Spennende Bitcoin til himmels og tilbake

Spennende Bitcoin til himmels og tilbake

kategori: økonomi

Digitale valutaer brukes og mer sikkert hva det er

Bitcoin er spekulativt, det er uavhengig av sentrale myndigheter, kryptert og kan i prinsippet gå inn i en ny og bedre økonomisk modell enn det samfunnet nå har. Men informasjonen vi har er begrenset, og det hele framstår som et eksperiment. Er du dristig, sett penger inn og du kan få gevinst. Det kan også krasje, så pass på å være din egen herre.

Les mer: Kryptovaluta Ethereum følger Bitcoin opp. Ethereum markerer seg overfor Bitcoin.

Bitcoin kursen har vært over USD 19000, og det er også verdt å følge med på Ethereum og Litecoin. IBM lanserer nå en skybasert blockchain-tjeneste for sine finanskunder.

Les mer: Store banker er redde for kryptovaluta Bitcoin Ethereum Litecoin. Bitcoin blockchain desentraliserte apper kan sette banker ut av spillet.

Bitcoin og andre kryptovalutaer er uendelig delbare - på samme måte som gull og sølv - og betaling kan gjøres med milliontedeler av en Bitcoin.

nytt_norge_bitcoin Splitting av bitcoin er mulig.

Bitcoin futures trading er klar

Futures lar investorer spekulere på prisen av assets, i dette tilfellet bitcoin. Futures markedet er godt utviklet for valutaer. CBOE Global Markets i Chicago har lansert handel med bitcoin futures for å følge den kontroversielle kryptovalutaen, noe som vil gi mange mainstream investorer mulighet til det første forsøk på å spekulere på bitcoinprisen.

Handelen begynte i Chicago 10. desember 2017. Som ventet presset det bitcoinkursen opp, og handelen måtte stoppes et par ganger på grunn av stor volatilitet/svingninger. Følg med - de spekulative krefter blir enda sterkere. De har fått grønt lys fra Commodity Futures Trading Commission, den primære amerikanske futures markedet regulatoren, for å starte kontraktene. Flere andre kommer med slik derivathandel, og Nasdaq vil lansere Bitcoin futures i 2018.

At det finnes mulighet for handel med futures øker troverdigheten til bitcoin og kryptovalutaer generelt. Profesjonelle investorer må gjøre seg opp en mening om produktet, og man oppnår en videre spredning i eierskapet av kryptovalutaer.

Stadig nye mynter - her Ethereum.

Det skjer dramatiske ting med bitcoin nå

Her en artikkel om en person som hevder han er skaperen av Bitcoin Satoshi Nakamoto: How Craig Wright Privately ‘Proved’ He Created Bitcoin.

Bitcoin er fremdeles eksperimentell, den er i aktiv utvikling og har mange utfordringer. Vi vet ikke hva det virkelig er, så man jobber helt på eget ansvar i forbindelse med bitcoin. Det beste nå er å delta i forhold til de digitale valutaene og deres potensiale, men de inneholder mange interessante utfordringer så det gjelder å følge utviklingen, og tolke det som skjer.

Mange banker arbeider nå med å forsøke å bruke blockchaindelen av de krypterte valutaene for å overføre vanlig valuta. Skandiabanken/SBank lager positive tegn i forhold til Coinbase, og kan legge bitcoina dine inn på bankkontoen din. Her skal grunnlaget for betaling av skatt på gevinster legges.

Les her om platformene Ethereum og Bitcoin i storm, spennende digital kryptovalutautvikling. Det finnes svært mange cryptovalutaer nå, kanskje 1000, og med stadige ICOs (initial coin offerings) er bildet for tiden litt uoversiktlig.

Kjenn til hva mining er

Bildet over viser bitcoin mining slik det foregår hos mange. Du kan være med å lage bitcoin gjennom det som heter Bitcoin mining, bruke Bitcoin til dine daglige kjøp og salg eller du kan spekulere i Bitcoin og andre digitale valutaer som Litecoin eller Ethereum.

Bitcoins framtid er uklar, men kursen er tydelig staket ut, den lever i beste velgående, så heng deg på og følg med på spillet som rulles ut. Valutaen vært oppe i to tusen dollar og nede i noen få hundre dollar, og spenningen stiger. Det er vanskelig å bedømme hvordan Bitcoin (og de andre digitale valutaene som for eksempel Litecoin) står seg, men for hver dag som går nærmer vi oss en realisering av potensialet digitale valutaer har. Bestem selv om du blir med på ferden.

nytt_norge_bitcoin Bitcoin prisen stiger og antaller stiger, stabilitet mangler.

Samlet mengde Bitcoin stiger stadig ved hjelp av Bitcoin mining eller produksjon, og du kan bli med hvis du legger litt innsats i det. Total mengde har vært oppe i 15 milliarder USD, men antas nå å være rett under 10 milliarder USD. Eller hva vet vi egentlig om det? Hvem skal vi spørre?

Oppskrift: Du kan bli med å lage Bitcoin ved mining eller produksjon av Bitcoins

Her er en orientering om hvordan du lager Bitcoins eller miner Bitcoins som det heter. Den er laget for folk som vil komme i gang uten å være avanserte brukere.

Mange pooler i gang

Et eksempel på en pool er Slush Pool, men du kan selvsagt finne andre pooler. Følg linken over og klikk på "Registrer deg her"-linken og følg instruksjonene. Etter at kontoen er satt opp legger du til en "Worker". I utgangspunktet er det slik at når du miner må du ha en Worker eller arbeidstaker ID slik at poolen kan holde oversikt over dine bidrag. Hvis du er en miner med en ASIC, kan du gå til Mining med ASIC-siden der det som følger bare vil gjelde GPU minere.

Kunnskapsterskel

De fleste av mining-programmene på markedet er er ganske kompliserte å installere og vil kanskje stresse deg. Et nytt program har kommet for å få i gang de med lite og kanskje bare grunnleggende kunnskaper. Programmet kalles GUIMiner. Last ned programmet, installer og kjør det, og legg inn informasjon fra Slush poolen.

Nå som du er satt opp kan du starte Bitcoin mining basert på din datakraft, og hvis du vil mine flere Bitcoins må du investere i mer hardware, det vil si flere datamaskiner eller større kraft på de maskinene du har.

Myndighetene følger med og vil ikke bli satt på sidelinja

Flere og flere bedrifter tilbyr nå Bitcoins, og en sportsbutikk i New York melder om en omsetning tilsvarende mer enn 500.000 dollar for måneden. Dette viser at det går an å ha et annet betalingssystem enn det offisielle, og at flere betalingssystemer kan ko-eksistere.

Amerikanske myndigheter har "godkjent" systemet, men er foreløpig mest opptatt av at det ikke skal foregå hvitvasking. Norske myndigheter ønsker som vanlig at inntekter/fortjeneste du har ved omsetning og mining av digital valuta skal oppgis til inntektsbeskatning.

Produksjonsprosessen

Her et skjema som viser prosessen i miningen. Det er mye å sette seg inn i hvis man vil delta i denne grensesprengende aktiviteten.

Bitcoin lages etter bestemte regler, og her finner du en enkel forklaring på systemet.

Hvis du er virkelig interessert kan du lese den originale beskrivelsen her: Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System..

Spekulasjon

Bitcoin, Ethereum, Litecoin og de andre digitale valutane har endret seg sterkt i verdi, de har fluktuert sterkt, de stiger sterkt og kan fortsette med det. De er kommet i spekulantenes lys. Det kan være store penger å tjene på disse verdiendringene / stigningene. Det er stor oppmersomhet rundt dette, noe som tar bort oppmerksomheten fra den egentlige hensikten som på et eller annet tidspunkt er å fremme handel og omsetning av virkelige varer og tjenester. Men dette kan også tolkes positivt for framtidas bevissthet, planer og bruk av digitale valutaer. Nå gjelder det er enn noen gang å tenke selv, og posisjonere seg riktig.

Veivisere for deg

Mt. Gox var den mest kjente børsen for omsetning av Bitcoins, den er gått konkurs etter angrep, og vi vet ikke riktig hva som skjedde. Det finnes mye informasjon til kunnskap om digitale valutaer - eksempelvis her

Det blir snart "showdown time" - hvem er de sterke aktørene

Det er interessante tider, det tetter seg til, bruken av digitale valutaer øker, myndighetene snuser på saken og vil ta tak i dette snart, og det blir spennende å se hva som blir de første utspillene mot en kryptert cyberverden. Et større spill er helt klart satt i gang.

Les også: