Hacking kan stoppes men brukes som unnskyldning for utvidet overvåking og kontroll

Hacking kan stoppes men brukes som unnskyldning for utvidet overvåking og kontroll

kategori: frihet

Hackere er syndebukkene i konstruerte propaganda angrep

Hacking er å komme inn i et system uten autorisasjon. Det vanligste er datamaskinhacking, men også telefoner og hjernen din kan hackes og påvirkes. Hacking er ille for de som blir rammet, men vi nekter å tro at nasjoner går under ved hacking, og at det foregår en "cyberwar".

Les mer: Grotesk militarisering av internett.

Vi får høre at hacking er lett å gjennomføre fordi svært mange systemer er dårlig sikret. Bildene i media viser anonyme aktører avbildet foran dataskjermer med hette over hodet. Krigen mot hacking er akkurat som krigen mot terrorisme: En ukjent fiende som aldri forsvinner, som de som styrer kan bruke til å innføre stadig mer sofistikerte systemer for kontroll.

Hacking er en sport også, moro for kunnskapsrike mennesker som vil ta de store firmaers nettsider. Best av alt er å ta nettsida til staten, politiet og bankene.

Skaff sikring mot hacking hvis det mangler

Det er reelt at mange datasystemer er dårlig sikret mot innbrudd eller ikke-autorisert tilgang, og den selvfølgelige løsningen er å vurdere risiko og sette i verk sikringstiltak. Verden er full av programmere som kan ordne dette, enten med standardløsninger som tilpasses eller spesialløsninger. Man kan logge aktivitet, sette opp brannmurer, ha mange sikkerhetsnivåer og ha nøye oppfølging av hva som faktisk skjer. Jobber man bra blir sikkerheten god. Husk at den største faren faktisk kan være utro egne ansatte.

Teknikerne er flinke til å sikre mot hackere

Her er noen ideer: oppdater web scriptet kontinuerlig, bruk bare sterke passord som skiftes ofte, sikre den administrative mailadressen, forandre adgangen til databasen, beskytt databasen med passord, slett installlasjons mappa, bruk en plug-in som gir et ekstra lag med sikkerhet, og mer hvis det trengs. Det er mange gode teknikker for beskyttelse, så tenk sikkerhet og gjør det. Skaff en god leverandør som er til å stole på.

Dette er et arbeid som er dynamisk og egentlig aldri tar slutt. De som tar sikring alvorlig vil stort sett lykkes med å holde hackerne unna.

Les mer: Press for mer overvåking.

Hacking er normalt. Alle vil hacke, de flinke får det til, og alle må selvsagt beskytte seg mot hacking. Dersom hele nasjoner kan hackes og ødelegges er manglene store, og det vil aldri skje. Eventyrpropaganda kalles det.

De forsøker å rettferdiggjøre brede tiltak basert på falske historier

Historien de forteller sier at mørketallene er store, men at politiet nå får stadig flere anmeldelser fra firmaer som er blitt hacket. Alle jobber nå hardt for å gjøre verden "sikrere", og både nasjonale sikkerhetsmyndigheter, politiet og systemeiere skjerper rutinene sine. Men hackerne blir stadig flinkere og ligger ofte et stykke foran. Risikostyring er løsningen, og her blir det mange nye jobber for IT-folk i tiden framover. De anonyme hackerne som ingen vet hvem er må stoppes, og situasjonen er tøff nok for mange. Vi trenger ikke oppdiktede historier om hacking fra leverandører av sikring og nasjonale sikkkerhetsmyndigheter. Hjelp heller de som trenger det.

Les mer: Trusselvurdering cyberwar er rene antagelser.

Vi vet hvem som har laget The CyberCaliphate. Send en mail til oss om du vil vite det, og vi sender deg samtidig en oppmuntring.

De er tjent med å lage hacke-historier

Vi ser press fra flere hold om mer overvåking av oss alle i ly av beskyttelse mot hacking og cyberangrep. Hacker-angrepene rettferdiggjør mer bevilgninger. De sentraliserer data-tjenester, oppgraderer, utvider, effektiviserer, alt for din sikkerhet selvfølgelig. De sier at de egentlig ikke ønsker det, men mer overvåking er dessverre nødvendig, for de sier at alle er mulige hackere.

Men sannheten er mye enklere

Hackeproblemet løses ved systematisk sikkerhetsarbeid hos alle som har datasystemer. Hjelp å bygge sikkerhet, og hackerne blir færre. Ta de som likevel driver uautorisert hacking. La oss andre være i fred. Vi følger naturretten: Vi gjør ikke andre fortred.

Her kan du lese flere av våre anbefalte artikler.

Alle kan lære å hacke: Hacking Knowlegde på Google Play.

Les også: