7 minutters trening populær idé

7 minutters trening populær idé

kategori: helse

Klart det er bra å trene ofte og å ta i

Barn står på fysisk så lenge de er våkne, ungdommer litt mindre og voksne minst og ofte ingenting. Helse og fysisk tilstand følger nøye denne utviklingen. Men nå er en liten revolusjon på gang, en ny bevegelse er startet. Ingen vet hvor lenge denne trenden vil vare, men kanskje ideen er så god at den blir sittende en stund.

7 minuttersprogrammet sprer seg vidt og bredt

Utviklerne er Brett Kilka og Chris Jordan, og de har skapt en bevegelse der mange deltar. De vil ha alle til å trene minst 7 minutter hver dag med enkle kjente øvelser satt sammen i et nøye utviklet program. Man trenger ikke utstyr, bare vanlige lokaler og en stol eller benk. Effekten av treningen etter deres opplegg er meget god, sier de. Egen kroppsvekt er belastningen i øvelsene.

Barn i full trening med høy intensitet.

Kjente øvelser alle kan gjøre med litt intro

De har satt sammen 12 kjente øvelser som skal gjennomføres i 30 sekunder etterfulgt av 10 sekunders pause. Intensjonen er at programmet skal gjennomføres en gang per dag, eller selvsagt så mange ganger man selv vil. 2-3 ganger er en vanlig rutine for mange.

Programmet er nøye gjennomtenkt

De 12 øvelsene kan utføres på 7 minutter, men man kan oppnå samme effekt som ved en times trening. Øvelsene må gjøres så intenst man kan og med bare lite hvile for å få full effekt. Godt gjennomført styrker programmet metabolismen eller de kjemiske prosessene i kroppen, og virkningen sitter i hele dagen.

Han trener som et barn i heimen uten noe spesielt utstyr - håper han gjør det om mange år også.

Øvelsene kan gjøres hvor som helst og når som helst. Utviklerne anbefaler gjennomføring av programmet 2-3 ganger dersom man har tid til det.

Mange hjelpemidler finnes

Det er laget mange apper med bilder, videoer, tidtaking og klokke for å styre og logge aktiviteten. Finn en app butikk på telefonen din og ta en test og se om dette er noe for deg.

En av mange apper - finn en som passer.

Her kan man lese en full beskrivelse av programmet og bakgrunnen: HIGH-INTENSITY CIRCUIT TRAINING USING BODY WEIGHT: Maximum Results With Minimal Investment

God ide å ha peiling på litt om treningsmetoder

Det er et godt prinsipp å ikke høre på hva andre sier, sjekk saken selv - kanskje metoden har noe for seg.

Uansett: Tren som et barn, med høy intensitet, uten treningsutstyr, ofte, noen ganger i timevis, andre ganger mye mindre, men gjør det.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: