Å få jobb er alt som teller

Å få jobb er alt som teller

kategori: økonomi

Få en grønn utdannelse og framtida sikres - for en stund

Samfunnet vårt styres av propaganda, og en av bærebjelkene i propagandaen er å finne en utdannelse som kan gi god lønn og som en følge av det et perfekt liv. God lønn gir per definisjon et perfekt liv, og det er alt. Resten skal du ikke tenke på, for det er ikke mer enn det i et moderne menneskes liv. En bra lønn i et trygt yrke er OK.

Det skjer en utvikling i hva de unge velger

Den store veksten innen utdanning har skjedd i samfunnsfag og humanistiske fag, men kapasiteten innen realfag og ingeniørfag er den samme som før. De ledende fagene blant ungdom gir få muligheter for jobb i industrien, og næringslivet liker ikke dette. Det nye nå er nemlig å være på jobb som ingeniør for en grønn fremtid, men det "pågår en pervers konkurranse om studenter" i retning såkalte myke fag. Nå skal ingeniørene som ikke var grønne for få år siden bli grønne, de skal skifte ham. Alt som teller for det såkalte næringslivet er å tjene penger. De må ha mer folk, og propagandaen endres i grønn retning.

Les mer: Bedriftene trenger deg ferdiglaget uten nysgjerrighet. Utdannelse er å gjøres klar for jobb (eller er det livet ditt?).

Å tjene penger er nødvendig, og å bli proff fotballspiller er mulig, men slett ikke enkelt. Mange vil synes det er ganske kjedelig også. På toppnivå er de artister, og de besnærer oss alle. Men de er ikke mange.

Les mer: Samfunnets totale kontroll ødelegger selvstendighet livsglede. Repet snøres sammen for alle.

Det er press på deg fra samfunnet om å tjene det

En tanke gjelder derfor alle i disse tider og i dette samfunnet, og det er å få seg jobb og tjene penger. Helt fra barnsben podes meldingen inn: få en jobb, tjen penger, få et perfekt liv. Mulighetene sjekkes, og vi går dit pengene ligger. Personlige interesser og idealer skyves i bakgrunnen. Glem hvem du er og hva du vil. Rapporter fra NTNU forteller at de industrier som betaler og har mange ledige jobber trekker mest studenter. Utdannelse innen bærekraftig orientert virksomhet var tidligere bare delvis interessant for vi tjener ikke så mye der. Nå er tonen en annen - bli grønn. Studieområder med de høyeste lønningene trekker flest studenter - uansett.

Karusellen går fortere og fortere, og skiftet fra oljeingeniør til grønn ingeniør har tatt bare noen få år. Neste runde kommer snart, og syklusene blir kortere og kortere.

Les mer: Du får betalt for å kaste bort livet ditt på jobb for andre. Bedrifter har fått monopol på arbeidskraft via propaganda i generasjoner.

Hvor er betalingen høyest nå da? Om et år? Om 20 år?

Oljebransjen er i vansker/var i vansker/eller (?), tilhørende industrier sliter, og usikkerheten sprer seg, men det grønne lokker. Hvor er betalingen høyest nå da ? Hva vil du egentlig innerst inne?

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: