Krig og konflikter er big business

Krig og konflikter er big business

kategori: økonomi

Det er mange som skaffer seg penger til livet sitt på krig

Norske våpen er populære - se bildet - de dreper meget effektivt. For eksempel PROTECTOR Remote Weapon Station (RWS) er en fjernkontrollert våpenstasjon for lette og middels kalibrede våpen som kan monteres på alle typer plattform. PROTECTOR har vært i fullskala produksjon siden desember 2001 og mer enn 17000 systemer er solgt til 17 nasjoner.

Krigen mot verdens befolkning hardner til. Det er lett å forstå hvorfor det ikke blir fred i verden. Det er flere grunner, men en viktig grunn er at det er mye penger å tjene på våpenhandel og ikke minst at våpen brukes. De som styrer oss har gjort oss til den 19. største våpenleverandøren i verden, og fredsnasjonen Norge er nå sterk på militærvesen og krigsprofitt.

Når mennesker skades og dør renner pengene inn, de som tjener penger på krig vil at det fortsetter.

En parallell er helseindustrien, spesielt for produsentene av medisiner og utstyr, som absolutt ikke er interessert i at den generelle sunnhet blir bedre. Vi står overfor det som heter perverse forretningsmodeller: Jo mer elendighet, jo mer penger er det å tjene.

Arbeidsformidling for leiesoldater: Ta et kurs og lær deg å drepe andre mennesker, bruk "utdannelsen" din til å få deg jobb i utlandet med å drepe andre mennesker .

Svenske Alfred Nobel skjønte for lenge siden hva som var i ferd med å utvikle seg, men hans Nobelkomite svikter ham også.

Internasjonal våpeneksport er sterk business

Produksjon og salg av våpen øker kraftig, og Kina går nå forbi UK på listen og blir verdens 4. største eksportør av våpen. Årsaken er massive salg til Pakistan. USA, Russland og Frankrike er de store våpeneksportørene med salg på henholdsvis 10, 8 og 3 tusen milliarder dollar.

Meget bra utvalg i alle typer armerte raketter og bomber. Galskapen er komplett og vil fortsette helt til fornuften vinner fram.

Rekkevidde langt utenfor eget område

Europa har en liten nedgang på grunn av krisen(e). Flere og flere land kjøper våpen med rekkevidde langt utenfor sitt eget område. Se tallenes tale med USA og EU som de store krighshisserne, og Norge er også stor krigshisser.

De 100 største våpen-produsentfirmaene jobber intenst med produktutvikling. Droner er den store hit'en nå, men de forbereder allerede det neste store som er cyberwar eller krig mellom verdens elektroniske systemer, mye av det via nettet.

En "hit' på flere måter, og Obama beordret minst 4000 droneangrep (offisielle tall).

Våpenprodusenter vokser

Norge er nummer 19 på listen over verdens våpeneksportører og hevder seg godt. Les her om at fredsnasjonen Norge er sterk på militærvesen og krigsprofitt.

USAs militærutgifter er de suverent største med like mye som alle andre til sammen. Bare Costa Rica har lagt ned militærvesenet. De bruker tidligere militærbudsjetter til utvikling av landet sitt.

Se link Stockholm International Peace Research Institute: New global arms sales data: USA dominant, sales rise in Western Europe and Russia.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: