høyttalere, hodetelefoner eller ørepropper med innebygget chip, intelligente briller med innebygget chip og retinaskjerm, smartklokke som kan vise deg resultater, gi beskjeder og sende meldinger vil få øket funksjonalitet.

Alle enhetene som kan kommunisere fra deg og til deg hvor du enn er, de er her eller kommer snart, og de kommer med basis funksjonalitet som gradvis bygges ut.

Les mer: Den skjulte krigen: Fingeravtrykk biometrisk identifikasjon overvåkning for din sikkerhet.

Solbriller med massiv computing funksjonalitet: Øynene blir viktige og bidrar i overvåkingen av oss. Med toveis kommunikasjon selvsagt.

Teknologi for overvåking finnes overalt

Om få år er alle de kjente apparatene forsvunnet: vår stolthet mobiltelefonene, MAC/PC, nettbrett, og de er erstattet med teknologi som er lagt usynlig eller sømløst inn i miljøet. Alle disse kjente apparatene vil smelte bort fra vårt visuelle miljø, men man kan kommunisere intimt med dem, og de kan rapportere alt man gjør.

Alle apparatene har sensorer for lys/foto/film, tale og mikrofoner/høyttalere slik at de kan inngå i en totaltteknologisk enhet med toveis kommunikasjon.

Bak alt dette ligger den altomfattende programvaren, den er flyttet opp til skyen, og inneholder bred funksjonalitet, massive algoritmer, såkalt kunstig intelligens AI og virtuell virkelighet VR. Den kan intuitivt følge alt man gjør og respondere på en slags intuitiv måte: Den vet på forhånd hva du vil, eller den gjetter egentlig ut fra din historikk og prognosene om deg som kan lages ut fra den.

Siri homepod med ansiktsgjenkjenning.

Signalgivere om deg finnes overalt

Alle miljøene vi beveger oss i har små sensorer, små kameraer, små høyttalere/mikrofoner, og tingenes internett med rik funksjonalitet finnes overalt. Alle apparater som kjøleskap, vaskemaskin og mer kan alle kobles til nettet med sin funksjonalitet og vil ha toveis kommunikasjon.

Tastaturene forsvinner, for vi bruker stemmen, taler og befaler, gir signaler, har i det daglige programmert sekvenser på forhånd slik at kaffen er kokt, eggene stekt, bilen står klar, musikk og TV er satt på, klimakontroll og mer - alt man teknologisk kan ønske seg. tilsvarende for jobben: her er mulighetene enda større, for datateknologi er alt når du er på jobben.

Les mer: Apple Watch er ikke en klokke. Systemet for å følge meg i detalj etableres.

Mange funksjoner kobles sammen i smartklokke, med mote i tillegg blir det attraktivt.

Biometrisk gjenkjennelse, logging av all aktivitet

Vi blir overalt kjent igjen på mange indikatorer: fingeravtrykk, ansiktsgjenkjennelse, øyne, stemme, bevegelser - maskinene kjenner oss og bygger opp vår biometriske profil. Bak alt dette lager de et datasett på hver enkelt, de vet hvem du er, hva du gjør og hva du kan finne på. Hvis du finner på noe overvåkeren ikke liker vil du bli tatt før du får gjort det du har tenkt å gjøre.

Systemet bygges opp, vi bruker det tilsynelatende positivt i alt vi gjør. Men den egentlige hensikt bak all denne teknologien er helt klar: Vi skal underlegges full kontroll.

Bitene i pusslespillet kommer til en og en.

Forstår vi egentlig hva vi er med på? Gradvis vil teknologien bli brukt mot oss og blir til et avansert datastyrt overvåkingssystem der ingen slipper unna.

Et nytt brukergrensesnitt utvikles nå

Nye bærbare kroppsnære apparater er under utvikling. Vi er med på å lage systemet for dem. Når det er ferdig vender de det mot oss. Microchippen i kroppen er også med i helheten. Systemet lukkes rundt oss, og vi vil bli totalovervåket døgnet rundt.

Ser du hvor smarte de er, og hvor vanskelig det er for oss å komme unna? Dette skjer langsomt, men bevisst, og med klar målsetting. Det er ennå tid å ta grep, men det haster. Teknologien fester gradvis sikkert grep på oss, og alle hjelper til i gjennomføringen. Ser du at vi er nyttige idioter i spillet som foregår?

Les også: