Cannabis er ufarlig

Cannabis er ufarlig

kategori: helse

Det har aldri vært registrert et eneste direkte dødsfall som følge av cannabis

Matvarer med tilsetning av marijuana begynner å komme i handelen i USA, slik som de har vært i Nederland. Marijuana var den største vinneren i valget i 2016 i USA. Legaliseringen av marijuana fortsetter, og i USA har statene Nevada, Massachusetts og California stemt for bruk av marijuana til rekreasjon. De har tidligere godkjent medisinsk bruk av cannabis.

Les mer: Magisk trøffel sclerotia magic mushroom med psilocybin i Amsterdam.

5000 mennesker dør av sigaretter årlig bare i Norge men det er fortsatt lovlig. De fleste voldstilfeller skjer med minst en av de involverte i alkoholrus. Store kriminelle bander tjener gode penger på at cannabis er ulovlig, og mangel på merking gjør at brukerne ikke vet hva de får i seg. De siste som vil legalisere er pusherne.

Som en overgangsordning til vi får fjernet alle teite politikere og teite lover, kan cannabis legaliseres eller kontrolleres, straffe­forfølgelsen av voksne cannabis­brukere kan opphøre, og omsetningen frigis eller reguleres som tobakk og alkohol reguleres i dag.

Cannabis inneholder over 400 kjemiske forbindelse. Det er minst 85 aktive cannabinoider i cannabis. Et av dem er cannabidiol (CBD) som er et av de mest spennende stoffene med mange typer medisinsk bruk, og har ingen psykoaktiv effekt. Cannabidiol kan i terapeutiske doser forebygge epileptiske anfall. Det er mye å lære her.

Det er vi som bestemmer hva vi vil gjøre med kroppene våre, ingen andre

Cannabis er mye mindre farlig enn alkohol og andre rusmidler, og ikke blir man fysisk avhengig heller. Å sammenligne med alkohol i det hele tatt blir bare merkelig. De fleste som bruker cannabis ser på det som naturlig medisin eller et kreativt verktøy, ikke et fordummende rusmiddel. Er det ikke påfallende at de fleste som uttaler seg i cannabis-debatter ikke engang har prøvd det?

Det er flere måter å bruke cannabis på

De fleste kan mene at røyking av cannabis er farlig, men man kan jo bare spise det i stedet. Cannabis kan inntas som olje i kaker, sjokolade eller smoothies, og smaker kjempegodt! Hvis du er i tvil om det farlig men ikke har prøvd det ennå, er det bare en måte å finne det ut på. Det er ikke sikkert det er noe for deg, men farlig er det i hvert fall ikke.

Volcano fordamper (vaporizer) er det mest populære systemet i verden. Denne bruker marijuana og bagen er lett å bruke på fester. Dette er en klassisk modell.

Nå er det slik at dette bestemmer man helt og holdent selv, så saken er egentlig enkel. Hva andre mener er ikke viktig, og at bruk av cannabis er gjort til et samfunnsanliggende er helt uvirkelig.

Les mer: Narkotikapolitikk i vanry, og LSD er ikke farlig. Kombiner meditasjon og narkotiske stoffer for helbred eller utvikling.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Her kan du lese mer om cannabis og åpen saklig debatt

[Grønt lys for medisinsk cannabis i Norge - både Statens legemiddelverk og Helsedirektoratet mener det finnes en liten gruppe pasienter som kan ha nytte av medisinsk cannabis.] (http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/grnt-lys-for-medisinsk-cannabis-i-norge/3423281228.html)

Hvordan kan vi tilføre dialogen om psykoaktive stoffer mer kunnskap?

Legaliseringsbølge for marijuana i USA

Norsk informasjon om cannabis

Les også: