Artikler > Økonomi

Bli skipper på deltid: Lei deg båt en dag eller flere

Av Einar Eldøy 5.4.2023

Lei båt med digital avtale dager eller sesong - du trenger ikke egen båt. Den nye båtsesongen er i gang snart - forbered deg.

Det finske firmaet Skipperi har etablert seg i Oslo-området med en moderne utleietjeneste for fritidsbåter i mange størrelser. De startet virksomheten i 2017 i Finland, og den digitale moderne forretningsmodellen har slått an der de har kommet.

Les om båtleie her: Skipperi for 2023 - 2023 sesongen nærmer seg

De har etterhvert etablert seg i flere land. De som står bak kaller seg landkrabber, erfarne seilere, fiskere og båtentusiaster som vil gjøre båtbruk mulig for alle. De sier at Skipperi båtfolket skal oppleve et bærekraftig båtliv med stor grad av tilgjengelighet gjennom en moderne digitalisert båt-tjeneste. Det skal gjelde for dagsturer, deler av uker, weekender og for hele sesonger. De har også vanlig utleie av båter for de som ønsker det.

Hvis du vil leie ut båten din hjelper Skipperi med det. De sier tillit er viktig og gjør sitt ytterste for at du kan leie båten din trygt og sikkert.

Slik fungerer tjenesten

  • Velg type medlemskap - kort eller lang tid.

  • Reserver en ledig båt i en havn som passer for deg. Lås opp båten og sjekk inn digitalt når du er på stedet. Flytevester, dybdemåler, anker og annet nødvendig utstyr finnes i båten. Så kan du oppleve båtlivet, uten problemer!

  • Medlemskap i Redningsselskapet er inkludert.

  • Du betaler slik leie du ønsker, og da er det bare drivstoff som kommer i tillegg.

  • Bookingregler finnes på nettsiden deres.

  • Du kan samtidig ha en hurtigreservasjon (i dag eller i morgen), og en forhåndsreservasjon (fra i overmorgen og utover).

  • Dagene er delt inn i to perioder, en reservasjon tilsvarer en periode.

  • En forhånds- og en hurtigreservasjon kan slås sammen til en heldagsreservasjon eller en reservasjon natten over. Denne type reservasjon skal gjøres minst 8 dager før reservasjonen starter.

  • Andre bookinger kan ikke gjøres før en av reservasjonene har gått ut.

Utvikling av tjenesten

Å leie en elbåt er mulig i Sverige, og da får du tilgang til elbåten Q Yachts 24 Club. Dette er et pilotprosjekt for 2022 og Skipperi står en tid for kostnadene med lading.

Et stort marked er nå åpnet. Deling og sirkulærøkonomi, masse tilgjengelige båter, fleksibilitet og økonomi er alle begreper som teller.

SKIPPERI er tilstede i Norge, Finland, Sverige, Danmark, New Zealand. Tjenesten er allerede populær.

Linker

Skipperi i påsken 2023

SKIPPERI

Båtutleie i Norge

BOATAROUND

Photo by Dave Mungai