Pass deg: Alphabet/Googles store agenda er ikke bra for deg

Pass deg: Alphabet/Googles store agenda er ikke bra for deg

kategori: økonomi

De legger ut nettet sitt som en edderkopp og du er målet

Google bestemmer i praksis allerede hvem som får vise seg i søk på nettet. De har omtrent 85% markedsandel på søk. Det er kjent at de lager trøbbel for de nettsider de ikke liker. De har en algoritme de skylder på når ting endres, men det stikker mye dypere enn det: Vi må ta inn over oss at de driver regelrett individuell sensur rettet mot spesifikke nettsider og nettaktører. Hensikten er både økonomisk og politisk, og de adlyder sine politiske herrer.

The Terminator bruker begrepet Skynet om et datasystem der alt samles inn. Google kan snart bli som Skynet, det automatiserte nettet som vet alt, og som kan sette inn tiltak på egen hånd. Bak Google står de som finansierte og startet det hele: CIA og NSA i USA. Bak Skynet lurer militærorganisasjonen NATO med sine våte drømmer om å bli verdensdekkende og drive krig med droner og roboter. Men alt dette vet jo alle allerede.

Et eksempel på politisk hensikt er at Google (og Facebook og Twitter) fjerner annonser for kryptovaluta, herunder ICO tilbud om nye valutaer (ICOs), wallets og tilbud om handel. De er ikke nøytrale, og hva blir det neste? Tankekontroll?

Les mer: Smarte Wikipedia rendyrket propaganda for å styre hva du tenker (laget av CIA, NSA)

Alphabet Google er Skynet og de er onde.

Google er utvidet nå og de kaller gruppa for Alphabet

Alphabet er nå et konsern med Google som en av mange aktører. Men søk er hjertet i businessen, og de jobber hardt for å få vite mer detaljer om alle så inntektene kan strømme inn. Kunstig intelligens som egentlig er et konstruert fantasibegrep er kommet inn for å gjøre søket enda dypere og mer presist - de vil vite alt og de vil forutse hva den enkelte skal gjøre. Det er high-tech til å fryse på ryggen av. De er dyktige og de kjører på, men det kan være OK å forstå hvor dypt de sikter i kunnskap om oss alle.

Vi må ta inn over oss at Google er del av et stort apparat for påvirking av oss alle - de arbeider med å dreie hodene våre i sin retning og slik deres herrer vil.

Les mer: Våkn opp: Innsamlede data om deg kan ødelegge livet ditt

Det ser ut til å være enighet om at naturlig språk/tale er det nye grensesnittet mot dataverdenen. Dette er ikke en ny tanke, men nå kommer det praktiske for fullt. Her blir AI viktig sammen med automatisering av analyser og praktisk implementering av svarene i den virkelige verden. Nå får man søkeresultater, snart kommer de ferdige analysene som maskinen har laget for deg og som du har spurt om.

Google er nå på vei inn i arbeid med AI siden av dype nevrale nettverk og kan snart lage en tilnærming av hvordan hjernen fungerer. Da kan man hente ut mer informasjon, blant annet om virkningen av syn og følelser og finne ut hvordan hjernen prosesserer dette. En effekt er at setnings-strukturer kan gjenkjennes og finnes. Googles datahjerne kan snart jobbe parallelt med den enkeltes hjerne, og kombinere og analysere alles data på makro- og mikronivå.

Sjekk Googles nye assistent som vet alt og hjelper deg.

Det hele er tydeligere nå. For at det ikke skal bli for tydelig kaller de det Alphabet.

Google er et stort software firma og her kan man finne en oversikt - de er massive.

Alphabet har latt oss få vite at søkeresultatene deres er drevet av en software algoritme som kan lære seg selv opp med maskinlæring, og som heter RankBrain. Dette er kunstig intelligens, artificial intelligence (AI) og det driver nå Alphabets kjerneprodukt som er datagrabbing eller søk. De leter kontinuerlig etter mer detaljer om deg, og ingen får vite hva de har om den enkelte.

Alphabet Google spiller mange spill

Google har kjøpt opp mange firmaer i en rekke industrier de siste årene, men de presenterer seg som et nettsøk-firma som arbeider hardt for å fange alt du gjør i sine databaser, og de har nesten alle sine inntekter fra søkevirksomheten. De indekserer alt som foregår på nettet slik at dine søk skal bli effektive, raske og det viktigste som er at Google får inntekter fra firmaer som de leder deg til.

Googles søk er ikke nøytralt, det er økonomisk styrt slik at de som betaler mest kommer opp først. Det er også politisk styrt, slik at hvis de ikke liker deg, faller du ut. Hvis du søker på et tilfeldig ord er det som regel Wikipedia som kommer opp. Amerikanske firmaer prioriteres, og de som betaler kommer før de som ikke betaler. Alle søk du gjør lager en profil på deg, så Google kan tjene mest mulig penger på deg. Dataene om deg er tilgjengelige for internasjonal etterretning, inklusive norsk PST og amerikansk NSA.

Her ser du hva Boston Dynamics som Google eier/skal selge lager.

Hensikten med denne maskinen er å redde menneskeheten fra katastrofer og ulykker, sier en talsmann for Google. Boston Dynamics er til salgs, og er kanskje allerede solgt.

Hensikten med alle oppkjøpene Google har gjort siste året er klar. De ønsker å presentere seg som et innovativt utviklingsfirma i fronten av all teknologi, men søk er det de lever av, og det er de ekstremt dyktige på.

Google Android

Operativsystemet Android for smarttelefon og nettbrett er markedsledende (80% markedsandel?), og Andy Rubin som ledet arbeidet med Android plattformen har uttalt at Android gjør det lettere å aksessere Googles tjenester, men at det ikke vil bidra vesentlig til Googles inntekter. Hva tror du om en slik uttalelse?

Kjære venn Android marsjerer fram, markedsandel over 80%, og stadig dypere data.

Dette er neppe sannheten, for Google har kjøpt Motorolas smart telefon del Motorola Mobility for 12.5 milliarder USD. Det er åpenbart at Google planlegger inntektstrømmer fra oss alle i form av søk, annonser og apps, og at Android er en del av den økonomiske muren Google vil ha deg innenfor. De vil kort og godt fange deg innenfor sin økonomiske mur for å tjene penger på deg. Du spiller på deres premisser eller du spiller ikke, valget er ditt. Et foreløpig resultat er telefonen Google Pixel 2 som er god, men halvhjertet.

Googles framtidslab Google X

Google X er et hemmelig laboratorium som ligger like ved Googleplex i Mountain View i California. Her arbeides det med et stort antall prosjekter for framtida som selvkjørende biler, briller for projeksjon rett inn på øyet, kontaktlinser med analysefunksjoner, transhumanisme med kobling maskin og menneske. Alt som gjøres er for å gi "bedre" søk.

Glass: Det ble aldri noe av, en avledningsmanøver for å ta oppmerksomheten fra kjernevirksomheten stadig dypere søk.

Mange anskaffelser av firmaer, teknologi, mennesker

Google opplyser at de har kjøpt opp syv robotfirmaer siste året og er begynt å ansette folk for å utvikle sitt eget produkt. Arbeidet ledes av Andy Rubin som tidligere ledet arbeidet med Android operativ systemet. Google vil ikke si noe om hva slags roboter de skal utvikle, men det er ikke roboter i konsumentmarkedet man planlegger. Arbeidet skjer i tett samarbeid med DARPA som er den amerikanske hærens utviklingsavdeling.

Her er noen av Googles anskaffelser

Schaft roboter

Dette er et japansk firma som bruker en ny teknologi for å drive robotene: en høyspent kondensator som kjøles av en væske i stedet for batteri. Det gjør at roboten kan bevege sine armer og bein raskere enn ellers. Schaft robotene vant nylig en test som ble arrangert av DARPA der robotene skulle løse 11 spesifikke oppgaver. Schaft er en avlegger fra universitetet i Tokyos Jouhou System Kougaku lab som Google har kjøpt.

RankMind er en av mange - ingen vet alt

Dark Blue Labs og Vision Factory og deres tenkere/programmere er lagt til Googles DeepMind selskap for utvikling av kunstig intelligens. Algoritmen er kompleks, ukjent for utenforstående, men blir dypere, bredere og bedre,

RankBrain er i fronten av Googles kunstig intelligens teknologi og søk.

Makani Power luftbårne vindturbiner

Makani henter ut vindenergi fra en luftbåren vinge som henges opp i en line og flyr i store sirkler der vinden er sterkere og mer stabil. Den fjerner 90% av materialene man bruker i konvensjonelle turbiner.

Bokstavelig talt en flyveide - hvor mange slike kan man ha over hodet sitt før det blir problemer.

Nest digitale termostater og røkvarslere

Bakgrunnen for dette oppkjøpet er at Google nå vil inn i hjemmet ditt, og Nest leverer intelligente digitale varslere av mange slag som kan kontrolleres av en app, og er et firma som har hatt en fin utvikling. Teknologien deres kan utvikles til kontrollere, målere, varslere av alle slag og bli del i et digitalisert hjem, og de regnes som en viktig spiller i det kommende internett av alle ting - the internet of things IoT.

Alphabet/Google/Nest tror på at alt kan kobles sammen så de får vite alt.

Sjåførløse, selvdrevne biler

Slike biler påstås å være sikrere og mer behagelige enn menneskestyrte biler. Toyota Prius og Lexus er testbiler, og Google har arbeidet i mange år med dette, uten at det er klart hva som egentlig skal skje.

Samarbeid med FiatChrysler om selvdrevne biler.

Robotfirmaet Boston Dynamics

Boston Dynamics ble kjøpt i høst, og de har hatt DARPA som er den amerikanske hærens prosjektutviklings gruppe som viktigste oppdragsgiver. De lager roboter og software for å simulere mennesker, og de militære overtonene og behovene har hele tiden vært tydelige. Kjente navn som BigDog, Petman, Cheetah finnes på robotene dere, og det er mange videoer av funksjonaliteten på YouTube.

Det er en dypere mening i at Alphabet/Google holder på med slike maskiner.

Google arbeider med en agenda som begynner å avtegne seg

Alle disse innkjøpene kan være et røykteppe som legges ut for å skjule hva de egentlig holder på med, eller det kan være en integrert del av strategien deres. Et teknologisk samfunn er under utvikling, Alphabet/Google er en "major player" og de tenker mest på sine langsiktige mål. Klarer du å se hva disse er nå? Utvikling av sunn skepsis kan bli nyttig for oss alle i tiden som kommer.

Moderne teknologi av denne typen er tilsynelatende nyttig, og firmaene tjener bra med penger på aktiviteten sin. Men hvis de vil kan alt dette brukes mot deg - de kan lett ta deg og eksponere deg og gjøre deg til en forbryter og straffe deg. Følg med, for teknologi er et tveegget sverd.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Sundar Pichai leder søk som er hovedsaken hos Alphabet. Her introduserer de nå kunstig intelligens for bredere, dypere datagrabbing. Du er er nyttig for dem, og snart vet de alt og kan gjøre hva de vil med deg.

Les også: