Satellitter er fantasi, GPS fins ikke, alt er bakkebasert

Satellitter er fantasi, GPS fins ikke, alt er bakkebasert

kategori: teknologi

På bilder ser satellitter ofte ut som små blanke blikkbokser, men de har store, avanserte datamaskiner og kommunikasjonsutstyr som mottar og sender signaler. De blir visstnok brukt til internett, telefoni, posisjonering av fly, båter, biler, og tar imot og sender bilder, film og mer. Vi blir fortalt at det fins mengder satellitter hundre- og tusenvis vis av kilometer over oss. De fyker rundt jorden i titusenvis av kilometer i timen, uten at de trenger vedlikehold og oppdateringer. De blir heller aldri tatt ned eller truffet av andre satellitter, ikke en liten stein engang. Styringen gjør seg selv helt uten innblanding år etter år.

Merkelig nok finnes det mengder av ødelagte satellitter som ikke brant opp i atmosfæren "gravlagt" langt ute i Stillehavet på punkt Nemo - det punkt på Jorda der man er lengst fra land. Her deltar alle nasjoner, for det er kjekt å et felles sted å oppbevare skrot fra rommet.

Satellitter er virkelig en av verdenshistoriens største bragder. Det er helt utrolig at det går an, eller hva?

Elon Musk vil ha internett fra rommet med over 10.000 satellitter. Ikke mulig - juks igjen.

De sier satellitter har en avstand fra jorda fra 160 kilometer som er lav bane, til 36.000 kilometer som er høy bane. De sier at når en satellitt har en avstand på akkurat 42.164 kilometer fra jordas senter eller omtrent 36.000 kilometer fra Jordas overflate går den inn i et slags "søtt sted" der den går rundt akkurat like fort som Jorda - de følger hverandre rundt, de er geostasjonære. Satellittens hastighet vil da være 11.032 kilometer i timen eller 3064 meter i sekundet.

Les mer: Romfart er det største bedrageri verden har sett

Disse ballongene stiger selvfølgelig ikke til 1600 kilometers avstand fra Jorda - det er tull. Maksimal høyde for ballonger er mellom 30 og 40 kilometer.

Ballongsatellitter finnes også, de var de første "satellittene" og ble sendt opp fra 1960 og utover. En værballong med helium/hydrogen kan nå omtrent 32 kilometers høyde og driver opp selv. De som driver med romfart hevder at ballongsatellitter kan drive opp til en høyde på 1600 kilometer i bane. De ble/blir brukt til radiokommunikasjon med avstander opp til 80.000 kilometer. Russland og Kina sender også opp satellittballonger. Ballongsatellitter brukes i dag også, men omfanget er ukjent. Facebook og Google skal etablere sitt internett med slike ballonger, men det går rykter (2021) og at dette er avviklet.

Telenor klarer ikke engang å levere stabilt internett i Oslo sentrum, men disse ultra-avanserte maskinene laget av firma som er knyttet opp mot det militære, leverer signaler på opp mot 1Gb/s uten signal-tap. Det virker uavbrutt og feilfritt dag etter dag, til tross for at de flyr rundt jorden på mindre enn 2 timer. Er det virkelig ikke noe problem for satellittene å sende signaler tvers gjennom jorden, eller via andre satellitter, når de er på motsatt side fra deg? Spesifikasjonene for et slikt system finner man ingen steder, for de er bare ren fantasi.

Sjekk denne satellitt-spesifikasjonen. 26 000 km i timen? Ja, det tror vi på.

Airbus vil ikke lenger lure folk ved å snakke om satellitter, men sende opp store antall droner med sann kommunikasjon. De er helt solcelledrevne seilfly.

Problemene baller på seg

De sier at i "termosfæren", der satellittene visstnok befinner seg, kan det være opp til 2000 grader pluss, men disse satellittene, som det forresten ikke fins et eneste ekte bilde av, har dønn solid elektronikk år etter år. Datakomponenter blir ustabile allerede ved 50 grader, og ødelegges ved omtrent 100 grader uten spesielle tiltak. Vi kan også ta med lagene under termosfæren som kan ha mer enn 100 minusgrader.

Dette bortforklares ved å påstå at ja, det er så varmt der, men heldigvis kan man ikke merke det fordi det er i tilnærmet vakuum, så da fins det ikke nok partikler til å varme opp. Så man kan måle det, men man kan ikke observere det? Og satellitten er ikke laget av partikler som påvirkes av varme? Her er det noe som ikke stemmer.

I termosfæren, der satellittene angivelig befinner seg, er det temperaturer opp mot 2000ºC. Hvordan fungerer elektronikken her oppe?

Satellitter kunne gitt svar på mye av det vi ikke vet ennå, men nei

Artikkel-bildet over er data-grafikk av Hubble-teleskopet, for hvordan ellers fikk de tatt det bildet? Med en ekstra kamerasatellitt? Hvis du søker på nettet på "images hubble", finner du masse bilder, og noen av dem er offisielle, presentert som ekte bilder. Alt sammen er bare data-generert, og kan ikke regnes som bevis for at satellitt-teleskopet finnes, og det er ingen som har sett det med egne øyne.

Bilder av galakser. Hvem tok bildene og hvordan fikk de til så perfekt fokus? Alle disse bildene er fake, sjekk selv.

Hvis de ligger i en slik høyde at de kan se hele jorden, hvorfor tar de ikke et 360-bilde av jordas overflate og sender til Jorda? Hvis det er mulig å komme seg opp i den høyden der du ser hele jorda, hvorfor fins det ikke et eneste ekte bilde av jorda? Hvorfor fins det ikke en live-stream, som ikke er data-generert, som viser jorda spinne? Hvis Hubble kan ta bilder 14 milliarder lysår unna, hvorfor kan den ikke zoome ordentlig inn på planetene eller månen og gi oss detaljbilder derfra?

NASA-kunst

Fargene er forskjellige, kontinentene har forskjellig størrelse: Er dette det beste beviset som fins for at jorden er en ball? Og skal ikke jorda være "pæreformet"? Dette er alt sammen offisielle bilder av Jorda fra NASA .

GPS er bakkebasert

Decca og Loran, forgjengerne til GPS, var bakkebaserte, og kunne på 1940-tallet levere posisjonering ned til 10 km basert på triangulering. Antall mobil-antenner har de siste årene eksplodert, og er årsaken til at GPS i dag er veldig presist, med høyhastighets kommunikasjon mellom nodene via fiber. Hvorfor bruke "satellitter" når man kan gjøre GPS mulig med bakkenettet? I flyene som nå har Internett, brukes det ikke satellitter, man bruker bakkenettet som stadig bygges ut, satellitter er ikke vits. Det kjedelige er at slikt fly-internett faller ut når man er utenfor antennenes rekkevidde.

Les mer: Internett for fly aldri via satellitt bare via antenner på bakken

Punkt Nemo er romfartøyenes gravplass - alle nasjoner samarbeider i jukset.

Det er for lite informasjon til at det er troverdig

Hvis man søker på "satellite image" får man se mye rart. Spinkle design med sol-paneler, pakket inn i noe som ser ut som aluminiumsfolie. Hvorfor er ikke satellitter mer eller mindre like, slik som biler, med et optimalt design?

Alle de bildene man finner er bilder laget med Photoshop, det fins ikke et eneste troverdig og ekte bilde av en faktisk satellitt (send det til oss hvis du finner det!). Det er heller ikke mulig å finne troverdige tekniske spesifikasjoner på satellitter eller masse bilder av produksjon. Hvordan man betaler og kommer i gang med satellitt-data er heller ikke lett å finne ut av.

Søket gir meg bare masse photoshop-bilder, prøv selv.

Informasjonen er strengt kontrollert

All informasjon om verdensrommet og jorda går via NASA og organisasjoner tett knyttet til militæret og statlige interesser, det er ingen av oss vanlige som har tilgang til satellitt eller teleskop-data. Selskapene som kjøper satellitt-tilgang er fornøyd så lenge de får dataene de har blitt lovet og signalene går som de skal. Den oppdiktede vanskeligheten med å samle inn data fører til at bare de som har mye penger har tilgang på data.

Utrolig flaks hver dag gjør at satellittene aldri går i stykker

De sier at det fins 20-30 000 satellitter der oppe, som aldri kræsjer inn i hverandre, leverer stabile signaler under ekstreme forhold år etter år, mens de fyker rundt uten drivstoff eller retningskontroll i tusenvis av kilometer i timen.

Men sannheten er at alt som satellitter leverer av data kan samles inn med høytflyvende fly, sveveballonger og det mobile bakkenettet. Det legges stadig ned flere høykapasitets sjøkabler for datatrafikk over de store havene. Når satellitter ikke engang er nødvendige, hvorfor bruker man milliarder på å lage, skyte dem opp og late som man drifter dem?

Det her tror vi ikke på.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Jorda har ingen kurve og er helt flat

Sola går rundt jorda

Decca bakkebasert navigasjonssystem

Termosfæren

Les også: