Artikler > Helse

Veganer kommer til å sulte trenger tilskudd

Av Einar Eldøy 19.5.2022

Brev til en veganer om fett kjøtt livet og fornuft

Du sier veganisme er det beste for helsa og miljøet. Bokstavelig talt det motsatte av hva du sier er faktisk sant, og så mange mennesker har fått sin helse ødelagt når de blir veganer. En kjøtteter er rett og slett et dyr som trenger animalske produkter for å overleve, bare slå det opp, du vil se at det stemmer. Noen vil være enige i at fabrikkoppdrett av dyr er dårlig for miljøet, vår helse og dyrene. Det er derfor jeg bare spiser gressforete eller villfangete dyr. Eggene jeg spiser er biodynamiske, og meieriproduktene jeg spiser er laget av upasteurisert melk direkte fra en gård nær der jeg er. Smør fra grasforede dyr er sublimt, energitett, sunt.

Det finnes en helt naturlig metode

I naturen spiser dyrene gress, og slik at gresset vokser automatisk fordi avføringen deres fungerer som gjødsel og gjenoppbygger molden. Vi kan da drepe noen av disse dyrene for mat, uten å forårsake noen skade på miljøet i det hele tatt. Animalsk mat er langt mer næringsstoff- og energi-tett enn planteføde, så det må også være sunnere. I kjemisk landbruk, som du støtter, er enorme landområder ryddet for å dyrke avlinger ingen trenger, frie dyr som gnagere, fugler, krypdyr og insekter er drept i prosessen. Uansett hva du dyrker på denne måten, så er habitatet for ville dyr fullstendig ødelagt.

Den eneste måten disse mono-avlingene kan vokse på er å bruke kunstgjødsel, plantevernmidler og ugressmidler. Det er også mer arbeidskrevende, og du trenger diesel- og bensindrevete maskiner for pløying, såing, sprøyting, innhøsting og distribusjon. I naturlig jordbruk som jeg beskrev ovenfor, er det ikke behov for noen kjemikalier i det hele tatt, og det er nesten ikke vedlikehold, akkurat som naturen mente det.

Hvordan er dette argumentet irrasjonelt? Veganisme er religion, var Jesus vegan?

Monsanto elsker veganisme og fabrikkoppdrett, de tjener masse penger på dere veganere. Supplement-industrien elsker dere også - alle sammen. Hvorfor vil du selv vurdere å bruke en diett som krever kosttilskudd som naturlig eller sunn i det hele tatt? Du høres ut som en prest i en slags kult, jeg mener, hvorfor vil du ikke engang erkjenne fakta som dette? Er veganisme om sannhet, eller er det bare en religion? Eller er du veganer for å tjene penger på kosttilskudd som mange andre veganere?

Vi er skapt for et bestemt levesett

Hva fysiologi angår så er våre tarmer ganske korte, vi ligner på griser. Vi har ikke et tarmsystem med rumen eller tilsvarende, noe som betyr at vi har ingen mulighet til å konvertere plantemateriale av fiber og cellulose til energi. Vi kan ikke fordøye fiber fra planter, og det er derfor du som veganer har avføring minst en gang om dagen.

Vår eneste mage er veldig liten i forhold til vår størrelse, og den er i stand til å bryte ned protein, fett og til og med bein. Vi har et eget organ for å fordøye fett, galleblæren, og energien lagres som fett på kroppen vår. Når vi bruker dette fettet, er vi i ketose, for fettet blir konvertert til ketoner, som er kroppens foretrukne drivstoff. Veganer er mett i 2 minutter, legg på dyrefett og alt blir bedre.

Ketose er det første kostholdet fra mor

Babyer er i ketose når de bare drikker morsmelken, og bokstavelig talt alle dyr i naturen er i dyp ketose fordi alt plantemateriale omdannes til kortkjedede fettsyrer for energi, som er mettet fett. Kroppen vår har en svært begrenset kapasitet til å lagre glykogen og du bruker det opp veldig fort. Du kan ikke leve uten fett, men du kan lett leve uten karbohydrater. Spiser du godteri også, kjære veganer?

Tennene våre er perfekte for å kutte rått kjøtt og male det til en pasta. Vi trenger ikke skarpe tenner eller klør, fordi vi er intelligente og kan lage verktøy, feller og våpen. Leveren vår produserer enorme mengder kolesterol for flere bruksområder i kroppen vår, mens du tror faktisk at det er farlig på en eller annen måte? Mesteparten av fettet i kroppen vår er mettet, men det er dødelig?

Kom igjen da mann, dette er latterlig.

Dyreprodukter har alt vi trenger

Bare se på matvarer som lever, østers, egg, rå melk, de er fullpakket med næringsstoffer. Ingenting i planteriket kan sammenlignes med det. Vitaminene A, B12, D, K2, er helt umulig eller meget vanskelig å få fatt i for en veganer, men slik er det ikke med animalske produkter. Likevel sier du at det er fornuftig for deg å si at matplanter er bedre?

Animalske matvarer, spesielt når de spises rå, fordøyes utrolig lett og produserer svært lite avfall. Nesten alt blir absorbert av kroppen.

Følg meg når jeg forteller mer

Jeg har vært en nesten ren kjøtteter i 27 måneder nå, og jeg skal fortelle deg hvordan jeg føler meg etter 5 år, men det ser bra ut. Jeg har lagt på meg 20 kilo i disse 27 månedene, jeg konsentrerer meg som en zen-munk, jeg er alltid fornøyd, rolig, drømmer og sover godt. Men du mener det er et tegn på at jeg er i ferd med å dø, eller hva? At jeg kommer til å få hjerteinfarkt og tette blodårer av alt fettet og kolesterolet jeg spiser?

Synes du noe av det jeg sier er fornuftig eller kommer du bare til å ignorere det?

Jeg har det bra, hva skjer med deg, kjære veganer? Er du sulten? Er du fornøyd?