Moder Ayahuasca helbreder hode, kropp og sjel

Moder Ayahuasca helbreder hode, kropp og sjel

kategori: helse

Helende effekt av ayahuasca

Ayahuasca har en fantastisk helende effekt for både kropp, sinn og sjel. Alt av stress og plager kan forsvinne i løpet av noen få kvelder med den utrolige medisinen. I tillegg får man kraftig innsikt av den intelligente lærerinnen, moder Ayahuasca, som viser deg hva vi gjør galt og hvordan du bør leve livet ditt.

Artikkelen er basert på personlig erfaring fra 5 seremonier over 6 dager, med en kvinnelig sjaman fra Peru og to lokale sjamaner, på et retreat-senter i fjellene i Costa Rica.

Te fra Amazonas

Ayahuasca-te har blitt brukt i tusenvis av år av sjamaner i Amazonas, det som i dag kalles Peru og Brasil. Det er en te som består av 2-3 planter som vokser vilt: Banisteriopsis caapi, Chacruna (Psychotria viridis), og Chaliponga (Diplopterys Cabrerana).

Ayahuasca-lianen, eller Banisteriopsis caapi. Vokser vilt i Amazonas

Chacruna, eller Psychotria viridis. Bladene blir brukt til å koke ayahuasca teen.

Chaliponga (Diplopterys Cabrerana). Full av fantastisk DMT.

Det finnes flere tradisjoner som brygger teen på forskjellige måter, og det kan ta flere uker å fremstille høykvalitets ayahuasca-te.

Ferdig ayahuasca-te klar for å drikkes.

Et av stoffene i teen som får deg til å endre totalt hvordan du ser verden kalles DMT, drømmemolekylet. Chacruna og Chaliponga innholder store mengder DMT, men nøytraliseres normalt i magen når man drikker det. Ved å tilsette Banisteriopsis caapi, brytes ikke DMT'en ned, og man kan ta den opp via magen. Effekten blir en personlig tilpasset reise gjennom flere stadier som varer fra 3-12 timer, noen ganger mye lenger.

Seremonien

Det fins flere forskjellige ayahuasca-tradisjoner, men i Costa Rica foregår seremonien i et dedikert tempel, med 2-16 deltagere. Alle får hver sin ligge-matte, puter og dyner for å være komfortable. Seremonien ledes av en eller flere sjamaner, som er tradisjonelle medisin-menn (i dette tilfellet en kvinne). Sjamanene har som oppgave å sørge for at det er god stemning, og at alt går som det skal.

Hver seremoni starter med meditasjon og et rituale med tobakk (økologiske blader fra fjellet, ikke sigaretter), lys og brennede urter. Det spilles avslappende musikk, og alle bes om å ta hensyn til hverandre. En og en kommer man opp til alteret og mottar drikken etter at sjamanen har velsignet den. Den drikkes med begge hender. Smaken på teen er bitter og sitter ikke godt i magen. For full virkning må teen holdes i magen fra 5-90 minutter alt ettersom hvor mottagelig man er.

Ayahuasca brygges over 2-4 dager.

Dietten

"La dieta", eller dietten, er utrolig viktig i forhold til å ta ayahuasca, og består av følgende elementer (start minst 3 dager før):

Ayahuasca virker i kroppen uansett, men for å få en maksimal effekt, anbefales det at man følger dietten så tett som mulig, og så lenge som mulig i forveien.

Dietten har også en dypere, filosofisk mening. Avhold fra sex og porno betyr respekt for det motsatte kjønn, som oppleves som venner, brødre og søstre, ikke som sex-objekter. Ikke kast bort energien din på tomme orgasmer bare for å slippe ut litt stress. Pust, lev! Den veganske maten betyr respekt for liv, du trenger ikke drepe for å spise. Dietten lærer deg tålmodighet, disiplin, og viktigheten av å ta vare på kroppen for å få en rolig sjel.

Virkning

Etter at teen er inntatt merker man at den sitter litt løst i magen. Det er for noen veldig vanskelig å holde den nede, og den smaker ikke veldig godt. Den er også kald. Det hjelper å puste dypt, og de første gangene kan det ta lang tid før man kjenner noen virkning. Det virker nesten som om teen analyserer deg, og man kan merke at den jobber i kroppen. Når man ikke lenger klarer å holde teen nede, spyr man den opp og legger seg ned igjen.

Det som så skjer er helt uforklarlig. Hele verden forsvinner, og man fylles av en utrolig følelse, akkurat som om hver eneste celle i kroppen mottar oksygen. Ayahuascaen overtar visse kroppslige funksjoner som f.eks. pusten. Det kan virke ubehagelig den første gangen, men man lærer seg å stole på medisinen. Ingen har noensinne dødd av høy-kvalitets ayahuasca. I denne første fasen fins det ingen penger, ingen bekymringer, ingen stress. Bare takk moder Ayahuasca og pust.

Hvis man lukker øynene ser man en annen verden, et fargesprakende univers med fraktaler og mosaikk. Man får dyp innsikt og visjoner, og kan miste følelsen av både tid og rom. Ting man har opplevd tidligere får ny betydning, og man blir liggende med en følelse av total respekt og ligger bare og sier "takk". Man får en følelse av at man har gått gjennom en portal til en annen verden, og er på besøk hos en gammel venn. Pusten trekkes dypt inn og man puster ut lengre enn man noensinne har gjort. Helbredelsesprosessen er i gang.

DMT: Fargesprakende fraktaler som beveger seg sakte rundt og inn og ut er vanlig å se når man lukker øynene.

Sjamanene begynner å spille trommer, fløyter og didgeridoos, samtidig som de synger og brenner røkelse og urter, og man blir tatt med på en reise der man føler man er 2000 år tilbake i tid til gamle Egypt. Musikken fyller hele rommet der man ligger under dynen og lar medisinen gjøre underverker.

Kraftig omveltning

Ayahuasca gir alle en personlig erfaring, men i mange tilfeller opplever man at ayahuasca så vrenger deg inn ut. Med ett føler man seg kvalm og man snur seg for å spy i en bøtte som alle får. Siden man ikke har spist, kommer det ingenting ut, bare luft. Ayahuascaen bruker disse brekningene for å løsne opp stress innenfra, noen ganger er de så kraftige at man føler ryggraden justeres. Det er ikke uvanlig å hoste også. Fysiske og mentale smerter som man har hatt lenge rett og slett bare spys opp, og man merker at hodet omorganiseres kraftig. Etter en stund med intens pusting, brekninger, riving i håret, synging, latter og hardt arbeid, roer man seg endelig ned og begynner å slappe av.

Andre gjennomgår ikke brekninger i det hele tatt, men fylles med dyp avslapning og rene tanker. Det virker som om brekningene ikke alltid er nødvendig fordi ayahuasca jobber på flere plan, det er en intelligens bak det, medisinen gir deg akkurat det du trenger.

Avslapning og ren nytelse

Etter disse første fasene fylles man med ro, samtidig som man fortsetter å "trippe". Man ser all slags ting som slanger, tigre, jaguarer, og mange har opplevd å se moder Ayahuasca selv, en kvinnefigur, en lærer, som bruker disse dyrene for å fortelle deg ting via bilder. Man kan begynne å snakke med seg selv, eller le, noen ganger grine, og man kan be om innsikt og helbredelse. Pusten trekkes dypt og man kan begynne å gjespe. Ayahuasca fyller deg med luft og slipper ut stresset, kroppen strekker seg på måter den ikke har blitt strekt på før, akkurat som om du plutselig kan yoga.

Ayahuasca viser deg en verden med utrolige visjoner.

Lærdom

Hvis man føler for det kan man reise seg opp og gå ut til bålet og snakke med de andre. De man møter på ayahuasca-retreat er ofte interessante personer med færre barrierer enn folk flest, og man vet aldri hva som kan skje. Sansene er skjerpet og alt er mer imponerende å føle, se og ta på. Stresset er borte og man ser enkelt hva som er feil med måten vi lever livet på, og hva som er feil i samfunnet. Ayahuasca gir deg en følelse av samhold, at vi alle kommer fra samme sted, og må hjelpe hverandre så mye vi kan.

Enorm vekst

Ayahuasca har hatt en enorm vekst de siste årene, og har hjulpet millioner av mennesker allerede. Den helbredende effekten viser hva som er galt med medisin-industrien, psykiatrien, stresset i samfunnet og den giftige maten vi spiser. Vi ser at vi alle er unike, viktige, sterke, og at det ikke er noe hierarki utenom det som er ren fiksjon. Det fins ingen land, det fins ingen regler, du er deg, og ingen andre. Når stresset er borte, blir du ikke syk, og du ser alt helt klart. Vi er alle gode dypest inne.

Respekt, omsorg, fred.


### Linker

Ayahuasca i Cartago, Costa Rica

Ayahuasca psykoaktiv medisin for fysisk og åndelig vekst.

Send oss en epost hvis du har spørsmål om retreaten eller ayahuasca.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: