Nye sosiale medier belønner alle brukere

Nye sosiale medier belønner alle brukere

kategori: teknologi

Facebook får konkurranse om pengene fra Minds

Det blockchain-baserte sosiale nettverket Minds har gått ut av testfasen og er nå på Ethereum sitt hovednett. Minds har mange kanaler, og de er allerede aktive med mer enn 1,25 millioner brukere som begynner å bidra med blogginnlegg, kommentarer, bilder og videoer til de ulike kanalene. De mener de kan ta opp konkurransen med Facebook, og de vil betale alle som legger inn noe.

Minds er et desentralisert sosialt nettverk der bidragsytere blir betalt med kryptovaluta. Det ble lansert i 2015, og har kjørt på Ethereums Rinkeby testnet med test tokens, ikke ekte. Men nå er plattformens belønninger ekte, og Minds sosiale media-plattform kjøres på Ethereum-nettverket og har besluttet å bli der.

Ethereum har tillit

Nye tanker om at brukere kan tjene penger på sin aktivitet

Brukere kan tjene MINDS tokens ved å lage innhold, og disse tokens kan brukes til ulike formål: de kan selges, bli brukt til å øke verdien av ens eget innhold, eller gis bort til andre skapere av innhold. Slike forretningsmodeller vil gi brukerne andel av overskuddene i sosiale medier.

Minds ble startet etter at man ble desillusjonert av misbruk av brukerne på Facebook og andre big tech-tjenester. De store firmaene spionerte, drev med datautvinning, manipulering av algoritmer og delte ikke inntektene med brukerne. De solgte brukerdata til annonsører som drev med psykologiske påvirkningsteknikker.

Facebook får konkurranse

Minds hevder å være konkurrent til Facebook, og Facebook har flere konkurrenter i blockchain-sfæren. Steemit ble introdusert i 2016, og ble raskt kongen av token-baserte blockchain sosiale nettverk. Det er også mange mindre konkurrenter som UUNIO, Synero, U Network og Yours.Network.

Minds ønsker å bidra til å desentralisere sosiale medier og gi makten tilbake til brukerne. I motsetning til Facebook er Minds bygget på nesten radikal transparens eller gjennomsiktighet. Koden er helt åpen kildekode og inkluderer kryptert messenger-tjenester og valgfri anonymitet for brukere.

Steemit: Nye sosiale medier prøver seg - gode ideer - de er allerede mange

Minds gir brukerne mulighet til å lage innhold, få belønninger, og bruke disse tokens for tjenester som å reklamere for innhold og har mulighet til å sende tokens til andre brukeres kanaler. Token kan også brukes til å skjule alle annonser, og plattformen tilbyr personvern og åpenhet.

Skandalen som avslørte dem

Etter Facebook og Cambridge Analytica-skandalen har Facebook forsøkt å endre sine metoder, men det vil vise seg hva det blir til. Antallet Facebook-brukere går ned, annonseinntektene reduseres og selskapet står overfor en stor utfordring med å rette opp alt dette. Kanskje en belønningsdrevet plattform som Minds virkelig kan bli en hit med betalte brukere og Facebooks dominans er truet for første gang.

Det er mulig at Facebook ser trusselen om en belønnings-plattform som kommer. De har nå opprettet en blockchain-gruppe for å utvikle sin egen blockchain og sine egne token til brukere som legger ut sine private og personlige data. Hva tror du?

Facebook begynner med tokens snart

Det er mange som ser mulighetene

Et annet blockchain-program som er en trussel mot Facebook, er Basic Attention Token (BAT), som er et token som kan utveksles mellom utgivere, annonsører og brukere. Basic Attention Token (BAT) har åpen kildekode, en desentralisert utvekslingsplattform basert på Ethereum, og er grunnlagt av Brendan Eich, skaperen av JavaScript.

Plattformen er integrert med Brave nettleseren, og kjører på Ethereum-plattformen. Målet med BAT er å redusere svindel, dårlig målretting av innhold samt Google og Facebooks dominans. Situasjonen vi har nå skader de som publiserer innhold.

Nykommere som disse kan løse problemet med store datafirmaene og deres monopoler.

Folk holder på Facebook, men ...

Brukere holder fast ved Facebook fordi alle deres kontakter er der. Det er ikke på grunn av Facebook-brukeropplevelsen, og en belønningsbasert plattform kan minne Facebook på hvor svak brukerbasen kan være hvis du hører at vennene dine blir betalt for innhold, og at du får anonymitetsgaranti ved bruk av tokens.

En annen sosial mediegruppe som har ambisjoner Telegram, en messenger plattform med 200 millioner brukere.

Telegram: det er mange som vil ha sin del og dele med Facebook.

Blir det forandring i sosiale medier?

Disse teknologiene og plattformene er i tidlige stadier av vekst. De gjør store fremskritt og er en trussel mot den nåværende forretningsmodellen til sosiale medier, spesielt Facebook. Telegram kan ta trafikk fra Whatsapp, Basic Attention Token kan redusere reklame dominansen, og Minds kan røre ved Facebooks nyheter, overskrifter og inntekter. Belønning for innhold gjøre at brukerne slutter med Instagram for å tjene penger på innholdet på andre plattformer.

Veien fremover for Facebook er neppe så forutsigbar som mange antar.

Setter folk pris på anonymitet, privat informasjon og trygghet, eller spiller det ikke lenger noen rolle? Kanskje det er bruken av belønninger med kryptovaluta som skaper forandringene.

Linker

MINDS

STEEMIT

Welcome UUNIO ecosystem, a blockchain-based platform designed to battle injustice and return proper and adequate rewards to content creators.

Les også: