Vi er alle blitt manipulerte datazombier

Vi er alle blitt manipulerte datazombier

kategori: teknologi

Bruk deg selv bryt ut av sløvheten du er i

Internett og våre datamaskiner blir svakere og svakere i sin funksjonalitet, og vi domineres av store firmaer som vil at vi skal være passive, tankeløse mennesker lenket til deres applikasjoner. Myndigheter følger godt opp med sin overvåking. Alle ser på Netflix og YouTube.

Målet er å gjøre oss dumme

Noen spiller via skjermen, filmtitting er det store for mange, mange ser ennå på TV. Alt dette er distraksjoner som er laget for at vi ikke skal tenke selvstendig. Googles billige passive Chromebook er på full fart inn i all undervisning, og den er perfekt for å svare på oppgaver i et forutbestemt pensum. Det er blitt vanlig å slenge ut tankeløse, respektløse og insinuerende kommentarer på de nettsider man farer forbi.

Se passivt på underholdning og gå glipp av alt.

Dette er å opptre som en idiot eller zombie

Zombier er personer som gjennom magi er gjort til et viljeløst redskap for en trollmann - (les Google, Facebook, alle medier, myndigheter etc.), eller er en unormalt sløv person. Der er de fleste nå.

De er i praksis blitt idioter (zombier) foran skjermer som dumper nettsider - de stirrer passivt på det som foregår. Slik kan det ikke fortsette, men det er bare den enkelte selv som kan ordne opp i dette stygge presset til passivitet de er utsatt for.

Passiv, passiv eller ser du fotball for å gjøre notater og lære om taktikk?

Datamaskiner og internett skulle øke interaktiviteten

De første tankene om personlige datamaskiner og internett handlet om interaktivitet, om å få en teknologisk assistent som kunne hjelpe den enkelte med mange oppgaver som beregninger, illustrasjoner, konstruksjoner og å finne nyttig informasjon. Senere kom ønskene om egne applikasjoner, gjerne selvlagete. En tidlig ide var at all informasjon var knyttet sammen i et intergalaktisk nett der man kunne kommunisere med hvem man ville med de data man ville uten risiko for overvåking eller brudd på privatlivets fred. Ideene om et personlig system med en kraftig personlig datamaskin og et verdensdekkende åpent nett var ganske revolusjonerende i en periode omtrent rundt 1960-70.

Symbiose menneske maskin med mennesket som vert

Den opprinnelige ideen var at alt skulle være basert på interaktivitet der den enkelte via sin personlige datamaskin og internett gjennomførte sine ideer og fikk hjelp av datamaskinen og nettet i en symbiose mellom menneske og teknologi. Nettet skulle støtte det enkelte interaktive mennesket i et nett som var privat, men der man lett kunne dele med andre hvis man ville. Alle data var private, ingen firmaer eller myndigheter så disse dataene, sensur var umulig, et grafisk brukergrensesnitt var en selvfølge, digitale biblioteker av mange slag skulle være tilgjengelige, open source programvare til deling mellom alle skulle bli vanlig. Det var aldri meningen å erstatte mennesker med datamaskiner, og kunstig intelligens er en unødvendig ny ide uten reelt innhold. Transhumanisme er en dårlig ide.

Koding er å skape.

Finne ny kunnskap bedre verden

Mennesker med sine datamaskiner skulle gi mennesker bedre innsikt i hvordan verden fungerer, og frambringe ny kunnskap til beste for menneskeheten. Det skulle virke slik at mennesker setter opp målene, lager hypotesene, bestemmer kriterier og gjør vurderingene. Hensikten med den personlige datamaskinen var kort sagt effektiv bruk av datateknologien for alle enkeltpersoner slik at ens kapasitet til å gjøre og finne ut ting og forstå ble større.

Nettet er i dårlig stand nå, kanskje ødelagt

Nå er nettet totalt styrt av kommersielle interesser og deres skjermdumper med passive nettsider. De første ideer om deg og din personlige datamaskin som bruker i et intergalaktisk nettverk av personlige datamaskiner er ikke realisert. Vi er trukket inn i nettet til kommersielle interesser som dominerer totalt og styrer all aktivitet på nettet mot sine applikasjoner og de bruker og låser data hensynsløst, og leverer data fra seg uten vår viten eller godkjenning.

Datamaskinene som selges blir mer og mer skjermdumper som åpner de store firmaene sine nettsider, og firmaene har alle data om alt på sine disker. Dataene brukes hemningsløst til kommersielle formål, og leveres til myndigheter for overvåking. Data I skyen er blitt det nye normale, og vi har i praksis mister all kontroll over våre data. De store firmaene bestemmer, og myndighetssensur er vanlig allerede.

Spesielle Netflix dominerer og gjør oss først passive så dumme.

Historien om det intergalaktiske nett

Det første nett var et rent militært ARPAnet i 1973, så kom pakkesvitsjing omtrent 1990 da det nye internett ble lansert. Den militære orientering er sikkert med oss enda, og internett er ikke trygt å bruke. Sikker personlig kommunikasjon er umulig på et slikt nett.

Les mer: Desentralisering neste store skritt for et verdensomspennende nett

Vi vet ikke i dag hva nettet egentlig er. Det er fortsatt et militært nett, og de militære og mange myndigheter ser nytte i at det brukes av alle. Et nett for kommunikasjon mellom private brukere som vil utvikle kunnskap, beregne, lage film, redigere og lage egne programmer, redigere bilder, utvikle programvare og tester samt bruke nettet interaktivt finnes ikke. Bevisstheten om internettets åpne teknologi er borte, og som enkeltmennesker er alle i ferd med å miste sin private sfære på nettet.

Ta tak selv få et bedre nett og bedre datamaskiner

Kanskje er ikke alt håp ute. Man kan skaffe seg en datamaskin som kan gjøre noe seriøst, lære seg å bruke den, få opp bevisstheten om sine data, ta tak og få det som man vil. Da kan man se mulighetene og skjønnheten i personlig databehandling og finne ny kunnskap. Ellers kan man sitte foran skjermen som kun er en nettdump og gradvis bli en helt passivisert zombie i en verden som er knust av kommersielle interesser. Datateknologi kan bli et verktøy for personlig frihet.

Hei menneske, hvorfor får de lov å overta livet ditt?

Les også: