Vegansk frukt grønnsaker usunt ødelegger miljø kjøtt sunt ketose naturlig

Vegansk frukt grønnsaker usunt ødelegger miljø kjøtt sunt ketose naturlig

kategori: helse

Vegansk kosthold er ekstremt usunt

Jeg har sett din melding om å bli veganer, og jeg takker deg for det. Men jeg vil gjerne oppfordre deg til å slutte å fremme et vegansk kosthold, for det er ekstremt usunt. Du ser alvorlig talt ut som om du sulter deg selv, og for bare noen få år siden så du mye bedre ut. Jeg skjønner bare ikke hvordan du kan fremme veganisme når du åpenbart ikke er mer sunn enn helsebevisste kjøttspisere. Du tenker ikke logisk på dette, du virker religiøs når du snakker om kosthold. Å spise animalske produkter, mettet fett og kolesterol er naturlig, sunt og nødvendig for optimal helse.

Det er mye elg i Norge. Systematisk drift kan gi mye naturlig kjøtt.

Ketose er det naturlige for mennesker

Jeg har vært i ketose i 6 måneder nå, jeg har økt vekten min og jeg er mye sterkere. Jeg spiser stort sett rått kjøtt, fisk og egg, ingen frukt og noen rå grønnsaker, og spiser mindre enn 20 gram karbohydrater om dagen. Dette er sannsynligvis det optimale kosthold for mennesker. Fruktarianisme må være nær det minst optimale kostholdet, spesielt for oss nordboere. Våre forfedre spiste for det meste animalske produkter, og de var i fin form, og fikk aldri noen av sykdommene vi ser i dag. De fleste mennesker i dag har et kosthold basert på kokt og stekt mat full av kjemikalier og mye karbohydrater, og flere og flere blir overvektige og syke. Du påfører deg selv og andre folk skade ved å overbevise dem om å bli med på din veganske religion.

Les mer: Ketogen diett ernæring for sunnhet god helse utholdenhet styrke.

Du forteller folk at å spise frukt er naturlig, men ingen av fruktene vi spiser nå er naturlige, for ingen av dem finnes i naturen. All frukt og de fleste grønnsaker i dag er hybridplanter som er dyrket ved hjelp av kjemikalier og har blitt avlet fram til sin nåværende form ved å krysse arter over mange år. Dagens frukter har mye fruktkjøtt og sukker, svært lite næringsstoffer og knapt noen frø. Naturlige planter har svært lite fruktkjøtt, er bitre og har massevis av frø. Plantene og fruktene du kjøper i butikken og spiser har aldri kunnet vokse av seg selv i naturen, de er kunstige og menneskeskapte.

Rein er mye omdiskutert i Norge, og finnes egentlig over det meste av landet.

Les mer: Med mengder gode bakterier i tarmen blir du sunn og tenker klart

Å spise dyr er den mest naturlige ting som er

Du synes ikke å forstå hvorfor noen dyr kan spise gress, og hvorfor vi ikke kan. De fleste av de såkalte "planteetere" er drøvtyggende dyr, noe som betyr at de har en rumen, som er den største av drøvtyggernes fire mager. Andre dyr som ikke har rumen har et ekstra rom i magen med samme funksjon. Det er en en tarmfabrikk som omdanner cellulose fra gresset de spiser til mettet fett. Alle dyr er i dyp ketose.

Dyr som spiser mye planter har bakterier i magen som bidrar til å bryte ned løv og gress, i motsetning til oss mennesker. Vi har supersterke syrer i magen som bryter ned protein og fett, vi kan til og med fordøye bein. Våre mager er lik magene til katter og hunder, med tarmlengder som er nær det samme som hos rovdyr. Ingen av disse såkalte planteeterne er faktisk 100% planteetere, de spiser store mengder insekter og de spiser også andre dyr. Søk bare på YouTube på "horse eating chicken", "goat eating chicken", "tortoise eating pigeon", "deer eating meat", "squirrel eating mouse", osv ... Alle disse dyrene spiser andre dyr hvis de kan. Det er ingen rene planteetere i naturen, de eksisterer ikke.

Enighet om at stabil metthet er best

Hele tiden snakker du om å få nok mat eller være mett. Mettet fett er den mest mettende maten du kan spise. Den inneholder 9 kalorier per gram, det er mer enn det dobbelte av karbohydrater, så det er mye mer næringsstoffer og større energitetthet. Det betyr at du får mer energi per volum mat, slik at du blir fornøyd eller mett raskere. Å spise mettet fett gir også mening ut fra at magen vår er så liten i forhold til vår størrelse.

Ingen grønnsaker eller frukt inneholder mer næringsstoffer enn innmat. Slå opp i mattabellene på lever, hjerte, hjerne, samt sjømat som østers. De er fullpakket med næringsstoffer, og alle er biotilgjengelige og ikke i forløper-former som kroppen må konvertere. Vitaminene A, B12, K2, D og E er virkelig vanskelige å hente fra planter, og noen av dem krever at vi tar kosttilskudd. Hvis dietten krever kosttilskudd så er den åpenbart ikke naturlig. Det er jo selve definisjonen på kunstig.

Vi trenger ikke karbohydrater i det hele tatt, de fleste som er på en ketogen diett ser massive fordeler, og et ketogent kosthold er helt uten ulemper. Vi er født ketogene, og vår morsmelk holder oss i ketose før vi begynner å spise plantebasert kosthold som vi har blitt lurt til å tro er sunt.

Bison finnes opprinnelig også i Europa. I Polen har man fått opp bestanden igjen.

Dyrking av store mengder planter skaper miljøproblemer

Veganisme er ikke bare usunt, det fremmer også kjemisk landbruk og ødelegger miljøet. Storskala dyrking av avlinger kan automatiseres med bruk av kunstige næringsstoffer, pest-, sopp- og plantevernmidler. Selskaper som Monsanto og Bayer produserer disse kjemikaliene, og de selger også frø, som i økende grad er terminator-frø. Det betyr at du må kjøpe nye frø hvert år i stedet for å lage dine egne lokale kjente frø slik man alltid gjorde før. Høsting i industrielt landbruk kan gjøres semi-automatisk ved bruk av maskiner som bruker bensin, olje og forurenser miljøet videre.

For å drive denne type jordbruk avskoger de store landområder og ødelegger den naturlige faunaen. Derved drepes alt mikroliv, alle gnagere, reptiler og fugler forsvinner, habitatet for dyr og insekter som pleide å bo der blir borte. Millioner av dyr har blitt drept for å muliggjøre kjemisk landbruk. Dette er helt unaturlig. Monotype-avlinger med bare en type planter eksisterer ikke i naturen, planter trives naturligvis bare i polykulturer. Jordsmonnet som disse hybridplantene vokser i er steinete og full av sand, og det ville ikke være mulig å få planter til å vokse i slik jord uten store mengder tilsatt kunstgjødsel. Når det regner kan ikke bakken holde på vannet fordi den naturlige overflaten er blitt ødelagt av pløying og kjemikalier, og vi får flom og erosjon.

Tilbake til et naturlig jordbruk

I et naturlig jordbruk har jorda humus som holder på vannet slik at plantene kan benytte det også når det er en tørkeperiode. Dette hindrer at næringsstoffer vaskes bort når det regner. Gressland gir mat til drøvtyggende dyr som beveger seg i flokker, og rovdyr som ulv gjør flokken sterkere ved å ta de svake dyrene, og tvinger dem til å flytte rundt. Dyrene gjør deretter sitt fornødne på bakken av humusholdig jord, og gresset vokser tilbake svært raskt fordi det er så mange næringsstoffer og bakterier i avføringen. Den raskeste måten å få fram matjord er ved hjelp av beitende flokker av drøvtyggere, og slik er det naturen fungerer. Ingen kjemikalier er nødvendig.

Les mer: Overbefolkning og matmangel er myter

Drøvtyggerne formerer seg selv, og vi kan jakte på dem og drepe noen av dem for mat. Denne aktiviteten vil være aktiviserende og sunn i tillegg, og vi ville ikke trenge å gå på treningsstudio eller drive med "øvelser", og vi ville være sterke og i form naturlig.

Noen av de svarte grisene i Spania går i eikeskogen i lang tid .

Denne syklusen er vakker og gir fullstendig mening. Organisk naturlig landbruk er lett å få til når vi ønsker å spise dyr, men det er mye arbeid hvis vi ønsker å spise planter. Når du snakker om å spise kjøtt nevner du alltid at dyrene blir torturert, og at det er fryktelig. Det er jeg enig i, og industrielt oppdrett av dyr bør ikke være akseptabelt. Men i stedet for å bli veganer bør folk insistere på å spise naturlig økologisk gressforede og villfangede dyr. Argumentet om at kjøtt inneholder kjemikalier, hormoner og antibiotika er derved irrelevant. Lykkelige dyr er friske dyr.

Veganere vet hva som er rett og galt?

Det tredje argumentet for veganisme etter helse og miljø er etikken. Hvis vi fjerner fabrikk-oppdrett fra ligningen og lar dyrene leve gode liv, så har vi fortsatt spørsmålet om å drepe dyr. Hvis du ønsker å være en veganer fordi du ikke ønsker å drepe, greit, du kan ofre deg selv, men det er helt unaturlig. Vi er laget for å spise (rå) animalske produkter, og vi kan ikke leve sunt uten dem. Derfor har vi egentlig ikke noe valg. Mennesker er redde for å dø, men hvordan vet du at dyr er det også? Hvis det er naturlig for oss å spise dem da er deres død også naturlig.

Det er umulig å bevise noe her, veganere hevder å vite hva som er rett og galt, men jeg er ikke så sikker. Ingen av oss vet hva dette stedet vi fødes og lever på egentlig er, og all etikk er bare menneskeskapt. Hvis vi fokuserer på helse alene, så er veganisme uetisk mot mennesker, for det gjør oss syke og svake. Jeg tror vi alle kan være enige om at vi må behandle dyrene så godt som vi bare kan.

Villsau finnes flere steder i landet, og de kan gi både ull og kjøtt.

Du tar feil hvis du tror at veganisme er sunt

Du tar feil om det å spise karbohydrater, hva som er naturlig, hva som er sunt og hva som gjør deg mett og fornøyd. Jeg forstår at det har gjort de siste årene vil få deg til å se rar ut hvis du måtte innrømme det, men jeg er ganske sikker på at du ikke vil være i stand til å holde deg frisk mye lenger hvis du fortsetter som veganer. Du har rett i at det er best å spise rå mat, matlaging ved koking og steking ødelegger enzymer, bakterier og næringsstoffer, men du tar feil i at frukt og grønnsaker er sunt.

Jeg underspiste ikke da jeg var veganer, jeg spiste bare ikke mat med nok næringsstoffer, jeg bokstavelig talt sultet meg selv. Jeg spiste til og med rå frukt en stund her i Norge og i tropene, prøvde krigerdietter og kuttet alt som ikke var økologisk og inneholdt kjemikalier. Det var helt klart ikke et overlegent kosthold på noen måte.

Jeg endte opp med å tenke på mat hele tiden, og hadde de fryktelige blodsukker-topper som gjorde humøret ekstremt ustabilt, og det var veldig vanskelig å konsentrere seg. På ketogen diett konsentrerer jeg meg som en zen-munk, og jeg blir nesten aldri veldig sulten. Jeg kan lett gå hele dagen uten å spise noe særlig siden kroppen min vil bruke fettlagrene i kroppen og ikke trenger ekstra glukose etter noen få timer.

Carpaccio av viltkjøtt er sunt, elegant, naturlig.

Prøv alltid selv, og naturlig er sunt

Vennligst slutt å reklamere for fruktarianisme og veganisme, for du skader deg selv og de som følger deg i denne religionen. Bryr du deg virkelig mer om dyr enn dine medmennesker? Prøv å spise rått kjøtt, fisk og egg, og rått, upasteurisert smør hvis du kan få tak i det i bare en måned. Gjør det i hemmelighet hvis du må bare som et eksperiment, og jeg garanterer at du vil føle deg utrolig bra. Umiddelbart vil det da være klart for deg at å spise animalske produkter er verken unaturlig eller usunt og at alt det såkalt "vitenskap" sier er feil.

Linker

Molda - det fantastiske universet under føttene våre.

Hjortevilt nettsted.

Høgskulen for landbruk og bygdeutvikling (HLB).

Les også: