Artikler > Økonomi

Lovliggjøring marijuana fornuftig utvikling

Av Einar Eldøy 24.9.2023

For de som vil: Begynn å spise, røyke eller dyrke hjemme

De gamle tyskere og vikingene brukte cannabis for å lindre smerter under barnefødsler, for tannverk og hodepine. I følge skrifter fra Kina ble cannabis brukt som medisin for omtrent 5000 år siden.

Amsterdams "coffehouses" er viden kjent for omsetning og bruk av cannabis og er helt problemfrie, og Spania er kalt "det nye Amsterdam" - stedet for cannabisturisme der man kan møte Mary Jane.

Russland er langt foran oss i liberalisering av cannabis, og i en rekke land er man i full gang med å lovliggjøre eller avkriminalisere marijuana. Det er til glede for alle, også politiet som får kapasitet til å hjelpe folk og ta seg av viktige saker der folk skader og plager andre.

Forslag til frokost: Prøv å ha 2 toppede teskjeer med pent oppskårne "buds" opp i kornblandingen din til frokost - eller 3 teskjeer - bland med hampemelk eller soyamelk og der har du det - frokost som blir hos deg en stund og er annerledes.

Cannabis er en naturlig ufarlig urt eller plante som er lett å dyrke - hvis man vet hva man gjør. Den er brukt over hele verden til mange formål, den er med normal bruk ikke vanedannende og har mange fine egenskaper.

Bak selv og prøv en cookie med pot/weed

Pot- eller cannabis-smør lager man ved å smelte smør eller olje (unngå produkter fra dyr), tilsette en passende mengde cannabis/weed - her må man prøve seg fram med styrken - la det småkoke l 15-20 minutter - noen hevder man kan småkoke i opp til 2-3 timer. Deretter siler man avkoket i et klede og lar det kjøle ned.

Så bruker man en vanlig cookie oppskrift og erstatter vanlig smør med pot-smør. Ha gjerne i litt sjokolade eller nøtter for smakens skyld. Cannabis-olje kan blandes inn i nesten hva som helst, bare prøv deg fram.

Man kan også blande pot/weed direkte i kakemassen før steking.

La velbehaget spre seg hvis du vil.

Avkriminalisering i full gang land etter land bruker nå fornuften

Hasj er funnet i vikingskip, og nordmenn burde få tilbake sin naturlige rett til å bruke marijuana.

  • I Nederland er bruk av cannabis et ikke-tema, og ikke spennende i det hele tatt. Nederlenderne har et fungerende system for cannabis basert på såkalte coffeshops i Amsterdam der man kan selge cannabis lovlig, og offentlig bruk er lovlig. Man kan dyrke inntil 5 planter til privat bruk, men planter blir ødelagt av politiet hvis de blir funnet. Nederlendere og deres gjester/turister slapper helt av i forhold til cannabis.

  • I Russland er cannabis ulovlig men avkriminalisert. Man har lov å ha 6 gram, kan ikke drive salg og det er ulovlig å transportere, men det er avkriminalisert. Man kan dyrke opp til 6 planter til eget bruk.

  • I Slovenia er det lovlig å dyrke cannabis hvis man har tillatelse fra myndighet.

  • I Spania er det lovlig med privat besittelse og bruk samt bruk i lukket område. Bruk av cannabis på offentlig sted er ulovlig og kan bøtelegges. Salg er ulovlig og transport er ulovlig, men avkriminalisert. Det er lovlig å dyrke cannabis for eget bruk, men hvis politiet tar en må man bevise at det er for eget bruk. Hvis plantene kan sees fra offentlig sted kan man bøtelegges. I Spania omsettes frø fritt.

Status i vårt område

Avkriminalisering er i gang i praksis, legalisering vil komme, trenden er klar - vi er allerede på vei mot fornuften. I mens er den praksis man følger riktig praksis så lenge man ikke plager andre - leve det fornuftige samfunn. Husk at hyppig og tung bruk av cannabis kan gjøre noen mennesker "trege i hodet". Slapp av, vær fornuftig.

Link

Photo by RDNE Stock project