Kunsten å være usynlig: Anonymitet på nettet ønsket av stadig flere

Kunsten å være usynlig: Anonymitet på nettet ønsket av stadig flere

kategori: frihet

De vet alt om deg så tenk deg om

Hvert eneste tastetrykk lagres, og kjøres gjennom enorme data-senter for analyse. De kryss-refererer med alle du kommuniserer med, og alle de store innholdsleverandørene er med. Hele Internett er en eneste stor overvåkningsmaskin, og de kjenner deg bedre enn du kjenner deg selv allerede.

Det finnes mange firmaer som ikke leverer noen tjenester til de som bruker nettet, de bare snoker på nettet og leter etter data om alt mulig de kan komme over. De er usynlige, de aggregerer data og de selger alt de kan finne om deg.

Det finnes en app som heter Whisper. Søk på ordet whisper på nettet og se hva du finner - du vil bli overrasket og tankefull.

Lag vanskeligheter for dem

Det er derfor aktuelt å tenke over om du skal gjøre det vanskeligere for dem. Start søket med BTGuard, Tor Identity Project eller noe annet. Dette finner du ut selv, og her kan du lese om hvordan du beskytter deg.

Du bestemmer hva andre skal vite om deg. Ikke skriv noe som du ikke vil at andre skal vite, for når du har trykket på knappen, er det der ute for alltid. Tenk deg godt om.

Kan du stole på Tor, eller...

"Tor is free software and an open network that helps you defend against traffic analysis, a form of network surveillance that threatens personal freedom and privacy, confidential business activities and relationships, and state security. "

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.

Lenke

The internet Defense League.

Les også: