Jorda er i sentrum av universet som ikke fins og sola går rundt jorden

Jorda er i sentrum av universet som ikke fins og sola går rundt jorden

kategori: natur

Fantasihistorier om Jorda vi lever på

Vi har alle sett globusen med Jorda som er rund, og har blitt fortalt gang på gang at Jorda går rundt Sola, og at alle som tror noe annet må være dum. Når man ser nærmere på teorien finner man at den er basert på tolkninger, antagelser, overtro og vill matematikk. Den heliosentriske modellen, uansett hva du måtte tro, har aldri blitt bevist.

Jorden

Jorda er visstnok en pære-formet sfæroide, litt tjukkere sør for ekvator, som spinner rundt sin egen akse i ca. 1600 km/t ved ekvator. Aksen er heller ikke helt rett, men 23,4 grader sidelengs. Jorda går i elliptisk bane rundt sola i en helt vill fart av 106 216 km/t (som tilfeldigvis er akkurat 66 600 miles/t). Videre beveger hele solsystemet med alle våre (nå) 8 planeter og Jorda seg rundt i galaksen i en helt utrolig fart av 828 000 km/t (230 km/s).

Jorda ble til for ca. 4,5 milliarder år siden, har en radius på 6731 km, og en måne som går i bane rundt den.

Les mer: Reisen til rød planet Mars fra vår flate Jord diktes opp av NASA SpaceX Elon Musk.

Månen

Månen er 384 400 km unna Jorda og har en radius på 1737 km, merkelig stor i forhold til at den skal kunne gå i bane rundt Jorda, men denne faller heller ikke ned p.g.a. sin fart på 3683 km/t, som holder den i perfekt bane. Vi ser aldri baksiden av månen fordi den spinner rundt sin egen akse akkurat like fort som den går rundt Jorda (27 dager). Månen er ca. like gammel som Jorda, og lyset vi ser fra den er angivelig sollyset som reflekterer av den normalt ikke-reflektive steinete overflaten til månen.

Er månen 2D eller 3D? Rund eller flat?

Les mer: Dagens romfart er fantasi fordi Jorda er flat.

Ekte bilde av Jorden som er laget med en datamaskin.

Solsystemet slik det presenteres i dag.

Sola

Sola står visstnok i midten av solsystemet og holder alle planetene på plass med sin utrolige gravitasjonskraft. I følge Einsteins relativitets-teorier blir angivelig tid og rom bøyd av denne enorme gravitasjonskraften, som stammer fra solas enorme masse. Sola lager en slags grop i midten av solsystemet, som gjør at planetene ikke bare svever avgårde i alle mulige retninger og opprettholder sin bane. Solas radius (distansen fra toppen til sentrum) er 695 800 km og den er plassert 149 600 000 km unna Jorda i den heliosentriske modellen.

NASA-kunst: Hvilket kamera ble dette tatt med?

Alle planetene går i stabil bane rundt sola til tross for at sola trekker alle planetene innover mot seg, og det er den enorme farten til planetene som forhindrer dem å falle inn i sola og brenne opp. Sola er en enorm "fusjonsreaktor" som lager energi ved å konvertere hydrogen til helium i kjernen. Dette skal den kunne gjøre i ca 5 milliarder år til, før den blir en "supernova", som dessverre betyr at den utvider seg så mye at Jorda og alt liv på den brenner opp, før den så blir en hvit dverg og så svart. Ganske trist egentlig.

Les mer: NASA lyver om månen sola jorda verdensrommet, vi har ikke vært på månen.

Gravitasjon

Bærebjelken i denne ganske så spinnville teorien er "gravitasjonskraften". Gravitasjonskraften, som ble "oppdaget" av Isaac Newton, er en usynlig kraft, som gjør at ting blir trukket mot ting med større massetetthet enn seg selv. Fordi Jorden er så mye større enn tingene på overflaten, blir vi trukket ned mot Jorden slik at vi ikke bare flyter rundt vektløst. Mindre planeter blir trukket mot større planeter. Små ting har en gravitasjonskraft som ikke er merkbar, men alt som har masse påvirker andre ting til en viss grad.

Les mer: Tyngdekraften og gravitasjon er en illusjon og eksisterer ikke.

Bevisene

Hele teorien så langt er basert på tolkning av observasjoner. Bevegelsene til sola, stjernene og månen på himmelen har blitt tolket dithen at alt dette stemmer, og matematikken er vanskelig å tilbakevise. Hvis Jorda spinner rundt sin egen akse, og fyker rundt sola i halsbrekkende fart, og alt det andre er riktig, ja da har de en solid teori, kanskje så solid at den kan påståes å ha blitt bevist. Men hvis bare en av de tingene de påstår viser seg å være feil, eller at vi kan finne noe nytt som ikke passer inn, ja da faller det hele sammen.

Jorda spinner

Alle vet at hvis man står på noe som spinner i 1600 km/t blir man kastet avgårde umiddelbart hvis man ikke sitter fastspent, det er rett og slett livsfarlig. 1600 km/t er dobbelt så fort som et passasjerfly, og fortere enn en kule fra en pistol. Så hvorfor blir man ikke kastet av Jorda hvis den spinner så fort som de sier? I følge den heliosentriske teorien er dette fordi vi alle sammen beveger oss i den samme jevne farten som Jorda.

Ikke bare ting som sitter fast på overflaten er med på spinnet, faktisk beveger hele atmosfæren og alt som er i den også rundt i samme fart som Jorda spinner, og det er derfor vi ikke føler noen bevegelse i det hele tatt. De fleste av oss vet siden barnehagen at selv om man spinner rundt i veldig lav fart, så tar det ikke lang tid før man blir svimmel. Den minste bevegelse kjenner man med en gang.

Det fins altså et slags usynlig "lim" som holder lufta, hele atmosfæren, skyene og alt livet på planeten bundet til Jordas spinn. Tyngdekraften påstås å være årsaken her, men uten at man får en forklaring på hvordan det er mulig. Hvor høyt opp man må gå for å ikke være en del av spinnet, eller om spinnet avtar jo høyere opp i atmosfæren man befinner seg, sies ikke.

Dårlige data-animasjoner er ikke bevis. Skyene beveger seg ikke engang.

All logikk tilsier at hvis Jorda spinner østover i en fart av 1600 km/t ved ekvator så

Ingenting av det over kan observeres i virkeligheten. Den enkleste og mest logiske forklaringen er at Jorda står helt dønn stille. Den spinner ikke i det hele tatt. Tar man dette i betraktning trenger man ikke noe usynlig lim, usannsynlige forklaringer eller magisk matte, det bare passer rett inn med det man faktisk ser.

Stjernehimmelen

Hvis man står på Nordpolen og ser rett opp, ser man Nordstjerna (Polaris). Den er der hele tiden, hele året, og alle de andre stjernene ser ut til å spinne rundt det punktet på himmelen. "Vitenskapen" hevder at dette er fordi Jorda spinner, men som vi allerede har påpekt er dette usannsynlig. Vitenskapen mener at Nordstjerna ligger 4 kvadrillioner kilometer unna, så om det fins en gravitasjonskraft eller ikke, er vi i hvert fall enige om at Jorda og Nordstjerna beveger seg uavhengig av hverandre, og vi burde sett Nordstjerna forandre posisjon hele tiden, og til slutt forsvinne for alltid.

Nordstjernen i midten. Er det Jorda som spinner eller er det universet?

Husk at hele solsystemet vårt visstnok beveger seg i en "astronomisk" fart av 828 000 km/t, med jorda i elliptisk bane rundt sola. Hvis sola i tillegg er ca 150 000 000 kilometer unna, vil diameteren til banen til Jorda være opptil det dobbelte, men allikevel har vi alltid sett Nordstjernen rett over Nordpolen, med minimal forandring av vinkel og posisjon. Den er selvfølgelig så utrolig langt unna at det blir "umulig å observere en forandring i posisjon", hevdes det.

Igjen reddet Einsteins spesielle relativitetsteori vitenskapen fra katastrofe. Fordi sola krummer tid og rom, blir Jorda vinklet innover når den går i bane slik at den relative posisjonen til Nordstjerna opprettholdes, og vi har en forklaring på det vi observerer. Uten denne teorien er den eneste forklaringen at Jorda står stille, og at det er hele stjernehimmelen som spinner rundt Jorda.

Uforanderlige stjerner og stjernebilder

Vi kan alle se stjernebildene på nattehimmelen. Siden alle stjernene på himmelen angivelig befinner seg i forskjellig avstand fra Jorda er det helt usannsynlig at stjernebildene består. Den relative posisjonen mellom stjernene burde forandret seg hele tiden. Stjernene som er nærmere Jorda enn de andre ville beveget seg fortere fra vårt ståsted. Dette kan vi ikke observere. Det vi ser er at de fleste stjernene beholder nesten samme posisjon på himmelen, og også samme posisjon og avstand seg i mellom. Karlsvogna har vært som den er i all tid. Dette tyder på at alle stjernene har tilnærmet samme avstand fra Jorda, og faktisk har en avstand seg i mellom som alltid er den samme.

Denne avstanden kan være mye mindre enn vi aner. Stjernehimmelen oppfører seg som en eneste stor ting som er uforanderlig, nesten som en enorm glass-skjerm rett der oppe på himmelen. Siden alle stjernene ser ut til å være like langt fra oss, tyder dette på at universet slik vi har fått det beskrevet ikke engang fins, noe som er mye enklere å forklare. "Lysår", "big bang", "relativitetsteorien", "string theory", "galakser", til og med "solsystem", blir alt sammen helt unødvendig i en teori der verdensrommet ikke eksisterer. Hvis noen har laget oss, er det mye lettere å bare lage Jorda. Å lage milliarder av tomme "planeter" og "stjerner" gir ingen mening i det hele tatt. Det er ingen av oss som har vært der oppe, og uansett hva du måtte tro, så fins det ingen bevis for at universet fungerer eller ser ut som det du har blitt fortalt.

Bilder, filmer og måneferd

Det er faktisk helt umulig å se forskjell på et ekte bilde og et bilde laget med photoshop, eller til og med et maleri. Absolutt alt av bilder på nettet er kompositter eller laget av artister. Gjør et søk på "images of the earth", og alt du får se er nettopp det. NASA, "romfartsorganisasjonen" i USA, har tydeligvis ansatt en haug med grafiske artister, og de legger ikke skjul på det heller. Bilder på Wikipedia er alltid "artistic impressions", og vi får se bilder av satellitter foran Jupiter og rovere på Mars. Hvis de er ekte, hvem tok bildene?

Les mer: Tror du at bilder og nyheter i media viser deg virkeligheten?

Alt av materiale fra månelandingen er "mistet". Over 700 bokser med materiale av det som visstnok skal være menneskehetens største bragd er sporløst borte. Det er utrolig mye billigere og enklere å lage falske filmer om rommet enn å faktisk være der oppe. Det er fullstendig mulig å filme "astronauter" i arbeid i store undervannstanker, med zero-g fly, green screen eller belte-oppheng med vaier for de scenene som foregår inne i raketter og internasjonale romfarts-stasjoner. Det er også mye enklere å bare skyte alle raketter rett ned i sjøen, og vise en falsk film av resten av ferden. Vi vet alle hva Hollywood klarer å få til i dag.

Photoshoppet, vektløs med zero-g fly eller ekte bilde fra romstasjonen?

Satellitter

Hvis det fins over 20 000 satellitter som går i bane rundt Jorda ville det vært millioner av bilder av Jorda, og filmer som viser at Jorda spinner, men alt man finner er datagrafikk. Jordas form i offisielle bilder fra NASA er ikke pæreformet som de sier, og i filmene beveger ikke skyene seg engang.

Satellitter har alltid merkelig svake design, og alle sammen ser av en eller annen grunn forskjellige ut. Ingen av dem krever noe vedlikehold, og oppskyting er nesten alltid en suksess, til tross for at de skytes opp med raketter og går i bane rundt Jorda i over 10 000 km/t. En liten stein på størrelse med en rosin hadde revet hull i satellitten og ødelagt den for alltid, men dette skjer selvfølgelig aldri. De skal ha oss til å tro at satellittene leverer signaler av upåklagelig kvalitet i flere tiår under ekstreme forhold uten engang å kreve vedlikehold eller oppdateringer.

Slik burde det sett ut med 20 000 satellitter i bane.

Atmosfæren har mange lag, og det laget der de fleste satellittene angivelig går i bane heter "termosfæren". Etter at det blir kaldere og kaldere jo høyere opp i lufta du beveger deg, blir det plutselig ekstremt varmt i termosfæren. Det oppgis temperaturer fra 600 grader celsius, opp til 2000 grader celsius. Satellittene er selvfølgelig ikke påvirket av dette fordi "i vakuum kan ikke temperaturer måles". Så vitenskapen sier at ja, det er 2000 grader der, men det kan ikke måles, så det er ikke varmt allikevel?

Smeltepunktet til materialene som satellittene er satt sammen av, som f.eks. aluminium og gull, er mye lavere enn 2000 grader, og ville smeltet hvis det de sier er sant. Elektronikken i satellittene ville blitt ustabil ved bare 100 grader pluss, for ikke å snakke om ristingen under oppskyting, og minusgradene i lagene før termosfæren. Den enkleste forklaring er derfor at satellitter ikke fins. Søk på "images of satellites", og du vil igjen se en massiv mengde datagrafikk av spinkle og teite design som ingen ingeniører med respekt for seg selv hadde laget. Satellittbilder er enten bare ren data-grafikk laget i et studio, eller bilder tatt med fly eller droner.

Landbasert kommunikasjon

GPS (Global Positioning System), som vi er kjent med fra telefonene vi har, er fullstendig landbasert, akkurat som forgjengerne Loran og Decca. Allerede for 70 år siden fantes det landbaserte posisjoneringssystemer med høy nøyaktighet, og å flytte systemet til satellitter er helt unødvendig. Alt av trådløse signaler kan sendes via bakkenettet og landbaserte antenner. Med utbyggingen av GSM, 3G og nå 4G over hele verden, er nøyaktigheten på triangulering av radiosignaler nesten optimal, ned til bare noen meter.

Når selskap som Telenor skyter opp en satellitt laget av Boeing eller Lockheed Martin, er de fornøyd så lenge de får de data som de har blitt lovet. Om satellitten faktisk går i bane der oppe, har de egentlig ikke peiling på.

Satellitter er ikke bare unødvendig, de er mest sannsynlig bare ren fantasi.

Les mer: Satellitter fantasi, GPS fins ikke, alt er bakkebasert.

Månen, solsystemet og planetene

Hvis Jorda står stille, så går den ikke rundt sola. Men vi ser allikevel at sola beveger seg der oppe på himmelen. Det kan da bare være en forklaring: det er sola som går rundt Jorda, akkurat som månen. For at dette skal være mulig, må sola være mye nærmere enn det vi tror, og være mye mindre enn det som er angitt. Når vi observerer sola ser det ut som om den er innenfor det som er blått, den er rett der oppe på himmelen. Månen og sola ser akkurat like store ut, og de ligger like langt unna. Det er Jorda som ligger i sentrum av universet, og vi mennesker og dyra er alt som er.

Stjerner, sol og måne beveger seg rundt Jorda.

Den geosentriske modellen har aldri blitt motbevist

Siden vi ikke har tilgang til avanserte måleinstrumenter, satellitter eller romfartsteknologi, kan vi bare forholde oss til det vi kan se med våre egne øyne og sunn fornuft. Det er uvirkelig for de fleste at noen skulle ha interesse av å lyve om dette, men når det heller aldri har blitt bevist, og teorien som blir presentert ser ut som et lappeteppe av vilt usannsynlige tolkninger, er det vanskelig å tro at noe av det er sant. Den geosentriske modellen er langt enklere og lettere å forholde seg til, fordi den forklarer det vi faktisk ser uten å måtte ty til magiske ligninger, fysikk og kompliserte bortforklaringer.

Den geosentriske modellen innebærer at vi ikke er uviktige eller små, og at de som lagde universet, designet det for oss. Vitenskapen ser ut til å ha ført oss bak lyset, og det er på tide at vi tar fra dem retten til å diktere den retningen menneskeheten skal ta. Vi trenger ikke dem til å fortelle oss hvordan ting henger sammen, det forstår vi selv.

Les mer: NASA viser bare datagrafikk og filmer, og sier nå at det er umulig å dra til månen.

Les mer: Jorden er flat, det er ingen kurve.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: