Åpent internett skaff privat tunnel med VPN Virtual Private Network

Åpent internett skaff privat tunnel med VPN Virtual Private Network

kategori: teknologi

Med VPN kan man privat gjøre det man vil der man er

VPN Virtual Private Networks er et stort emne, og slike nettverk brukes av både firmaer med medarbeidere i mange lokasjoner og privatpersoner.

De fleste vet nå at de blir overvåket jevnt og trutt - logging av data og sjekk av tilgang er vanlig. For å hindre at IP-adressene deres er synlige har millioner av mennesker skaffet seg en VPN tjeneste. Ved bruk av en VPN tjeneste kan man bruke internett anonymt og være fri fra andres titting.

VPN gir en bedre løsning

VPN er en tunnel inn på et fritt nett

De som bruker Pirate Bay i Norge har sannsynligvis en VPN Virtual Private Network forbindelse. I Kina er det mange som vil komme seg unna sensur og gjøre som de vil, spesielt mange vil bruke Facebokk og Twitter som myndighetene har stengt.

Hvis man ofte befinner seg rundt omkring i verden og vil ha fatt i det som finnes på nett i en annen geografisk lokasjon - et annet land - trenger man en fast sikker forbindelse for å komme forbi geografiske eller andre restriksjoner.

VPN er en praktisk mulighet

En populær måte å få gjort dette er å bruke et VPN Virtual Private Network. Det er et privat nettverk som bruker internett for å koble sammen nettsteder i fjerne land, for eksempel Facebook i Kina, eller åpne nettet for brukere av mange slag. VPN bruker virtuelle forbindelse - laget av et dataprogram - som rutes gjennom internett dit man vil, vanligvis via krypterte linjer.

Kina blokkerer, det gjør Norge også

VPN kan ordne opp

Alt dette er lett å sette opp fra din datamaskin eller smarttelefon, men det koster - ikke velg gratistjenester - og et vanlig månedsbeløp for privatpersoner er mellom kroner 50 og 150 avhengig av tjenesten. For bedrifter er avtalene oftest del av et større opplegg.

Det finnes mange leverandører

Astrill er leverandør av en betalt VPN tjeneste der man kan få adgang til blokkerte nettsteder og tjenester inne i Kina og andre land fra smarttelefoner og datamaskiner. De forteller at kinesiske myndigheter jobber hardt for å stoppe bruddene på sensuren. Leverandøren ExpressVPN melder om det samme, men VPN tjenesten deres går uten problemer. GitHub har måttet fjerne apper etter anmodning fra kinesisk politi.

Det finnes mange leverandører - se linkene under og sjekk selv - Tunnelbear, Astrill, ExpressVPN, Vypr, Private Internet Access. Sjekk Torrentfreaks liste for mange leverandører.

Tunnelbear og de andre leverandørene lover mye

Film og video er fint å ha tilgang til

Netflix er nå global og tilstede i 190 land, unntatt Kina, Nord-Korea, Syria og deler av Krimhalvøya. Netflix har nasjonale kataloger avhengig av lisenser og avtaler, men alt dette kan man unngå ved å skaffe en VPN - programmer som gjør at man ser ut som om man er i et annet land. Det er risiko for å bli tatt, men den er svært liten.

Utvikle bevisst holdning til egen bruk av nettet

En åpen verden er det beste - arbeid med saken - få en VPN - lag trøbbel for de som vil stenge - massivt trøbbel så de må gi seg. Det beste er å gjøre som en selv vil.

Linker

De ti beste VPN leverandørene.

De beste VPN leverandørene

VPN mange liker denne

En god VPN leverandør

Netflix planlegger å stoppe VPN

Få en anonym IP-adresse tenk gjennom det som foregår i verden anonymitet stiller alle likt

Les også: