Vanlig 3D-printer lager våpen

Vanlig 3D-printer lager våpen

kategori: teknologi

Myndigheter under press av kombinasjon frihetstenking og ny teknologi

Kampen for frihet og statlig aktivitet for å tvinge folk tar en ny vending på grunn av den såkalte 3D-teknikken. Det er nå mulig å lage store kompliserte våpen med 3D printing teknologi. Å regulere bort våpen er en handling som man bare skal glemme. Å skaffe våpen blir enkelt, og skal man unngå våpenproblemer må man bruke politisk fornuft. Våpen er tradisjonelt brukt politisk når uenigheten i et samfunn blir for stor. Indre enighet i et område kan oppnås på flere måter. Dialog, selv om man har den såkalte makten, mellom parter er alltid best. Frihet er grunnlaget for alt i alle samfunn.

3D printing er blitt et praktisk verktøy for alle

Muligheten for at alle kan lage alt de trenger selv er kommet, og alle kan kjøpe materialer og skaffe seg utstyr for produksjon av hva de vil, inklusive våpen. Det er 3D printer teknikken som gjør dette mulig. Man vil kunne printe sine egne sko, redskaper, maskiner og mer. Lokale produksjons-sentra med 3D utsyr kan lage det alle trenger, skreddersydd, raskt og billig. Tradisjonelle bedrifter trues og statlige myndigheter er redde for at skatteinntekter skal gå tapt fordi folk lager ting selv, bytter og har egne valutaer.

Les mer: Pengesystemets brutale død og nyoppfinnelse kommer. Verden i krise økonomisk system råttent.

Det handler også om å fortelle flertalls-myndighetene at de ikke kan gjøre hva de vil, andre folk har også meninger og muligheter.

Les mer: Frihet blir ukjent for alle og skal fullstendig bort.

En overraskende vending for frihet

Denne nye teknologien innen 3D printing utvikler seg raskere enn ventet, i en uventet retning. Behovet for egne våpen er nå en av faktorene som styrer utviklingen. Amerikanske myndigheter blir nå overkjørt av den tekniske utviklingen, og hele våpenagendaen deres med bred beslagleggelse av private våpen er i ferd med å bryte sammen. Samtidig er 3D printing i ferd med å bli en viktig produksjonsteknikk for alle typer utstyr, produsentene av utstyret melder om sterkt økende leveranser inklusive asiatiske produsenter og vi ser nå en ny industriell fase ta form.

3D teknologien blir tilgjengelig for alle i liten skala

3D printing er å bruke printere til å produsere 3 dimensjonale produkter av alle slag: ringer, rotorer til helikoptere, mekaniske deler av alle slag og bare fantasien setter grensen. Å printe blekk på papir er kjent, men her legges lag på lag av plast, metaller, keramiske materialer og sandstein til man har bygget opp et ferdig 3 dimensjonalt produkt. Det hele er datastyrt og med meget fine toleranser. En av de store fordelene er at å sette opp produksjonen for en stykk er det samme som for mange.

Våpenproduksjon mulig

3D produserte deler til et enkelt våpen.

Flere personer i USA har brukt teknologien til å lage prototyper på våpen, og de vil dele ut tegninger og produksjonsbeskrivelser når de er klare. Samtidig fortsetter myndighetene sin aksjon med inndragelse av våpen. Verdens første 3D trykte rifle produsert av en kanadier ved navn Wilson har lykkes med å skyte 14 runder, og skaperen av skytevåpenet har lovet å forbedre det ytterligere og legge tegningene ut på nettet. En annen kanadier har tidligere modellert en 3D pistol etter en opprinnelige militær tjenestepistol og har så 3D-produsert denne pistolen som er kjent som "The Liberator". Riflen som nå er produsert har fått navnet "The Grizzly" etter den kanadisk bygde Sherman tanksen fra andre verdenskrig.

3D printere lover oss en verden der alle kan lage hva de vil.

Som med all ny teknologi er det en læreprosess i forbindelse med 3D printing. Man kan også lage nøkler for å låse opp håndjern, og man kan lage våpen som vist, der en vellykket prøveskyting av et 3D printed våpen er gjennomført

Ikke bruk begrepet ulovlig om alt mulig

Til tross for påstander om at det trykte skytevåpenet er ulovlig sier Wilson at han er 100% sikker på at hans design er innenfor kanadisk lov. Alt som kreves for å bygge et skytevåpen for personlig bruk er den samme lisensen man har for å eie våpenet, men å selge krever riktig nok en produksjons-lisens. Han sier han ikke har tenkt å selge noen, men vil legge datafilene som trengs ut på nettet og la folk bygge sin egen rifle. Riflen er en "smoothbore" kaliber 0,22 med en samlet lengde på 670mm og tilfredsstiller kravene i loven for ikke å kreve ny registrering for de som allerede har lisens.

I mai ble det distribuert tegninger for en single-shot pistol fritt på nettet, slik at alle kan laste dem ned hvor som helst i verden. To dager senere fikk produsenten et brev fra Utenriksdepartementet i USA der de hevder at dette var ulovlig i henhold til "International Traffic in Arms" reglene. Brevet inkluderte en fjerningsordre, men filene var allerede spredt over hele internett på nettsteder som Pirate Bay, noe som betyr at de allerede var blitt lastet ned over 100.000 ganger. Wilsons visjon har inspirert andre til å kopiere ideen og lage sine egne 3D utskrivbare skytevåpen.

Arbeidet med å printe klær er kommet i gang.

Bortkastet myndighetsarbeid

Myndighetene i USA har nå satt i gang et massivt arbeid for å hindre produksjonen av disse våpnene som ikke kan detekteres av vanlige sikkerhetsskannere. Arbeid med nye lover er satt i gang for om mulig å hindre "walk-through" i godkjente sikkerhetsdetektorer. Department of Homeland Security DHS sier i brev og skriv at denne utviklingen betyr øket “public safety risks.” Sikkerhetsfirmaene er nå nervøse, for eneste måten å stoppe slike våpen er en "pat down" eller full kroppsvisitering av alle passasjerer og andre passerende i sikkerhetskontroller.

Det vil imidlertid være umulig å hindre spredning av datafilene for å lage disse våpnene, hverken i praksis eller juridisk da det ville bryte med grunnleggende frihetsprinsipper. En dansk produsent av 3D printere har imidlertid utviklet en algoritme som kan hindre uavhengige 3D printer-eiere fra å lage gevær deler. Dette er imidlertid lett å unngå da modifikasjoner av delene til et våpen er lette å lage. Det antas nå at det er umulig å legge lokk på produksjonen av slike 3D våpen i praksis.

3D teknikken for å lage sko er allerede under utprøving.

Det er åpenbart at det blir mulig for alle å printe sitt eget våpen, og i de fleste land bør man arbeide med årsakene til at mange eventuelt vil gjøre dette. Det er sikkert at utstyret nå blir tilgjengelig i stor skala over hele verden og det kjente data-analysefirmaet Gartner venter nå en eksplosjon i markedet for slikt 3D printer utstyr. Den største produsenten i New York City startet i 2007 og installerer nå 3D printere så mye de klarer. Asiatiske produsenter er godt i gang, og denne teknikken blir mainstream i løpet av kort tid.

MakerBot Replicator 2

Det meldes om mange nye produsenter og selgere av denne type utstyr, blant annet foreligger det meldinger om at Amazon vil forhandle en full kjede med materialer, printere og software innen 3D printing.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Verket FabLab, Moss: ET FELLESVERKSTED FOR DIGITAL FABRICATION.

Pirate Bay distribuerer 3D våpen design.

I den nye 3D økonomien kan alle lage alt selv.

HP leverer nye 3D printermodeller til vel en million kroner rettet mot storskala produksjon.

Lag dine egne materialer.

Amazon leverer 3D printere.

Printet rifle skyter 14 skudd.

Print dine egne våpen.

Arkitekter vil printe hus og har prøver i gang med modeller.

Les også: