Artikler > Frihet

Konspiratører blir kastet ut av det finansielle systemet

Av Einar Eldøy 16.8.2022

Myndigheter stenger deg ute - dine meninger kan føre til økonomiske sanksjoner og utestengelse fra samfunnet

Myndigheter har funnet på å ta i bruk en type straff der de setter til side det man trodde var bestemmelsene i et land, og de kan bruke det mot både personer og stater. Tiltakene er helt vilkårlige. Det er ikke fengsel eller tortur, for det jo grovt. Myndighetenes nye våpen går til kjernen av det som trengs for å overleve i en moderne, teknisk og digital verden. Potensielt kan det være mer skadelig enn å bli rammet av hacking, datainnbrudd, spamming, identitetstyveri eller å bli satt i fengsel.

Det nye er totale økonomiske sanksjoner, og de kan tas i bruk mot alle. Adgangen til personers og staters eiendeler stenges eller beslaglegges av en myndighet. Det finnes ingen hjemmel noe sted, ingen regel eller lov - de bare gjør det. Alle ser på. Ingen protesterer.

Eksempel fra Kanada er et grotesk overtramp, men flere vil følge

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau - en av de framtidige globale lederne i World Economic Forum - stengte bank-kontoene til de som protesterte i The Freedom Convoy.

Statsminister Trudeau og hans finansminister Chrystia Freeland instruerte politiet om å identifisere bankkontoene til de som protesterte. Deretter fikk bankene instruks om å fryse kontoene. Eierne av kontoene kunne ikke bruke pengene til noe: de var frosset.

De som protesterte fikk beskjed om at pengene ville bli avfrosset når de meldte at de hadde trukket seg fra blokkaden og protestene.

Finansiell og økonomisk utpressing gjør deg lydig

Metoden er sjokkerende og helt vill. Vær sikker på at flere og flere stater vil bruke metoden mot sine innbyggere. Spesielt lett blir det om det skulle komme en sentralbankstyrt digital valuta. Kina testet en slik digital valuta under vinterolympiaden i år (2022). IPCC varsler at det kan bli fysiske protester mot klimatiltak. Hvilke tiltak settes inn mot de som protesterer? Skal kontoene deres blokkeres? Hvor er vi nå?

Samme metode brukes for å straffe stater for uakseptabel oppførsel

Russland er kastet ut av SWIFT, og internasjonale betalinger er derved blokkert. Det slår begge veier - det er alltid noen som skal ha pengene. Kredittkort selskaper er også med.

Det er lett å se muligheten for digitale penger som kan programmeres slik at du ikke kan bruke dem, eller bare til å kjøpe noen godkjente varer. Hvis du har en dårlig sosial score er det lett å trekke kontoen din for penger.

Bare fantasien setter grenser. Mange mye verre tiltak er mulige. Hvis noen kan sparkes ut av det finansielle systemet i et land er det en dødsdom, veien til å sulte ihjel og sosial isolasjon. Byråkratiet kan gis makt til å styre dette.

Får vi et lovløst samfunn nå eller har vi et allerede?

Man trenger tydeligvis ikke lover for å gjøre dette, myndigheter gjør egentlig hva de vil. Det samme skjedde under pandemien. Den ble innført uten tilstrekkelig grunn, ingen lovbaserte dokumenter eller avgjørelser, og så forsvant den bare. Nå venter vi på et ulovlig vaksinepass og et tilhørende ID-kort. Lover kommer og lover går eller følges ikke - hvis man bare kan gjøre hva man vil. Tilliten til systemet har fått en knekk. Det er mørke skyer på horisonten.

Hva skal vi gjøre for å stoppe dette som nå er indirekte varslet? Hvordan skal saker løses i landet? Politisk, saklig uenighet er lovlig. Men vi har sett at situasjonsbetingede akuttlover kan innføres, og beholdes ut over naturlig gyldighet.

Men ærlig talt hadde jeg ikke ventet at økonomisk krig skulle bli brukt, for jeg er helt fredelig og deltar aldri i krig. Alle pengene mine går via kontoer som lett kan blokkeres - på sekundet. Jeg håper jeg greier meg, for jeg er i gang med å protestere nå.

De som styrer dette landet må skiftes ut. Vi har fredelige midler for å gjøre det. Det spisser seg til her nå.

Photo by Ron Lach