Artikler > Økonomi

Det Norske Måltid - tid for stimulering og innovasjon

Av Einar Eldøy 23.6.2023

Det Norske Måltid leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke!

Sakser fra nettsida til DNM

Norsk mat må få oppmerksomhet og fortjener det:

En matkonkurranse startet i 2008 heter Det Norske Måltid DNM og er blitt matbransjens mest prestisjefylte prisutdeling. DNM vil posisjonere norsk mat, bidra til næringsutvikling og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. DNM vil bidra til vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter.

Fra 2020-2022 var Det Norske Måltid et nasjonalt omdømmetiltak utnevnt av regjeringen. Det Norske Måltid reiser landet rundt med jurybedømmelser. Årets høydepunkt er finalen i Stavanger med kåring av vinnerne i 13 kategorier og utdeling av Det Norske Måltids hederspris.

DNM startet i 2008

Næringsforeningen i Stavanger-regionen (NIS) tok i 2007 initiativet til å utvikle et operativt konsept. Det Norske Måltid ble arrangert første gang i 2008 som en konkurranse i alle Norges fylker. Målet var å synliggjøre lokale og regionale produsenter, styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon.

Men så: Det Norske Måltid avlyser neste års prisfest etter avslag i søknad om støtte fra Innovasjon Norge. Merkelig sak omkring EØS-regler som ikke tillater støtte til slike arrangementer.

Men i deen er god - fortsett den gode praksisen. NORSK MAT PÅ ALLE BORD.

Linker

Det Norske Måltid - konkurransen

Nettsiden DNM

Photo by cottonbro studio